Πλησιάζεις τα 50; Αυτές είναι οι 5 θετικές σκέψεις που θα έπρεπε να κάνεις

16.06.2020
Πλησιάζεις τα 50; Αυτές είναι οι 5 θετικές σκέψεις που θα έπρεπε να κάνεις
To να μεγαλώνεις είναι κάτι αναπόφευκτο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "καταπίνεται" το ίδιο εύκολα από όλους!

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν κατά μέσο όρο κάθε μήνα 5.400 αναζητήσεις στο Google για την «καλύτερη κρέμα κατά της γήρανσης» και 2.900 για την «αντιγήρανση».

Τα πράγματα, όμως, μπορεί να μην είναι τόσο "άσχημα". Και ας μιλήσουν οι αρθιμοί γενικότερα.

Η βρετανική εταιρεία HSL εκπόνησε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να καταγράψει τις αντιλήψεις τους σχετικά με τη γήρανση, αλλά εστιάζοντας, κυρίως, στις θετικές πλευρές που εντοπίζονται σε αυτή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόνο το 25% των ατόμων άνω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αισθάνεται θετικά για τη γήρανση, ενώ το 31% των ατόμων που αισθάνονται αρνητικά για τη γήρανση, λένε ότι αυτό επηρεάζει τη διάθεσή τους καθημερινά.

Η πλειοψηφία (73%) των ερωτηθέντων είτε συμφωνούν είτε συμφωνούν κάπως, ότι οι άνθρωποι έχουν εμμονή με την αντιγήρανση. Επιπλέον, το 47% των Βρετανίδων άνω των 50 ετών είτε συμφώνησαν, είτε συμφώνησαν κάπως, ότι η αυτοπεποίθησή τους έχει αυξηθεί με την ηλικία. Το 41% ​​αισθάνθηκε επίσης ότι το αίσθημα πληρότητας τους (ότι νιώθουν «γεμάτες») έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Είναι πολύ αισιόδοξο να δείς πώς αντιλαμβάνονται οι ερωτηθέντες τη γήρανση, με το 35% να ψηφίζει ότι τη βλέπει ως εμπειρία ζωής.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα 5 καλύτερα πράγματα σχετικά με το ότι μεγαλώνεις είναι τα εξής:

1. Έχεις κερδίσει σε εμπειρίες ζωής

2. Είσαι πιο άνετη με το σώμα και το δέρμα σου

3. Έχεις μια μεγαλύτερη αίσθηση ευγνωμοσύνης για τα μικρότερα πράγματα στη ζωή

4. Κέρδισες ανεξαρτησία και ελευθερία

5. Έχεις μάθει -ελπίζουμε- να μην ασχολείσαι με μικροπράγματα

Η θεραπεύτρια Julie Jennings, λέει στο prima: «Από την εμπειρία μου, η έννοια της νεότητας είναι ακόμα το βασικό ζητούμενο και τροφοδοτείται ποικιλόμορφα από την κοινωνία. Είναι συχνά ενδιαφέρον να κατανοήσουμε τι σημαίνει η έννοια "γερνάω" για τους ανθρώπους. Για μερικούς είναι η εξωτερική εμφάνιση. Η απώλεια της νεότητας είναι, επομένως, ένα μήνυμα των μελλοντικών αλλαγών. Για άλλους, όμως, η διαδικασία της γήρανσης δεν αφορά το πώς κάποιος δείχνει, αλλά το πώς αισθάνεται. Αυτοί οι άνθρπωοι συνήθως ενοχλούνται λιγότερο από το ζήτημ αυτό καθαυτό και εστιάζουν στο πως να παραμείνουν δυνατοί, σε φόρμα και ενεργοί"

Η γενική "οδηγία" πάντως είναι να επικεντρωθεί κανείς στις θετικές πτυχές που φέρνει η ηλικία. Γιατί υπάρχουν, φυσικά και αυτές. Ο πλούτος της γνώσης, για παράδειγμα, που οδηγεί στη σοφία της ηλικίας καθώς επίσης και τα επιτεύγματα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, που μετριούνται με τους ανθρώπους που έχουν κερδίσει στην πορεία. Δεν το λες και λίγο.