Πώς θα περνάς φίνα με λιγότερα ευρώ

02.06.2010
Μια βόλτα στα μαγαζιά, μια αυθόρμητη αγορά, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν την ψυχολογία στο πι και φι. Δεν χρειάζεται να το βάλεις κάτω αφού μπορείς να κάνεις τις σωστές και συνάμα οικονομικές επιλογές για να περνάς καλά με λιγότερα ευρώ.

Μια βόλτα στα μαγαζιά, μια αυθόρμητη αγορά, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν την ψυχολογία στο πι και φι. Έλα όμως που μας χτύπησε η κρίση καταραμένη και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις για τον εαυτό σου μειώθηκαν δραματικά; Δεν χρειάζεται να το βάλεις κάτω αφού μπορείς να κάνεις τις σωστές και συνάμα οικονομικές επιλογές για να περνάς καλά με λιγότερα ευρώ.

1. Ξόδεψε ευρώ στο γυμναστήριο αντί για το κομμωτήριο:

Γιατί να δαπανάς μεγάλα ποσά στο κούρεμα, χτένισμα και βαφή των μαλλιών σου, τη στιγμή που εν' όψει καλοκαιριού αυτό που θα σου φτιάξει τη διάθεση είναι ένα γυμνασμένο κορμί μέσα σε ένα καυτό μπικίνι μαγιό. Άσε που η κόμμωση θα χαλάσει με το πρώτο μπάνιο και την υγρασία ενώ με τον καύσωνα του καλοκαιριού, μάλλον πιασμένα ψηλά θα θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου και όχι να σε τρώει η λακ!

2. Ξόδεψε ευρώ σε ένα διήμερο ταξίδι παρά σε μια ώρα μασάζ στο σπα:

Μια απόδραση μακρυά από την πόλη και τα προβλήματα της καθημερινότητας, μπορεί αμέσως να σε χαλαρώσει. Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι για να νιώσεις καλύτερα αλλά αρκούν μια - δυο μερούλες μακρυά από το γραφείο και το σπίτι σου. Οι επιστήμονες στέκονται στο πλευρό σου όσον αφορά την ολιγοήμερη απόδραση, αφού φαίνεται πως οι διακοπές και οι αργίες μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό σου μακροπρόθεσμη ευτυχία. Άλλωστε, ακόμα και η προοπτική του ταξιδιού είναι αρκετή για να δεις τα πράγματα με θετική ματιά και να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πώς να συγκριθεί λοιπόν ένα μισάωρο μασάζ στο σπα που θα σου κοστίσει μια περιουσία και θ' αφαιρέσει από το πορτοφόλι σου πολλά ευρώ, ενώ μέσα σε λίγες ώρες θα βρίσκεσαι και πάλι κολλημένη στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

3. Ξόδεψε ευρώ σε προϊόντα μακιγιάζ παρά σε ρούχα:

Πρώτα πρώτα, τα καλλυντικά σε κάνουν να σε αισθάνεσαι πιο όμορφη άμεσα ενώ μπορούν να είναι πιο οικονομικά σε σχέση με ένα ρούχο που δύσκολα θα βρεις σε καλή ποιότητα και οικονομική τιμή. Ταυτόχρονα και όπως αναφέρουν πρόσφατες έρευνες, ένα φρεσκοαγορασμένο ρούχο ικανοποιεί τη χαρά σου την πρώτη φορά που το βάζεις, η οποία χάνεται τις επόμενες. Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με ένα κραγιόν για παράδειγμα που σου δίνει τη χαρά του καινούργιου όποτε κι αν το χρησιμοποιήσεις.

4. Ξόδεψε ευρώ σε εσώρουχα παρά σε ρούχα γυμναστικής:

Στην παραπάνω συμβουλή, θα εξαιρέσω την περίπτωση να πηγαίνει μαζί στο στο γυμναστήριο το αγόρι που ποθείς. Κατά τα άλλα, καλό θα ήταν να μικρύνεις το μπάτζετ των χρημάτων που δίνεις για να ντυθείς με αθλητικά ρούχα. Αγόρασε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και σταμάτα να δίνεις μια περιουσία σε ρούχα γυμναστικής που εύκολα θα χαλάσουν από τον ιδρώτα και τις κακουχίες. Αντίθετα, μπορείς να δαπανήσεις το ποσό αυτό, σε εσώρουχα και μαγιό που θ' αναδείξουν το σμιλεμένο από τη γυμναστική σώμα σου και θα κάνουν τους θαυμαστές να τρέχουν πίσω σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια