Τα 8 μυστικά της ευτυχίας είναι τα παρακάτω

24.12.2016
Αναρωτιέσαι πώς μπορούν κάποιοι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι; Πώς γίνεται να παραμερίζουν προβλήματα κι άγχη και να γελούν με την ψυχή τους; Υπάρχει άραγε εγγυημένη συνταγή;

Το μόνο σίγουρο είναι πως την ευτυχία δεν την κυνηγάς, ούτε την κατακτάς. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι που δίνεται απλόχερα σε όλους μας, αρκεί να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και να την εισπράττουμε. Αν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις σου δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Μάθε τις συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων και γίνε κι εσύ μια από αυτούς!

1. Αυτά που έχουμε, ποτέ δεν τα εκτιμάμε. Άλλαξε πορεία…

Εκτιμάς όσα έχεις ή εστιάζεις μόνο σε αυτά που δεν έχεις αποκτήσει; Μαθε να ευγνωμονείς για όλα όσα σου έχει χαρίσει απλόχερα η ζωή αντί να στεναχωριέσαι για ότι σου λείπει. Άλλωστε, για να είσαι σε θέση να διαβάσεις αυτό το άρθρο προφανώς και διαθέτεις, υπολογιστή ή smartphone με πρόσβαση στο ίντερνετ, δυνατότητα που δεν έχουν όλοι. Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό;

2. Μη με συγκρίνεις μάτια μου...

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν αναλώνονται σε συγκρίσεις. Δεν ενδιαφέρονται για το εάν οι συγγενείς ή φίλοι έχουν περισσότερα χρήματα, καλύτερη καριέρα ή επώνυμα ρούχα και καλό αμάξι. Σκέψου πως η ζήλια κι ο φθόνος είναι τοξικά συναισθήματα, που δηλητηριάζουν την ψυχή και σε κάνουν δυστυχισμένη. Το μόνο για το οποίο πρέπει να νοιάζεσαι αν θέλεις να προσεγγίσεις την ευτυχία είναι η δικιά σου αυτοβελτίωση και μόνο!

3. Πες το με ένα φιλί…

Σκέψου τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Είναι τα υλικά αγαθά ή μήπως τα άυλα; Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα! Μια ζεστή αγκαλιά, ένα φιλί, μια τρυφερή κουβέντα ακόμη και οι θησαυροί της φύσης είναι ικανά για να σε πλημμυρίσουν συναισθήματα. Για να αισθανθείς καλά γίνε γενναιόδωρη, χάρισε χαμόγελα και πρόσφερε την βοήθειά σου σε όποιον τη χρειάζεται. Άλλωστε, εκτός των παραπάνω, όπως έχει δείξει η έρευνα, η προσφορά και η γενναιοδωρία μας… χαρίζουν χρόνο. Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ.

4. Τα καλύτερα θα έρθουν

Η αισιοδοξία είναι από τα βασικά «συστατικά» της ευτυχίας. Ο πεσιμισμός κι απαισιοδοξία, το μόνο που έχουν να σου δώσουν είναι αρνητικά συναισθήματα κι απογοητεύσεις. Άσε χώρο στην καρδιά και το μυαλό για θετικά συναισθήματα και σκέψεις. Μάθε να βρίσκεις την ευτυχία στα μικρά καθημερινά και τα καλύτερα θα έρθουν, αρκεί να εστιάζεις σε αυτά.

5. Άκου βρε φίλε…

Άλλο ένα μυστικό της ευτυχίας είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις. Μόνο αν κατανοήσεις την αξία της πραγματικής φιλίας μπορείς να γίνεις ευτυχισμένη. Διατήρησε επαφή με τους πιο αγαπημένους φίλους και χτίσε σχέσεις ειλικρινείς, δομημένες σε γερά θεμέλια κι όχι επιφανειακές.

6. Συγχώρεσέ με…

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μάθεις να ζητάς συγχώρεση αλλά και να τη δίνεις! Κάθε φορά που σφάλεις, άσε κατά μέρος τους εγωισμούς, απολογήσου και πες τη λεξούλα της κάθαρσης, που δεν είναι άλλη από τη συγγνώμη. Επειδή όμως το νόμισμα έχεις πάντα δύο όψεις, να θυμάσαι να είσαι κι εσύ ανοιχτή στη συγχώρεση. Άσε κατά μέρος τον εγωισμό και δώσε συγχωροχάρτι σε φίλους που μετανιωμένοι σου ζητούν συγχώρεση. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος σε έχει βλάψει σοβαρά κι αποφάσισες να κόψεις γέφυρες επικοινωνίες, φρόντισε να απαλαγείς από τα αρνητικά συναισθήματα αφήνοντας το παρελθόν πίσω. Ρίξε τόπο στην ευχή κι επανάφερε τη γαλήνη και τη ζεστασιά στην ψυχή σου. Το μίσος, είναι από τα πιο ύπουλα συναισθήματα που δηλητηριάζουν την ψυχή σου κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς. Δώσε τόπο στη οργή λοιπόν και γίνε ευτυχισμένη!

7. Είναι στιγμές…

Η ζωή είναι γεμάτη από μικρές χαρές. Σε καθημερινή βάση ζεις ευτυχισμένες στιγμές τις οποίες όμως δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις. Το κλειδί είναι να μάθεις να παρατηρείς. Κάνε το πείραμα και παρατήρησε το περιβάλλον στο οποίο ζεις κι εργάζεσαι ή τις καθημερινές σου συνήθειες. Ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά, ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής, το άρωμα του ζεστού καφέ κι άλλα πολλά είναι μικρά πραγματάκια που χαρίζουν στιγμές ευτυχίας. Μάθε λοιπόν να ενώνεις τα κομμάτια του παζλ και γίνε ευτυχισμένη!

8. Συ μου χάραξες πορεία…

Έχεις στόχο ή πας όπου σε πάει το κύμα; Μην αφήνεις την ζωή σου στην τύχη αλλά θέσε στόχους και προσπάθησε για την επίτευξή τους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν και τι επιδιώκουν, θέτουν στόχους κι εργάζονται για την επίτευξή τους. Πώς θα πετύχεις στη ζωή αν δε γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις;

Από τη Δήμητρα Γκούντρα