Το «έξυπνο» φόρεμα που καταγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση

09.12.2018
Το «έξυπνο» φόρεμα που καταγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση
Ακόμη και μετά την άνοδο του κινήματος #MeToo, η δυσπιστία είναι πάρα πολύ συχνή όταν αναφέρεται από γυναίκες μια σεξουαλική παρενόχληση. Από την άλλη πλευρά πολλές γυναίκες που περιγράφουν την εμπειρία τους, αντιμετωπίζουν την δυσπιστία πολύ πιο οδυνηρή από το ίδιο το περιστατικό. Ο διαφημιστικός οργανισμός Ogilvy για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα της δυσπιστίας αποφάσισε να δημιουργήσει φορέματα τα οποία... κρατούν αρχείο γεγονότων. Ναι καλά διάβασες!

Τα φορέματα έχουν αισθητήρες ραμμένους από μέσα, οι οποίοι καταγράφουν την επαφή και την πίεση. Οποιαδήποτε επίδραση στον αισθητήρα αποστέλλεται μέσω wifi σε έναν υπολογιστή ο οποίος όχι μόνο παρακολουθεί το τι συμβαίνει αλλά το μεταφράζει σε ένα χάρτη θερμότητας ο οποίος καταγράφει τη θέση και την ώρα όπου έγινε η επαφή πάνω στο σώμα.

Διάβασε επίσης: Η επιστήμη απεφάνθη: Οι γυναίκες που παντρεύονται ψηλότερους άνδρες έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους

Όταν τρεις γυναίκες φόρεσαν τα συγκεκριμένα φορέματα σε ένα βραζιλιάνικο πάρτι, "αγγίχτηκαν" χωρίς να το θέλουν, 157 φορές σε λιγότερο από τέσσερις ώρες - ποσοστό περισσότερο από μία φορά ανά πέντε λεπτά ανά γυναίκα. Όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο, αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι ζητάνε επανειλημμένα σε αυτούς τους άνδρες να σταματήσουν.

Τα ελαφρύτερα και φθηνότερα υλικά αλλά και οι ισχυρότερες μπαταρίες, σε συνδυασμό με διάφορα προηγμένα υλικά, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό για τα «έξυπνα ρούχα» όπως αποκαλούνται τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε επίσης: Marie Chantal και Ολυμπία: Μαμά και κόρη ποζάρουν για γνωστό περιοδικό

Μέχρι στιγμής πάντως, λίγες από αυτές τις ιδέες έχουν αποδειχθεί αρκετά δημοφιλείς για να δικαιολογήσουν την τιμή μιας μαζικής παραγωγής. Η ιδέα πάντως ότι όλες θα φοράμε σύντομα αυτά τα «έξυπνα ρούχα» φαίνεται απίθανη.