Οι 5 συνήθειες των 5 λεπτών που θα σε κάνουν ευτυχισμένη

09.06.2021
Οι 5 συνήθειες των 5 λεπτών που θα σε κάνουν ευτυχισμένη
Νιώσε καλύτερα άμεσα με αυτούς τους τρόπους

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει ολοένα και πιο δύσκολο το να αισθανθούμε ηρεμία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας - οι υπερβολικές υποχρεώσεις, το άγχος και το στρες της δουλειάς είναι κάτι που όλοι αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί τρόποι να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο χαρούμενη και να βρεις την ευτυχία με το πέρασμα του χρόνου.

5 αιτίες που μπορεί να σου προκαλέσουν άγχος και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Δες παρακάτω τις απλές συνήθειες που θα σε κάνουν μακροπρόθεσμα πιο ευτυχισμένη:

Πάρε βαθιές ανάσες
Είναι η πιο απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις - το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μερικές ανάσες κλείνοντας τα μάτια σου και προσπαθώντας να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου.

Αντιμετώπισε το δυσκολότερο κομμάτι της ημέρας σου
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούμε να "ρυθμίσουμε" τον εγκέφαλό μας, "εκμεταλλευόμενοι" κάποιες ουσίες που εκκρίνονται σε αυτόν και μας προκαλούν χαρά. Αν υπάρχει κάτι που αποφεύγεις, όπως ένα e-mail ή ένα άβολο τηλέφωνο, το να το κάνεις το συντομότερο δυνατό μέσα στη μέρα σου, θα προκαλέσεις την έκκριση της ντοπαμίνης και αισθανθείς πολύ καλύτερα άμεσα.

Άκου χαρούμενη μουσική
Όταν νιώθεις στεναχωρημένη ή αγχωμένη, βάλε μια χαρούμενη playlist. Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016 σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, η μουσική συμβάλλει στη διάθεση και την ευεξία, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

"Γύμνασε" το μυαλό σου με αυτούς τους τρόπους

Σκέψου όσους σε νοιάζονται
Ένας τρόπος να κάνεις τον εγκέφαλό σου να εκκρίνει την ωκυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή και ως η ορμόνη της αγάπης, σκέψου άτομα που αγαπάς και νιώθεις ασφάλεια μαζί τους. Ρώτα τον εαυτό σου, ποιος θα είναι πάντα δίπλα σου ό,τι κι αν συμβεί. Στη συνέχεια, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο με αυτό το άτομο ή αν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο να του δώσεις μία αγκαλιά.

Κάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πράξεις καλοσύνης μπορούν να ενεργοποιήσουν την ευτυχία. Μικρές κινήσεις όπως το να κρατήσεις για κάποιον την πόρτα του ασανσέρ ή να χαρίσεις ένα ευγενικό χαμόγελο και μια καλή κουβέντα στον γείτονά σου είναι αρκετά.