Διακοπές στην πόλη; Ε και;

05.08.2015
Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων, χαλάρωσε και πέρνα καλά και στην πόλη

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Όλοι φεύγουν διακοπές κι εσύ μένεις στην πόλη σαν το λεμόνι; Αντί να τα βάφεις μαύρα σκέψου πως είναι ευκαιρία για χαλάρωση και ανασυγκρότηση δυνάμεων. Πέρνα καλά ξεκουράσου και διώξε το άγχος.

6 τρόποι για να διώξεις το άγχος

Μπανάκι και στην πόλη σε θάλασσα ή μπανιέρα

Το ότι δεν έφυγες για κάποιο ελληνικό νησί για διακοπές, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να απολαύσεις το μπανάκι. Αν μένεις στην Αττική ή σε κάποια παραθαλάσσια πόλη βάλε το μαγιό σου και βουρ για την κοντινότερη παραλία. Ακόμη όμως κι αν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, υπάρχει και η... μπανιέρα. Γέμισέ την μέχρι πάνω με νερό, ρίξε άλατα ή αιθέρια έλαια και χαλάρωσε.

Γιόγκα και άσκηση

Η καλοκαιρινή άδεια στην πόλη σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όλα αυτά για τα οποία πιεζόσουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με χαλαρούς ρυθμούς. Πήγαινε γυμναστήριο, κάνε τζόγκινγκ, περίπατο, κολύμπι και ξέχνα το άγχος. Γι έξτρα χαλάρωση πες ναι στη γιόγκα σε εξωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα το πάρκο ή η παραλία και διώξε το άγχος.

Φέρε το νησί στο σπίτι σου

Αν δεν μπορείς να πας στο νησί, φέρε το νησί στο σπίτι. Βάλε καλύμματα σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλέ, στρώσε λουλουδάτα σεντόνια και βάλε φρέσκα λουλούδια στο βάζο. Φέρε την καλοκαιρινή διάθεση και νότα μέσα στο σπίτι και νιώσε όμορφα.

Τι θα φάμε σήμερα;

Στρώσε τραπέζι κι ας είσαι μόνη. Βάλε ουζάκι, μπυρίτσα ή φρέσκο νεράκι και φάε καλαμαράκια, χταποδάκι ή μαγειρευτά που λαχταρά η ψυλούλα σου, όπως θα έκανες και σε κάποιο ταβερνάκι με θέα τη θάλασσα. Και αν δεν μπορείς τη μοναξιά κάνε ένα μίνι γκάλοπ, τσέκαρε τους φίλους που έχουν ξεμείνει στην πόλη και βάλε πρόγραμμα καλέσματος ώστε κάθε ημέρα να τρως με παρέα όπως θα έκανες και στο νησί.

Μουσική και κοκτέιλ στη βεράντα

Το άκουσμα ήπιας και χαλαρωτικής μουσικής μπορεί να μειώσει το στρες ενώ ένα δροσιστικό τσάι, λεμονάδα ή κοκτέιλ σου υπενθυμίζει πως είναι καλοκαίρι. Τι κι αν δεν είσαι στην εξοχή; Μπορείς να απολαύσεις το ποτάκι σου υπό τον ήχο της μουσικής στο μπαλκονάκι σου.

Τώρα που έχεις το χρόνο ξεκουράσου

Όλο το χρόνο τρέχεις και προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις. Στη θερινή σου άδεια λοιπόν, ειδικά αν έμεινες στην πόλη, άραξε την ευκαιρία και... ξεκουράσου. Πες ναι στη σιέστα και στον ύπνο!