Οι στόχοι για τη νέα χρονιά που αξίζει να βάλεις και να κρατήσεις

03.01.2020
Οι στόχοι για τη νέα χρονιά που αξίζει να βάλεις και να κρατήσεις
Βάλε απλούς, ρεαλιστικούς στόχους για μια φρέσκια, υγιή νέα αρχή. Δεν χρειάζεται ο πήχης να μπει πολύ ψηλά. Ξεκίνα από χαμηλά για να έχεις πιο σίγουρο θετικό αποτέλεσμα και να μην απογοητευτείς!

Παρακάτω θα βρεις μερικούς απλούς στόχους που μπορείς να βάλεις για το 2020, οι οποίοι είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις και θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα σου:

1. Κάνε 25 jumping jacks, 10 sit-ups και 5 push-ups κάθε πρωί
Είναι δύσκολο να βρεις το χρόνο να πηγαίνεις το γυμναστήριο κάθε μέρα. Αυτό που είναι πολύ πιο εύκολο όμως να κάνεις μια απλή αλλά αποτελεσματική ρουτίνα γυμναστικής, την οποία μπορείς μάλιστα να κάνεις από το σαλόνι σου. Δοκίμασε να το κάνεις μόλις ξυπνήσεις και θα δεις την ενέργεια σου να εκτοξεύεται.

2. Φτιάξε το κρεβάτι σου
Ο Charles Duhigg, συγγραφέας του Δύναμη της συνήθειας: Γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε στη ζωή και τη δουλειά, αναγνωρίζει το στρώσιμο του κρεβατιού ως "συνήθεια" - μια απλή αλλαγή που μπορεί να ξεκινήσει μια ολόκληρη αλυσίδα καλύτερης λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, κάνει το δωμάτιο σου να φαίνεται πιο όμορφο.

Αυτό το είδες; Οι top 10 συνήθειες που θα μετανιώσεις σε μία δεκαετία

3. Πιες περισσότερο νερό
Αν ανήκεις στην ομάδα ατόμων που συχνά αισθάνονται αφυδατωμένα και διψασμένα, είναι απαραίτητο να αρχίσεις άμεσα να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα.

4. Ξόδεψε 3-5 λεπτά για stretching πριν κοιμηθείς
Το τέντωμα είναι πάντα μια καλή ιδέα-και είναι πολύ λίγες από εμας που το κάνουν αρκετά. Πάρε λίγα λεπτά για να κάνεις stretching πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι κάθε νύχτα και θα νιώσεις πιο ήρεμη, θα χαλαρώσεις το μυαλό και το σώμα σου, ενώ παράλληλα θα βελτιώσεις την ευεξία σου.

5. Διάβασε 10 σελίδες πριν πας για ύπνο
Όλες θα μπορούσαμε να κάνουμε την προσπάθεια να διαβάζουμε λίγο περισσότερο. Η ανάγνωση διατηρεί το μυαλό μας αιχμηρό, ανοίγει τα μάτια μας σε νέες ιδέες και μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο πιο ολοκληρωμένες.

Δες και αυτό: Πώς να σταματήσεις να τεμπελιάζεις