10 όμορφα λουλούδια με συμβολισμούς που μπορεί να σε ξαφνιάσουν

03.08.2019
10 όμορφα λουλούδια με συμβολισμούς που μπορεί να σε ξαφνιάσουν
Ένα τριαντάφυλλο δεν είναι απλά ένα τριαντάφυλλο και αυτό γιατί μεταφέρει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα στον παραλήπτη του.

Ενώ πολλά λουλούδια συνδέονται με την αγάπη και το πάθος, μερικά από τα πιο δημοφιλή συμβολίζουν στην πραγματικότητα αρνητικότητα, θυμό ή απώλεια. Πριν λοιπόν αγοράσεις μια ανθοδέσμη, καλύτερα να γνωρίζεις τους συμβολισμούς για να μην παρεξηγηθείς. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και όταν λάβεις μια ανθοδέσμη και ψάχνεις κάποιον κρυφό συμβολισμό.

Τι πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να φτιάξεις τον δικό σου κήπο με βότανα

Γαρύφαλλο

Αν και όμορφα λουλούδια δεν έχουν την καλύτερη φήμη, αλλά αν θέλεις να τα χαρίσεις, επίλεξε καλύτερα λευκά («γλυκά και υπέροχα») ή ροζ («Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ»). To γαρύφαλλο με δύο αποχρώσεις σημαίνει «δεν μπορώ να είμαι μαζί σου» και τα κίτρινα σημαίνουν «περιφρόνηση».

Ηλιοτρόπιο

Ο μύθος λέει ότι όταν οι Ισπανοί εξερευνητές έφτασαν στην Αμερική, σκέφτηκαν ότι τα ηλιοτρόπια ήταν φτιαγμένα από πραγματικό χρυσό. Φυσικά, έκαναν λάθος, εξ ου και η έννοια «ψεύτικα πλούτη».

Κόκκινες τουλίπες

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα δεν είναι το μοναδικό λουλούδι που έχει ρομαντική ερμηνεία. Οι κόκκινες τουλίπες θεωρούνται επίσης μια δήλωση αγάπης.

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποξηράνεις τα λουλούδια σου

Λεβάντα

Από το υπέροχο άρωμά της μέχρι την όμορφη μοβ απόχρωση της, ένα μπουκέτο λεβάντας στέλνει ένα μήνυμα αφοσίωσης.

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο μπορεί να το βρεις σε πολλά χρώματα αλλά έχει ένα απλό μήνυμα: ειλικρίνεια.

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Αποδεικνύεται ότι τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι το καλύτερο δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αντιπροσωπεύοντας την αγάπη και την επιθυμία.

Πασχαλιά

Η σημασία αυτών των πανέμορφων λουλουδιών ποικίλλει ανάλογα με την απόχρωση. Το πραγματικό τους χρώμα αντιπροσωπεύει τα πρώτα συναισθήματα της αγάπης, ενώ οι φούξια πασχαλιές συμβολίζουν την αγάπη και το πάθος, κάνοντας τις τέλειες για έναν πιο σοβαρό ερωτευμένο.

Τα tips για να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο

Παιώνιες

Παραδόξως, αυτά τα γλυκά άνθη συμβόλιζαν τον «θυμό» κατά τους Βικτωριανούς. Σήμερα, όμως, οι παιώνιες συνδέονται με το ρομαντισμό, τον γάμο και ακόμη και τη συστολή.

Μοβ Υάκινθος

Η μοβ εκδοχή αυτού του λουλουδιού σημαίνει «σε παρακαλώ συγχώρεσε με», η οποία προέρχεται από το μύθο του Απόλλωνα και τoυ Υάκινθου (ο θεός Απόλλωνας σκότωσε κατά λάθος τον Υάκινθο). Αν αυτό δεν είναι το τέλειο λουλούδι για να πεις «συγγνώμη», τότε ποιο είναι;

Ανεμώνη

Αυτά τα λουλούδια πήραν το όνομά τους από τη λέξη «άνεμος», αφού η ζωή τους είναι πολύ μικρή. Στους σύγχρονους καιρούς, συμβολίζουν την ευθραυστότητα.




Τελευταία τροποποίηση στις 17.04.2023 - 12:35