Πώς να κατεβάσεις όλες τις φωτογραφίες σου στο facebook για να έχεις ένα αντίγραφο ασφαλείας

02.10.2019
Πώς να κατεβάσεις όλες τις φωτογραφίες σου στο facebook για να έχεις ένα αντίγραφο ασφαλείας
Το Facebook είναι μια ιδανική πλατφόρμα για να μοιραστείς και να αποθηκεύσεις φωτογραφίες. Και αν το χρησιμοποιείς από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, ίσως έχεις στο λογαριασμό σου πολλές φωτογραφίες αποθηκευμένες τα τελευταία χρόνια. Αλλά αντί να αφήσεις τις φωτογραφίες σου στον απρόβλεπτο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ίσως να θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις download τις παλιές σου φωτογραφίες στο Facebook, ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας, απλά για να αισθάνεσαι ασφαλής.

Αν έχεις μόνο μερικές φωτογραφίες στο Facebook ή εικόνες προφίλ που θέλεις να κάνεις download, μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας κλικ σε αυτές τις φωτογραφίες ξεχωριστά και στη συνέχεια θα πατήσεις «Επιλογές» στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας (θα εμφανιστεί αν περάσεις το ποντίκι πάνω από τη φωτογραφία). Από εκεί, απλά επίλεξε «Λήψη» για κάθε φωτογραφία. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις φωτογραφίες των φίλων στις οποίες σε έχουν κάνει tag.

Και αν θέλεις να κατεβάσεις ένα ολόκληρο άλμπουμ φωτογραφιών από το Facebook και αυτό είναι αρκετά εύκολο επίσης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις κλικ στο άλμπουμ, να επιλέξεις το μικρό εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια, να κάνεις κλικ στο «Λήψη άλμπουμ». Αλλά όταν πρόκειται να κατεβάσεις ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή.

Έτσι, αν θέλεις να κάνεις λήψη όλων των φωτογραφιών σου στο Facebook ταυτόχρονα, πρέπει πρώτα να πας στο βέλος που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της μπλε μπάρας στο επάνω μέρος της σελίδας. Από εκεί, κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις». Μετά από αυτό, αναζήτησε τη γραμμή μενού στα αριστερά και κάνε κλικ στο «Οι πληροφορίες σας στο Facebook» (είναι η τρίτη επιλογή κάτω από την κορυφή). Στη συνέχεια, εάν κάνεις κλικ στην επιλογή «Προβολή» δίπλα στην επιλογή «Κατεβάστε τις πληροφορίες σας», θα πρέπει να μεταφερθείς σε μια σελίδα που θα σε βοηθήσει να κατεβάσεις όλα τα δεδομένα σου στο Facebook. Μπορείτε να επιλέξεις από επιλογές όπως Σχόλια, Μου Αρέσει και Αντιδράσεις και Φίλοι, οπότε αν θέλεις να συμπεριλάβεις αυτές τις κατηγορίες στο αρχείο σου, κράτησε τις επιλεγμένες.

Αν όμως θέλεις να ασχοληθείς μόνο με τις φωτογραφίες σου, κάνε κλικ στο σύνδεσμο «Αποεπιλογή όλων» στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επίλεξε ξανά μόνο «Φωτογραφίες και βίντεο». Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξεις αν προτιμάς να κάνεις λήψη των δεδομένων σου στο Facebook, σε HTML ή JSON. Όπως δηλώνει το Facebook σε αυτή τη σελίδα, «Μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε τα δεδομένα σε μορφή HTML ώστε να μπορείτε να τα δείτε εύκολα, ή σε μορφή JSON που μπορεί να υποστηρίζει την πιο εύκολη εισαγωγή τους σε άλλη υπηρεσία». Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα εύρος ημερομηνιών εάν θέλεις ή μπορείς να διατηρήσεις «Όλα τα δεδομένα μου» επιλεγμένα στο πεδίο Περιοχή ημερομηνιών.

Από εκεί, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις «Δημιουργία αρχείου» και μέσα σε λίγα λεπτά, το Facebook θα έχει ετοιμάσει ένα αρχείο που θα περιέχει όλες τις φωτογραφίες σου, τις οποίες μπορείς να μεταφορτώσεις στη συσκευή που προτιμάς. Μετά από αυτό, όλες οι φωτογραφίες σου θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμες για να τις αποθηκεύσεις.

Παρόλο που το Facebook ήταν αξιόπιστο όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρείς τις φωτογραφίες σου αποθηκευμένες, ποτέ δεν βλάπτει να έχεις ένα επιπλέον αντίγραφο ασφαλείας όλων των αγαπημένων σου αναμνήσεων.