Στήθος μικρό & θαυματουργό: τίμησε το!

15.03.2012
Από μικρή θαύμαζες τις φίλες που είχαν πλούσιο και σέξι μπούστο ενώ αντίθετα εσύ έψαχνες για τη μαγική αυτή συνταγή ή διατροφή που θα σε ανέβαζε ένα ακόμη νούμερο στο σουτιέν. Γρήγορα απογοητεύτηκες και στράφηκες στα τρικ αυτά που ξεγελούν και δεν είναι άλλα από τα σούπερ ενισχυμένα σουτιέν, αλλά ακόμη κι έτσι το… "θέμα" παραμένει δημιουργώντας σου πρόβλημα στη ερωτική σου ζωή.

Εάν είσαι καιρό μόνη ίσως να ρίχνεις την ευθύνη στο μικροσκοπικό σου στήθος ενώ ακόμη κι όταν συνάπτεις σχέση με κάποιον, όταν έρχεται η ώρα για τα αποκαλυπτήρια, φοβάσαι πως το θέαμα θα τον απογοητεύσει. Ακόμη κι αν ο σύντροφός σου σε καθησυχάζει, εσύ εξακολουθείς να νιώθεις μειονεκτικά. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές ίσως να σκέφτηκες πως η μόνη αποτελεσματική λύση θα ήταν να καταφύγεις στην πλαστική χειρουργική για να διορθώσεις το υποτιθέμενο μειονέκτημά σου.

Πριν καταφύγεις στο νυστέρι όμως -το οποίο δεν κρύβει και λίγους κινδύνους μεταξύ μας- αξίζει να εξετάσεις κατά πόσο ευσταθούν οι ανησυχίες σου και να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις τις αιτίες που σε κάνουν να νιώθεις υποτιμητικά.

Διότι μπορεί εσύ να παλεύεις με τον εαυτό σου ρίχνοντας σε σημείο ναδίρ την αυτοπεποίθηση σου, πιστεύοντας πως το μπούστο σου στερεί σε ελκυστικότητα και σεξ – απίλ, στην πραγματικότητα όμως για τους άνδρες δεν κάνει καμία ουσιαστική διαφορά.

Άλλωστε - αντίθετα με όσα πίστευες - αρκετές γυναίκες που η φύση τις προίκισε με πληθωρικό στήθος θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου για τους δικούς τους λόγους. Διότι μπορεί όντως το μεγάλο στήθος να εντυπωσιάζει κάποιους άντρες, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση, αντρική ή γυναικεία, ενώ έχει κι αυτό τα «μελανά» του σημεία, αφού ποτέ δεν θα μάθεις -πριν να είναι πολύ αργά- αν ο καλός σου είναι μαζί σου γι' αυτό που είσαι, ή γι' αυτό που δύσκολα κρύβεις μέσα στο σουτιέν σου.

Αν το καλοσκεφτείς μάλιστα, το μέγεθος του στήθους για κάθε γυναίκα είναι κάτι ανάλογο με τα μαλλιά της ή και το ύψος της. Σχεδόν καμία δεν είναι ευχαριστημένη με αυτά που της έδωσε η φύση γι΄αυτό και διαρκώς παλεύει να τα αλλάξει η καταριέται τη φύση για την ατυχία της. Οι κοντούλες για παράδειγμα παραπονιούνται για τους πόντους που θα ήθελαν να έχουν ενώ αντίθετα οι ψηλές θα προτιμούσαν να υπολείπονται σε ύψος ώστε να μπορούν με ευκολία να φορούν ψηλοτάκουνα, χωρίς να ρίχνουν στο καλό τους ένα κεφάλι.

Γιατί να εκτιμήσεις και να δοξάσεις το μικρό σου στήθος;

1. Είναι χαριτωμένο και τσαχπίνικο: Μπορεί το πλούσιο στήθος να παραπέμπει το μυαλό ενός άνδρα στο αγαπημένο του σπορ (βλέπε σεξ) αλλά και το μικρό στήθος έχει τη χάρη του καθώς δείχνει χαριτωμένο και τσαχπίνικο.

