Αγαπάς τα ταξίδια; Ιδού 10 κόλπα για το πακετάρισμα που θα σου γλιτώσουν χρόνο και χώρο

15.02.2019
Αγαπάς τα ταξίδια; Ιδού 10 κόλπα για το πακετάρισμα που θα σου γλιτώσουν χρόνο και χώρο
Έξυπνοι τρόποι για να πακετάρεις καλύτερα τα πράγματα σου ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στις αποσκευές σου. Κάνε το πακετέρισμα παιχνιδάκι!

Eίναι λίγο αστείο αλλά στην Ευρώπη, οι άνθρωποι πληρώνουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για επιπλέον τέλη αποσκευών. Και οι περισσότεροι από αυτούς τους επιβάτες καταλήγουν να χρησιμοποιούν περίπου το 1/3 των πραγμάτων που παίρνουν μαζί τους. Είναι ξεκάθαρο γιατί οι ταξιδιώτες, που δεν θέλουν να είναι μέρος αυτού του συνόλου, ψάχνουν και βρίσκουν νέους τρόπους για να εξοικονομήσουν χώρο στις αποσκευές τους.

Ας δούμε όμως μερικούς από αυτούς τους τρόπους που θα κάνουν το ταξίδι σου εύκολο, απολαυστικό και κυρίως πιο οικονομικό:

Διάβασε επίσης: 5 κόλπα για τεράστια οικονομία στην... ντουλάπα σου

1. Τοποθέτησε τα κοσμήματά σου σε ένα μικρό δοχείο
Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Η κίτρινη συσκευασία (ναι, αυτή που μοιάζει με κάψουλα) που περιέχει το δώρο του αυγού kinder. Μπορείς επίσης να πάρεις αυτό το μικρό καψουλάκι στην παραλία, εάν χρειαστεί να βγάλεις τα κοσμήματά σου για να κολυμπήσεις.

2. Χρησιμοποιήστε το liposan σου για να κρύψεις τα χαρτονομίσματά σου
Ναι καλά διάβασες. Το liposan που μόλις σου τελείωσε μην το πετάξεις. Τύλιξε τα χαρτονομίσματά σου και βάλτα μέσα στον άδειο σωλήνα του. Θυμήσου ότι θα πρέπει να καθαρίσεις καλά ότι έχει απομείνει μέσα προτού βάλεις τα χρήματα.

3. Υιοθέτησε έναν εναλλακτικό τρόπο για το πακετάρισμα
Τα μπλουζάκια, τα πουκάμισα και τα πουλόβερ τσαλακώνουν λιγότερο αν τα τυλίξεις σε ρολό. Εμπρός τι κάθεσαι!

4. Χρησιμοποίησε χαρτί για περιτύλιγμα
Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί το τσαλάκωμα των ρούχων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι να τυλίξεις κάθε αντικείμενο σε χαρτί περιτυλίγματος ή τουλάχιστον να τοποθετήσεις στρώματα χαρτιού ανάμεσα σε κάθε είδος ρουχισμού.

5. Πακέταρε κάθε παπούτσι χωριστά
Είναι καλύτερο να συσκευάζεις ξεχωριστά κάθε παπούτσι ή μια μπότα αντί να τα βάζεις μαζί. Εάν το κάνεις αυτό, θα εξοικονομήσεις χώρο στην τσάντα σου. Υπάρχουν ειδικά καλύμματα για τα παπούτσια για να διατηρήσεις τα υπόλοιπα σου ρούχα καθαρά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις παλιές καθαρές κάλτσες για τα παπούτσια χωρίς τακούνια.

Διάβασε και αυτό: 7 έξυπνα κόλπα για σπίτι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

6. Πάρε μαζί σου μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας
Εάν ταξιδεύεις για μόνο λίγες μέρες, δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου ολόκληρο το σωληνάριο οδοντόκρεμας. Μπορείς να βάλεις λίγη ποσότητα σε ένα καθαρό μπουκάλι από κολλύριο και θα είναι αρκετό για να σου φτάσει στο ταξίδι σου.

7. Χρησιμοποίησε σελοτέιπ για τη μεταφορά υγρών
Για να αποφύγεις τη διαρροή υγρών από τα σαμπουάν ή το αφρόλουτρο, βάλε ταινία στα καπάκια τους.

8. Ένας άλλος τρόπος για την αποφυγή διαρροής
Μπορείς επίσης να βάλεις ένα κομμάτι από κλασική διαφανή μεμβράνη πάνω από ένα μπουκάλι και να βιδώσεις το καπάκι πάνω του. Δεν θες ένα μπουκάλι σαμπουάν να καταστρέψει ολόκληρη την βαλίτσα με τα ρούχα σου!

Διάβασε επίσης: 7 μυστικά για να φτιάξεις βαλίτσα έξυπνα και γρήγορα

9. Χρησιμοποίησε κάλτσες ως καλύμματα για μικρά γυάλινα μπουκάλια
Για να βεβαιωθείς ότι το άρωμά σου δεν θα σπάσει, μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα σε μια κάλτσα και να βάλεις μια άλλη κάλτσα στο πάνω μέρος.

10. Βάλε ρούχα μέσα στα παπούτσια σου και τύλιξε τα σε σκουφάκι μπάνιου
Για να εξοικονομήσεις χώρο στην τσάντα σου, μπορείς να βάλεις μερικά μικρά ρούχα μέσα στα παπούτσια σου. Και μην ξεχάσεις να τυλίξεις τα παπούτσια σε shower cap, ώστε τα υπόλοιπα ρούχα να παραμείνουν καθαρά.