Αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα

20.02.2006
Όταν δείτε σπασμένες μικρές φλέβες, δυσχρωμίες και μια τάση να κάνετε εύκολα μελανιές να ξέρετε ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσετε κυτταρίτιδα. Τι μπορείτε να κάνετε; Καταρχήν να έχετε ενημερωθεί για τους κυριότερους λόγους εμφάνισής της. Την εξασθένηση της επιδερμίδας -δημιουργείται κυρίως από τη διαταραχή στη δομή του κολλαγόνου- και την υπερβολική αποθήκευση λίπους εξαιτίας της κακής διατροφής...
Όταν δείτε σπασμένες μικρές φλέβες, δυσχρωμίες και μια τάση να κάνετε εύκολα μελανιές να ξέρετε ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσετε κυτταρίτιδα.
Τι μπορείτε να κάνετε; Καταρχήν να έχετε ενημερωθεί για τους κυριότερους λόγους εμφάνισής της. Την εξασθένηση της επιδερμίδας -δημιουργείται κυρίως από τη διαταραχή στη δομή του κολλαγόνου- και την υπερβολική αποθήκευση λίπους εξαιτίας της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης. Η κακή κυκλοφορία επίσης εμποδίζει το λίπος να απορροφηθεί και το αναγκάζει να διογκώνεται, ενώ παράλληλα γίνεται κατακράτηση υγρών. Οι ιστοί χαλαρώνουν και σε συνδυασμό με το λίπος δημιουργείται μια ανομοιόμορφη επιφάνεια, η γνωστή μας όψη πορτοκαλιού.
Οι ελεύθερες ρίζες, επίσης, δεν είναι υπεύθυνες μόνο για τη γήρανση της επιδερμίδας αλλά και για την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Υπάρχουν άλλωστε παντού και στον οργανισμό και στο περιβάλλον. Στον οργανισμό δημιουργούνται λόγω εξουθενωτικής άσκησης αλλά και βακτηριακών μολύνσεων ή στρες.
Τα χημικά, το έτοιμο φαγητό, το κάπνισμα, ο καφές, τα συντηρητικά, η χρήση αντισυλληπτικών και το αλκοόλ αλλά και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο συντελούν στην εμφάνιση των ελεύθερων ριζών.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Σε συνδυασμό με μία καλή διατροφή θα μπορέσετε εύκολα και γρήγορα να...απαλλαγείτε απ' αυτήν και βέβαια να φορέσετε το μπικίνι σας άφοβα!
Θέλω