6 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

11.10.2019
6 πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου
Αυτή είναι η ιδανική ρουτίνα για να ξεκινάς τέλεια την ημέρα σου

Εσύ ακολουθείς κάποια πρωινή ρουτίνα; Έχει αποτέλεσμα; Αν μέχρι τώρα, το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου είναι να τσεκάρεις το κινητό σου, δεν αρχίζεις τη μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Οι πρωινές μας συνήθειες μπορούν να καθορίσουν την υπόλοιπη μέρα μας με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Αποκτώντας μία υγιή πρωινή ρουτίνα, γίνεσαι πιο παραγωγική, εξοικονομείς περισσότερο χρόνο και απολαμβάνεις στο μέγιστο τη μέρα σου. Είσαι έτοιμη να αλλάξεις συνήθειες;

Δες και αυτό: 8 συμβουλές που αλλάζουν όσα ήξερες για τις καθημερινές συνήθειες σου

Ρύθμισε ξανά το ξυπνητήρι σου
Αν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που αναβάλουν συνεχώς το ξύπνημα, τότε δοκίμασε να ρυθμίσεις την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα (ίσως χρειαστεί να πηγαίνεις και για ύπνο νωρίτερα). Έτσι, θα έχεις περισσότερο χρόνο για να συνηθίσεις τη νέα σου ρουτίνα. Τέλος, για να αποφύγεις το snooze, άφησε το ξυπνητήρι πιο μακριά από σένα ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς.

Φτιάξε το κρεβάτι σου
Ποιος ο λόγος να στρώσεις το κρεβάτι σου αφού θα ξαπλώσεις και πάλι το βράδυ; Το ακατάστατο δωμάτιο προκαλεί σύγχυση και το τελευταίο που θέλεις είναι να επιστρέφεις μετά τη δουλειά στο χάος. Τακτοποίησε το υπνοδωμάτιό σου, αέρισέ το και γύρνα σε έναν χώρο που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει.

Αυτό το είδες; 5 καθημερινά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν πιο ευτυχισμένη

Πιες χλιαρό νερό με λεμόνι
Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του απλού συνδυασμού είναι πολλές για τον οργανισμό σου - αποβάλλει τις τοξίνες, βοηθά στην πέψη και εξισορροπεί το pH.

Καθάρισε σωστά το πρόσωπό σου
Το πιθανότερο είναι να μην έδινες την πρέπουσα σημασία στον καθαρισμό του προσώπου σου, ειδικά αν έτρεχες να προλάβεις ένα ρολόι. Όταν όμως ξυπνάς νωρίτερα, έχεις τον χρόνο με το μέρος σου.

Διάβασε επίσης: 4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Φάε ένα υγιεινό πρωινό
Δώσε στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται και ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου, τρώγοντας καθημερινά ένα υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό.

Φτιάξε τη λίστα της ημέρας
Υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια με το που φτάνεις στη δουλειά σου. Συντόνισε την ημέρα σου, κατάγραψε τις υποχρεώσεις και υπενθύμισε στον εαυτό σου τους άμεσους στόχους σου.