Έχεις ρεπό; Πώς να το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο

11.03.2020
Έχεις ρεπό; Πώς να το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο
4 τρόποι να ευχαριστηθείς την ελέυθερη μέρα σου

Αν είσαι αρκετά τυχερή ώστε να έχεις ρεπό από τη δουλειά σου σήμερα, το πιο σημαντικό πράγμα στη λίστα των υποχρεώσεών σου είναι να αποφορτιστείς, εκμεταλλεύοντας τις διαθέσιμες ώρες με έξυπνο τρόπο.

Δες και αυτό: Πώς να αποφύγεις την εξάντληση στο τέλος της εβδομάδας

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για τους καλύτερους τρόπους να περάσεις το ρεπό σου:

"Αγκάλιασε" την τεμπελιά
Πλέον όλοι είμαστε διαρκώς απασχολημένοι - πρόκειται για το απόλυτο αλλά τοξικό must της εποχής. Αλλά αν σήμερα έχεις ρεπό, πάρε μια συνειδητή απόσταση από όλη αυτή τη στάση που προκαλεί διαταραχές άγχους και ασθένειες που σχετίζονται με αυτό.

Αξιολόγησε την καριέρα σου
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό σου για την καριέρα σου και το αν κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις; Αν είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους, ίσως όχι πρόσφατα. Ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης περνάει περίπου 80.000 ώρες εργασίας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, οπότε αν βρίσκεσαι σε λάθος σταδιοδρομία, μπορεί να σημαίνει δεκάδες χιλιάδες ώρες αφιερωμένες σε κάτι που δεν σε ενδιαφέρει.

Αυτό το είδες; Πώς ο κακός ύπνος συνδέεται με την επιθυμία για γλυκά και καφέ

Κάνετε αυτό που συνέχεια αναβάλλεις
Στείλε το μέιλ που διαρκώς αποφεύγεις, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Ό, τι κι αν είναι, απλά κάν'το. Θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.

Μην κάνεις απολύτως τίποτα
Εναλλακτικά, μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να χαζέψεις μπροστά στην τηλεόραση, να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου και να κάνεις έναν καλό ύπνο. Μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγική στη δουλειά αυτή την εβδομάδα.

Διάβασε επίσης: 5 ψυχολογικά κόλπα που σε κάνουν να αποφύγεις αμήχανες καταστάσεις