2. Δεν υστερεί καθόλου σε σεξ απιλ: Αντίθετα με όσα πίστευες το μικρό στήθος είναι εξίσου σεξι. Άλλωστε, αρκετές από τις πιο γνωστές σταρ αναγνωρισμένες ως sex-symbols έχουν στηθάκι μικροσκοπικό. Κέιτ Μος, Κίρα Νάιτλι, Νάταλι Πόρτμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου και Βανέσα Παραντί, είναι μόνο μερικές από αυτές που αν και διαθέτουν στήθος σχεδόν ανύπαρκτο αλλά θεωρούνται δικαίως από τις πιο επιτυχημένες, κομψές αλλά και σέξι γυναίκες του κόσμου.

3. Φοράς τα βαθύτερα ντεκολτέ χωρίς πρόβλημα: Σκέψου το μπέρδεμα που θα αντιμετώπιζες με μέγεθος στήθους xxl σε περίπτωση που τρελαίνεσαι για ντεκολτέ. Σίγουρα ένα μικρό ντεκολτέ δείχνει ομορφότερο με ένα πλούσιο στήθος, τι γίνεται με ένα ντεκολτέ που φτάνει στο στέρνο σου;

4. Δε φαίνεσαι πρόστυχη: Όσο ανόητο κι αν ακούγεται η πρώτη σκέψη των ανδρών όταν θα αντικρίσουν μια γυναίκα με πλούσιο μπούστο θα είναι πρόστυχη, κάτι που μπορεί να μην είναι πάντοτε κακό αλλά σίγουρα έχει φέρει σε αμηχανία αρκετές γυναίκες που έχουν πλούσια τα ελέη.

5. Και να μη φορέσεις σουτιέν δεν έγινε και κάτι: Πόσες φορές αισθάνεσαι το στηθόδεσμο να σε πιέζει και να θέλεις να τον ξεφορτωθείς; Αν έχεις μικρό στήθος, με το κατάλληλο ρούχο (όχι πολύ στενό ή διαφανές –αποκαλυπτικό) μπορείς να μη φορέσεις σουτιέν και κανείς να μη το καταλάβει. Αντίθετα κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά δύσκολο έως και αδύνατο αν το στήθος σου ήταν μεγάλο.

6. Δεν κρεμάει με τα χρόνια: Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος πρέπει να κοπιάσουν πολύ περισσότερο για να το διατηρήσουν στητό και σφιχτό καθώς - με τα χρόνια - το πιο πιθανό είναι πως θα βγουν χαμένες στη μάχη κατά της… βαρύτητας.

7. Μπορείς να φορέσεις στράπλες χωρίς να φοβάσαι για ατύχημα: Γυναίκες με αρκετά μεγάλο στήθος σπάνια φορούν στράπλες φορεματάκια, αφενός διότι γνωρίζουν πως μια και μόνο αδέξια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στην «αποκάλυψη» κι αφετέρου δύσκολα ένας στράπλες στηθόδεσμος μένει στη θέση του.

8. Μπορεί να μην είναι χυμώδη αλλά κάνουν δουλίτσα: Μπορεί τα στήθη σου να μην είναι όσο ζουμερά θα ήθελες, αλλά οι άντρες εκτιμούν όλα τα στήθη ανεξαρτήτως μεγέθους. Ξέρεις κανέναν άνδρα που να μην τρελαινόταν στη θέα ενός γυμνού στήθους ή να μη θέλει να παίξει με αυτό;

9. Έχεις μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και όγκου: Οι γυναίκες με μικρό στήθος διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για εκδήλωση κάποιου όγκου ή διαβήτη τύπου 2 στη ζωή τους σε σχέση με όσες διαθέτουν πλούσια τα ελέη! Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Διάβασε το άρθρο μας «Γιατί να αγαπήσεις το μικρό σου στήθος» και θα το μάθεις.

