Η λίστα με τα απλά & καθημερινά που ανεβάζουν τη διάθεση

19.10.2015
Εάν αισθάνεσαι ακεφιές τα πρωινά της Δευτέρας δεν είσαι η μόνη! Όπως δείχνει βρετανική έρευνα μέχρι τις 11.17 π.μ. κάθε Δευτέρα οι άνθρωποι αισθάνονται δυστυχισμένοι.

Όπως έδειξε η έρευνα λιγότεροι από το 1/4 νιώθουν ευτυχία πριν το μεσημεράκι της Δευτέρας. Αυτό ευτυχώς είναι παροδικό καθώς το μεσημεράκι κατά τις 14:35 η διάθεση ανεβαίνει!

Σύμφωνα με τη μελέτη 9 στους 10 χρειάζονται μια μικρή βοήθεια για ν΄ανέβουν ψυχολογικά κι αυτό κρύβεται στ΄απλά και καθημερινά. Μια βόλτα στην αγορά, μια αυθόρμητη αγκαλιά ή απλά η προτεραιότητα που θα σου δώσει ένας άλλος οδηγός αρκούν για να μας φτιάξουν το κέφι. Σχεδόν οι μισοί μάλιστα από τους ερωτηθέντες σημείωσαν πως μια καλή πράξη τους φέρνει ευτυχία ενώ τη διάθεση ρίχνει η αγένεια, το στήσιμο στην ουρά αλλά και το σπρωξίδι στα μέσα μεταφοράς.

Όπως τονίζει ο ψυχολόγος Jo Hemmings μιλώντας στην Daily Mail πιστεύουμε πως αυτά που μας φτιάχνουν τη διάθεση είναι τα υλικά πράγματα όπως για παράδειγμα το σπίτι των ονείρων μας, ένα φανταχτερό αυτοκίνητο αλλά το μυστικό είναι πιο απλό. Το να κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα για να περάσει κάποιος, να πούμε μια θερμή καλημέρα κάνουν τη διαφορά.

Τα 10 μικρά αλλά σημαντικά που μπορουν ν΄ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη: Η λίστα

  1. Να κάνεις μια καλή πράξη για κάποιον (47%)
  2. Πράξεις καλοσύνης από αγνώστους (44%)
  3. Βόλτα στην αγορά (42%)
  4. Η αυθόρμητη αγκαλιά (40%)
  5. Μια φιλοφρόνηση από έναν ξένο (39%)
  6. Ένα αυτοκίνητο που σταματά και σου δίνει προτεραιότητα για να διασχίσεις το δρόμο (36%)
  7. Το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο (35%)
  8. Να πάρει στο χέρι ένα γράμμα (εννοείται όχι λογαριασμούς κτλ) (31%)
  9. Το αγαπημένο σου τραγούδι στο ραδιόφωνο (31%)
  10. Ο χαιρετισμός από έναν ξένο (30%)