Αυτά είναι τα 10 καλύτερα τραγούδια των Χριστουγέννων όλων των εποχών [video]

25.12.2021
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα τραγούδια των Χριστουγέννων όλων των εποχών [video]
Τα Χριστούγεννα πέρασαν όμως οι μέρες είναι ακόμη γιορτινές. Ένα εορταστικό playlist είναι απαραίτητο για να ανέβει η διάθεση και να μπουν όλοι σε γιορτινό . Και αυτές οι μελωδίες θα κάνουν τη διαφορά. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα τραγούδια των Χριστουγέννων όλων των εποχών -και μιλά η εμπειρία χρόνων!

1. White Christmas (1942)
Το κλασικό hit του Bing Crosby είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια - το Guinness World Records το χαρακτήρισε το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών.

2. Have Yourself a Merry Little Christmas (1944)
Η Judy Garland ηχογράφησε αρχικά αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο τραγούδι για το μιούζικαλ Meet Me στο Σεντ Λούις, το οποίο έχει να κάνει με τέσσερις κόρες που μεγαλώνουν ενώ ετοιμάζονται να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη.

Διάβασε επίσης: Χριστούγεννα 2019: 40 ταινίες για να διαλέξεις να δεις ΚΑΙ στις φετινές γιορτές

3. The Christmas Song (1946)
Όλοι γνωρίζουν αυτό το χριστουγεννιάτικο τραγούδι, όπου ο Nat King Cole τραγουδάει, "chestnuts roasting on an open fire". Είναι τόσο δημοφιλές που μπήκε στο Grammy Hall of Fame το 1974.

4. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (1948)

Αυτό το τζαζ τραγούδι από τον Frank Sinatra μιλάει για τον κρύο χειμερινό καιρό για τον οποίο έχουμε μια σχέση αγάπης-μίσους. Αν και δεν ήταν στο αρχικό του χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, παρουσιάστηκε στην πιο ενημερωμένη συλλογή, χρόνια αργότερα.

Διάβασε και αυτό: 5 συμβουλές για να φας στις γιορτές και να μην το μετανιώσεις!

5. Santa Baby (1953)
Αυτό το χαρούμενο τραγούδι από την Eartha Kitt έχει να κάνει με την επιθυμία για αρκετά χριστουγεννιάτικα δώρα. Και είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της.

6. Blue Christmas (1957)
Η ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού από τον Elvis Presley είναι η πιο γνωστή version, αλλά η φήμη λέει ότι δεν θέλησε καν να το τραγουδήσει, σύμφωνα με μια συνέντευξη του στην τραγουδίστρια Millie Kirkham.

Αυτό το διάβασες; Πρώτη φορά γιορτές με τους δικούς του: 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις

7. Rockin' Around the Christmas Tree (1958)
Η Brenda Lee ήταν μόλις 13 χρονών (!) όταν ηχογράφησε αυτό το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Που να φανταζόταν τότε ότι οι άνθρωποι θα το ακούνε και το 2018!

8. Jingle Bells (1960)
Αυτή η jazzy ερμηνεία της Ella Fitzgerald είναι ένα κλασσικό τραγούδι Χριστουγέννων. Στην πραγματικότητα η πρώτη version του ήταν εντελώς διαφορετική και είχε κύριο όργανο την φυσαρμόνικα.

9. It's the Most Wonderful Time of the Year (1963)
Eίναι γεγονός ότι αυτό το τραγούδι από τον Andy Williams επιλέγεται συχνά σε πολλές διαφημίσεις και μας αρέσει τόσο πολύ που δεν το βαριόμαστε ποτέ.

10. Feliz Navidad (1970)
Το τραγούδι του Πορτορικανού, José Feliciano, έχει εύκολους στίχους σε ισπανικά και αγγλικά, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Χριστουγέννων.

Νικολέτα Μακρή