5 ιδέες για μια ξεχωριστή ημέρα της Γυναίκας

08.03.2013
Αυτό το μήνα δε γιορτάζουμε μόνο τον ερχομό της Άνοιξης αλλά και την ημέρα της γυναίκας!

Βάλε τα καλά σου, ετοιμάσου για έξοδο και γιόρτασε με φίλες την ξεχωριστή αυτή ημέρα που μας θυμίζει το παρελθόν, τις δυσκολίες αλλά την αξία του γυναικείου μας φύλου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γιορτάσεις, ανάλογα με τη διάθεση αλλά και τα οικονομικά σου.

1. Γιόρτασε αλά womenonly

Κάλεσε φίλες, ξαδέλφες, συναδέλφους και λοιπές γνωστές βάζοντας ένα και μόνο όρο: Να έρθουν μόνες ή συνοδεία γυναικών και μόνο! Είναι η ημέρα σας μη το ξεχνάς. Εναλλακτικά μπορείς να κανονίσεις μια κοινή έξοδο ή ταξιδάκι, αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία για ανανέωση και διασκέδαση. Άσε για λίγο τις έννοιες και ρίξε το έξω αλά womenonly.

2. Πες το με ένα φιλί!

Ακόμη και το Google, με ένα ιδιαίτερο doodle, λέει σήμερα χρόνια πολλά στις γυναίκες. Γιατί να μη το κάνεις κι εσύ; Δώσε ένα λουλούδι κι ένα φιλί στις γυναίκες αυτές που θα έδιναν και τη ζωή τους για εσένα, που δεν είναι άλλες από τη μητέρα και τις γιαγιάδες. Αν η απόσταση δε βοηθά κάλεσε τες στο τηλέφωνο και υπενθύμισε τους πόσο τις αγαπάς. Ακόμη κι αν η γιαγιά δεν γνωρίζει τη γιορτή, σίγουρα θα χαρεί με τη γλυκιά σου κίνηση.

3. Κάνε κάτι δημιουργικό!

Χάρισε στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σου, γράψε ποίηση, ζωγράφισε κι εκφράσου μέσω της τέχνης. Η ημέρα είναι δικιά σου γι΄αυτό εκμεταλλεύσου το κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν. Κι αν μη το έχεις με την τέχνη, μπορείς να μεγαλουργήσεις σε ένα διαφορετικό καμβά. Πιάσε πινέλο μακιγιάζ, βούρτσες και σεσουάρ και χάρισε στον εαυτό σου το τελειότερο λουκ!

4. Ώρα για αυτοβελτίωση & πρόοδο

Κάνε όσα σκόπευες να κάνεις στην αρχή του χρόνου αλλά τα αμέλησες. Αυτή η ξεχωριστή ημέρα είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθείς τα θέλω σου, να οπλιστείς με δύναμη και να πετύχεις! Θυμήσου τους αγώνες που έδωσε το φεμινιστικό κίνημα, εμπνεύσου από τις γυναίκες αυτές και αγωνίσου για να πετύχεις τους στόχους σου, τους σημαντικούς αλλά και τους ασήμαντους. Αν πάλι, προτιμάς πιο σύγρονα πρότυπα, εμπνεύου από σύγχρονες, διάσημες γυναίκες με στιλ της showbiz και όχι μόνο!

5. Θυμήσου τους λόγους που αξίζει να είσαι γυναίκα

Γιόρτασε την ημέρα, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου ή ανακαλύπτοντας όλα αυτά που σε κάνουν μοναδική! Παρά τις ευθύνες, το τρέξιμο και την ανισότητα που σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη υφίσταται, υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να είσαι γυναίκα. Τσέκαρέ τους πατώντας εδώ και θα διαπιστώσεις πως τους γνωρίζεις ήδη!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα