Τα χαλαρωτικά tricks που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε

16.03.2020
Τα χαλαρωτικά tricks που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε
Για τις στιγμές που νιώθεις ότι είσαι στα πρόθυρα της έκρηξης

Είναι 2020 και έχουμε εξηγήσει αμέτρητες φορές το γιατί η φροντίδα και η σωστή αντιμετώπιση των κρίσιμων στιγμών είναι εξαιρετικά σημαντικές. Αλλά στην πραγματικότητα, το άγχος είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί εντελώς.

Δες και αυτό: Οι "μαγικές" φράσεις που διώχνουν το stress

Ευτυχώς, έχουμε αρχίσει να είμαστε πιο δημιουργικοί στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης και την ελάφρυνση της κορτιζόλης (της ενοχλητικής ορμόνης που είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα υγείας). Παρακάτω θα βρεις τα τρία πολύ εύκολα κόλπα για να χαλαρώνεις και να παίρνεις τον έλεγχο των καταστάσεων όταν η πίεση αυξάνεται.

Πρώτα, αναρωτήσου
Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι:

· Τι επιλέγω να κάνω με το σώμα μου;
· Σε τι επιλέγω να επικεντρωθώ;
· Τι λέω στον εαυτό μου;

Αυτό το είδες; Άγχος, αϋπνίες, παρατεταμένο αίσθημα φόβου: Νίκησε αυτές τις εξαντλητικές καταστάσεις με 6 προϊόντα που μας χαρίζει η φύση!

Χαμογέλασε (είναι τόσο απλό)
Απλά αλλάζοντας τη θέση του σώματός σου, θα χειριστείς την οποιαδήποτε κατάσταση διαφορετικά. Το χαμόγελο αλλάζει τη βιοχημεία σου. Δοκίμασε το.

Μην κολλήσεις στο στόχο σου
Εστίασε στην αίσθηση της ευτυχίας που βρίσκεται στη διαδικασία επίτευξης του στόχου σου, και όχι στο x στόχο (είτε πρόκειται για κοιλιακούς είτε για ένα νέο σπίτι). Τα επίπεδα του άγχους αυξάνονται εάν νομίζεις ότι χρειάζεσαι κοιλιακούς για να είσαι χαρούμενη.

Ανάπνευσε μέσω ενεργοποίησης των μυών
Όταν είμαστε αγχωμένοι, βρισκόμαστε σε μια συμπιεσμένη θέση σώματος και οι γλουτοί και το διάφραγμα κλεινουν τελείως. Εάν το διάφραγμα, το οποίο είναι το κύριο όργανο της αναπνοής, κλείνει, τότε θα πρέπει να αναπνεύσεις με το στήθος σου και τότε θα υπερδιεγείρεις το νευρικό σου σύστημα. Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση άγχους, το αίμα ρέει στα άκρα σου, όχι στον εγκέφαλό σου, οπότε δεν σκέφτεσαι λογικά. Με την ενεργοποίηση των μυών, θέλεις να μεταφέρεις την αναπνοή στο διάφραγμα, έτσι ώστε να κάνεις το νευρικό σου σύστημα να αναπαυτεί και να αποκατασταθεί.

Διάβασε επίσης: 5 τρόποι να εκτονώσεις ανώδυνα τον θυμό σου