Τα SOS των γιορτών που πρέπει να προσέξεις

30.12.2015
Λίγο η γιορτινή διάθεση, η λάμψη των γιορτών, τα καλέσματα κι οι λιχουδιές και ξεφεύγουμε από κάθε έννοια μέτρου. Και μπορεί σε κάποια πράγματα η χαλαρή διάθεση να βοηθά, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως οι συνέπειες είναι α μη τι άλλο δυσάρεστες.

Πάρε τα μέτρα σου και καλές γιορτές.

* Μην φτάνεις τον εαυτό σου στα άκρα

Δουλειά, αγορές, επισκέψεις, ξενύχτια και ύπνος ελάχιστος, ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Η υπερκόπωση είναι καθ΄οδόν, μαζί και τα προβλήματα υγείας. Προσπάθησε να "γεμίσεις μπαταρίες", πες ναι στη σωστή διατροφή και... κοιμήσου.

* Προσοχή στα λιπαρά και τα γλυκάκια

Εννοείται πως δε θα κάνεις αυστηρή δίαιτα στις γιορτές αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσεις κάθε έννοια του μέτρου, εκτός κι αν έχεις όρεξη να υποφέρεις από φούσκωμα και πόνους. Αλλά ακόμη κι αν έχεις γερό στομάχι και η βαρυστομαχιά σου είναι λέξη άγνωστη, τα κιλάκια αυξάνονται και δε δείχνουν έλεος... Ένα τρικ που πολλάκις έχουμε αναφέρει είναι να γεμίζεις τουλάχιστον το μισό πιάτο με σαλατικά κι άπαχο κρέας - όχι από αυτά με μαγιονέζα, από τα άλλα με το ξιδάκι ή το λεμονάκι - και να αφήνεις ελάχιστο χώρο για τα λιπαρά.

* Στάσου σωστά με... χαμηλά τακούνια

Θα μου πεις οι γιορτές σε θέλουν σικάτη και γιορτινή κι αν δεν φορέσεις τώρα το δωδεκάποντο πότε θα το κάνεις; Εγώ μαζί σου αλλά η μεσούλα και τα ποδαράκια σου δε νομίζω να είναι τόσο συγκαταβατικά. Καλά τα ψηλοτάκουνα αλλά μόνο όταν είσαι σίγουρη πως θα υπάρχει καρέκλα ή σκαμπό. Αν μιλάμε για διασκέδαση στα... όρθια ένα μεσαίο τακουνάκι ή ακόμη και φλατ είναι καλύτερες επιλογές.

* Αχ αυτό το κρυολόγημα. Μα γιατί τώρα;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, να το θυμάσαι. Πες μου τι φοράς στις εξόδους να σου πω αν θα περάσεις τις γιορτές με τα χαρτομάντιλα ανα χείρας. Αν καλή μου γυρνάς με τα εξώπλατα χωρίς να φροντίζεις να βάζεις μια χοντρή ζακέτα από πάνω τι περιμένεις; Και να θυμάσαι! Μετά το χορό μπορεί να είσαι ξαναμμένη αλλά είσαι παράλληλα κι ιδρωμένη γι΄αυτό μη ξεχνάς να ντυθείς καλά με παλτό. ζακέτα, κασκολάκι πριν βγεις στο κρύο αν δε θέλεις να κρυολογήσεις.

* Πόσο ήπιες είπαμε; Με το ποτό δεν παίζουμε

Το ένα φέρνει το άλλο, τα σφινάκια έρχονται από τη διπλανή παρέα κερασμένα και εσύ δε θυμάσαι τι ήπιες και πόσο ήπιες. Και μπορεί ο λογαριασμός να αντιστοιχεί σε ένα μόνο ποτάκι, αυτό που η ίδια παρήγγειλες αλλά μέτρα και τα κεράσματα. Αν ήπιες λίγο παραπάνω μη διανοηθείς να οδηγήσεις και δώσε τη σκυτάλη στον νηφάλιο της παρέας. Κι αν η ασφάλειά σου δε σε πείθει ίσως σε πείσει το πρόστιμο και η παρακράτηση διπλώματος αν σε πιάσουν...