10 μαθήματα ζωής που παίρνουμε από το Dirty Dancing

29.11.2016
Δε χορταίνεις να το βλέπεις ξανά και ξανά. Όσες επαναλήψεις κι αν έχει δείξει η τηλεόραση, εσύ το DVD του Dirty Dancing το έχεις σε θέση περίοπτη κι όχι τυχαία αφού αυτή η ταινία δίνει πραγματικά μαθήματα ζωής.

Στόχος ζωής: Βρες έναν άνδρα που ο έρωτάς σου γι΄αυτόν να σε παρασέρνει σαν ποτάμι αλλά αυτός να μπορεί να σε σηκώσει και να σε κρατάει με ασφάλεια πάνω από το νερό... (με τη μεταφορική έννοια)

Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαη. Κάποιες στιγμές μπορει να τα κάνεις όλα σωστά και να εισαι το καλό παιδί αλλά υπάρχουν στιγμές που όλα... πηγάινουν στραβά. Σωστά Τζόνι;

Κουνήσου στο ρυθμό! Η ζωή θέλει χορό

Δε χρειάζεται να είσαι γλυκιά με όλους! Κράτα την παιδικοτητά σου για κάποιον που αγαπάς.

Μην υποτιμάς το μαγικό ελιξίριο που λέγεται χορός.

Μην είσαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους απλά και μόνο εξαιτίας της εμφάνισης ή του backround. Η φωτογραφία αυτή δεν έχει να κάνει με αυτό αλλά είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας σκηνές της ταινίας.

Κάθε πράξη έχει και τις επιπτώσεις της. Για παράδειγμα, αν φοράς λευκό τζιν και κάθεσαι σε κορμό δέντρου βροχερή ημέρα....

Τα καρπούζια είναι βαριά και δεν μπορείς να κουβαλήσεις περισσότερα από ένα.

Το μάθημα της Λίζας: Το να είσαι όμορφη και χαζή είναι προτιμότερο από το να είσαι έξυνη και με μεγάλη μύτη.

Ποτέ μην κάθεσαι στη γωνία όταν μπορείς να χορέψεις. Μην πας με τον βαρετό πλούσιο τύπο όταν μπορείς να χορέψεις σε ξεσηκωτικό ρυθμό με τον άγριο και σέξι νεαρό.