Πώς να χαλαρώσεις κάνοντας αναπνοές

28.03.2020
Πώς να χαλαρώσεις κάνοντας αναπνοές
Η σωστή τεχνική για χαλάρωση

Μπορεί η απλή αναπνοή να γίνεται φυσικά χωρίς να το σκεφτόμαστε, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για την αναπνοή για χαλάρωση.

Δες και αυτό: Αισθάνεσαι άγχος με τον κορονοϊό; Ιδού 5 τακτικές που μπορεί να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις για ποιο λόγο είναι σημαντικό να αναπνέεις σωστά και πώς θα το καταφέρεις να πετύχεις τη χαλάρωση με αναπνοές:

Τα οφέλη της σωστής αναπνοής
Η βαθιά αναπνοή δεν ρίχνει μόνο την αρτηριακή σου πίεση, αλλά έρευνα έχει δείψει πως ρουφώντας αέρα, μπορείς επίσης να αυξήσεις τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο αίμα σου, συμβάλλοντας στην προστασία σου από το οξειδωτικό στρες και όλες απαίσιες καταστάσεις που συνδέονται με αυτό, ανάμεσά τους καρδιοπάθειες, υπέρταση, νόσος Αλτσχάιμερ και η απλή γνωστή γήρανση.

Αυτό το είδες; 8 σημάδια που δείχνουν ότι η αϋπνία σου μπορεί να είναι ένα χρόνιο πρόβλημα

Η σωστή αναπνοή μαθαίνεται
Ακολούθησε την άσκηση του Dr Bauer, ο οποίος έχει γράψει το Mayo Clinic Book of Alternative Medicine και κάνε τη δύο φορές τη μέρα για να νιώσεις καλύτερα. Με τα μάτια κλειστά και τους ώμους χαλαρούς, πάρε μια ανάσα από τη μύτη σου μετρώντας έξι χρόνους. Γέμισε με τον αέρα την κοιλιά σου, όχι το στέρνο σου. Δοκίμασε να κρατήσεις την αναπνοή σου για τέσσερις χρόνους. Εξέπνευσε από το στόμα μετρώντας έξι χρόνους. Επανάλαβε αυτή την ακολουθία τρεις με πέντε φορές.

Διάβασε επίσης: Πώς να περάσεις το χρόνο σου δημιουργικά στο σπίτι