10. Τα γούστα διαφέρουν: Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Έχουν και τα μικρά τη χάρη τους αλλά έχουν και τους φάν τους. Μπορεί τα περισσότερα σχόλια των ανδρών να περιστρέφονται γύρω από ζουμερά και πλούσια μπούστα, αρκετοί είναι όμως κι αυτοί που τα προτιμούν μικρά.

11. Δε σε ενοχλεί στη γυμναστική: Σκέψου πόσο ενοχλητικό θα ήταν κάθε φορά που ήθελες να τρέξεις να νιώθεις την ανάγκη να κρατήσεις το στήθος σου για να σταματήσει να πηγαινοέρχεται σαν τρελό από το κούνημα ή από το φόβο τραυματισμού; Γυναίκες με αρκετά μεγάλο στήθος μπορούν να αθληθούν μόνο φορώντας αθλητικό σουτιέν που εφαρμόζει σωστά ώστε να μην ασκείται μεγάλη πίεση στον συνδετικό ιστό του στήθους.

12. Μπορείς να φορέσεις πουκάμισο δίχως φόβο μήπως… εκραγεί: Μπορεί εσύ από την πλευρά σου να καταριέσαι το Θεό που δεν σου έδωσε περισσότερα ελέη άλλες όμως θα προτιμούσαν ένα μικρότερο στήθος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Σκέψου για παράδειγμα πως μπορείς να φορέσεις πουκαμισάκια δίχως να είσαι αναγκασμένη να ράψεις κουμπάκια στα μεσοδιαστηματα ώστε να μην ανοίγουν αντιαισθητικά, ούτε αποφεύγεις τις απότομες κινήσεις υπό τον φόβο μήπως το στήθος σου… εκραγεί!

13. Γλιτώνεις από πόνους στην πλάτη και αυχενικό: Γυναίκες με μεγάλο στήθος παραπονιούνται συχνά για προβλήματα όπως πόνο στη μέση και στον αυχένα αφού το μεγάλο στήθος επηρεάζει το κέντρο βάρους επιβαρύνοντας την μέση και την ωμοπλάτη.

Tip: Η λύση είναι μια και μόνο μια και λέγεται... Αυτοπεποίθηση

Η λύση λοιπόν στο πρόβλημά σου είναι μια και λέγεται αυτοπεποίθηση! Η πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης μας έχουν κάνει να συνδέσουμε τα μεγάλα στήθη με την ελκυστική και σέξι γυναίκα, κάτι που όπως περιγράψαμε παραπάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν ευθύνεται το μικρό σου στήθος για τα προβλήματά σου στην αισθηματική σου ζωή αλλά εσύ η ίδια. Το πρόβλημα το δημιουργείς μόνη σου με το να μη αποδέχεσαι το σώμα σου όπως ακριβώς είναι. Αγάπησε τον εαυτό σου και το σώμα σου με τις ατέλειες του και θα διαπιστώσεις πως το μικρό σου στήθος δε σου στερεί σε ομορφιά ούτε θα σταθεί εμπόδιο στην ερωτική σου επιτυχία.

Όπως θα έχεις άλλωστε ήδη συνειδητοποιήσει - αν διάβασες το άρθρο - το μικρό στήθος έχει και τα καλά του κι αυτά είναι αρκετά. Εκμεταλλεύσου λοιπόν το προσόν σου και κάνε το όπλο σου νικώντας κάθε ανασφάλεια και κόμπλεξ! Αγάπησε το στήθος σου και συνειδητοποίησε πως προφανώς τρώγεσαι άδικα και άσκοπα με τον εαυτό σου.

Άσε λοιπόν κατά μέρος όλες τις ανησυχίες γιατί όλα είναι στο χέρι σου!