Γιατί είσαι τόσο μίζερη και κλάψιάρα;

06.10.2009
Οι άντρες φίλοι σε φωνάζουν κλαψιάρα. Το αγόρι σου παραπονιέται για τα διαρκή κλάματα σου,ενώ δεν υπάρχει ρομαντική ταινία που θα παρακολουθήσεις και δεν θα πάει το δάκρυ κορόμηλο. Τελικά, πόσο φταις εσύ για το κλάμα που ρίχνεις και πόσο ευθύνεται η γυναικεία φύση σου. Ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, δίνει τις απαντήσεις στα δάκρυα, το φόβο ή τον πόνο που νιώθεις.

Οι άντρες φίλοι σε φωνάζουν κλαψιάρα. Το αγόρι σου παραπονιέται για τα διαρκή κλάματα σου,ενώ δεν υπάρχει ρομαντική ταινία που θα παρακολουθήσεις και δεν θα πάει το δάκρυ κορόμηλο. Τελικά, πόσο φταις εσύ για το κλάμα που ρίχνεις και πόσο ευθύνεται η γυναικεία φύση σου. Ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, δίνει τις απαντήσεις στα δάκρυα, το φόβο ή τον πόνο που νιώθεις.

Πρόβλημα πρώτο: το δάκρυ τρέχει κορόμηλο

Η ΕΞΗΓΗΣΗ: δεν φταις εσύ, ο αισθηματίας εγκέφαλος σου φταίει: κι όμως δεν φταις εσύ για την ευαίσθητη φύση σου αλλά μια αλληλουχία νεύρων στον εγκέφαλό σου. Στις γυναίκες, η συναισθηματική δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, είναι καλύτερα συνδεδεμένη με την αναλυτική αριστερή πλευρά.

Όπως είναι γνωστό, το ανθρώπινο μυαλό είναι χωρισμένο σε δύο ημισφαίριο που εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Τα δύο αυτά ημισφαίρια ενώνονται μέσω μιας παχιάς σειράς νευρικών ιστών που μεταφέρουν πληροφορίες και στα δύο. Αυτή η αλληλουχία νεύρων είναι αρκετά μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, επομένως οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται ανάμεσα στα δύο διαφορετικά ημισφαίρια του εγκεφάλου είναι περισσότερες σε εμάς τις γυναίκες.. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες βρίσκονται σε μια διαρκή συναισθηματική εγρήγορση και μπορούν να την εκφράσουν καλύτερα και ευκολότερα είτε μέσω της ομιλίας είτε των άλλων τρόπων που έχουν (πχ. το κλάμα).

Πρόβλημα δεύτερο: πονάω παντού...

Η ΕΞΗΓΗΣΗ: Μήπως ο πόνος είναι στο μυαλό σου: το πόσο νιώθεις ένα πόνο αλλά και το πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός που τον αισθάνεσαι, έχει να κάνει με το μυαλό σου και πάλι. Συγκεκριμένα ευθύνεται το εσωτερικό κομμάτι της περιοχής εκείνης του εγκεφάλου ου ξεκινά από μπροστά και καταλήγει πίσω. Μπορείς κι εσύ να δημιουργήσεις έναν αντιπερισπασμό ρίχνοντας την ένταση στην εν λόγω περιοχή και απασχολώντας κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Με τον τρόπο αυτό η ισχύς του πόνου, μειώνεται στο ελάχιστο. Για παράδειγμα, άτομα που υποφέρουν από βαριά εγκαύματα, φαίνεται να αντιμετωπίζουν καλύτερα τον πόνο, φορώντας ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά που τα μεταφέρουν σε μια παγωμένη εικονική πραγματικότητα. Έτσι, ο πόνος μειώνεται και τα άτομα χαλαρώνουν και αποσπούνται από την διαρκή φλόγωση του κορμιού.

Πρόβλημα τρίτο: βλέπεις θρίλερ και τρίζουν τα δόντια σου από τρόμο

Η ΕΞΗΓΗΣΗ: Γιατί σε τρομάζουν τα θρίλερ; Υπάρχουν συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα που ενεργοποιούνται κάθε φορά που κινείσαι ή που βλέπεις κάτι να κινείται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και υποσυνείδητα μιμούμαστε και μοιραζόμαστε τις κινήσεις τρίτων και τις εμπειρίες τους. Αυτά τα νεύρα λειτουργούν σαν καθρέπτες, επιτρέποντάς μας να καταλαβαίνουμε πώς αισθάνεται ένα άλλο άτομο, χωρίς καν να χρειαστεί να το σκεφτούμε.

Αυτό σημαίνει ότι καθώς παρακολουθείς μια γυναίκα να ουρλιάζει σε μια ταινία τρόμου, υποσυνείδητα το μυαλό σου κάνει το ίδιο. Επόμενο είναι να μιμείσαι και το φόβο ή το κλάμα που νιώθει η πρωταγωνίστρια.

Πρόβλημα τέταρτο: έφαγες πίκρα, πολύ πίκρα και μιζέρια

Η ΕΞΗΓΗΣΗ: γιατί κάποιες γυναίκες ζουν στην θλίψη , την στεναχώρια και τη μιζέρια; Συνήθως, δεν απαιτείται σημαντικό διάστημα για να ξεπεράσουμε την στεναχώρια που μας προκάλεσε ένα περιστατικό ή το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου. Παρόλα αυτά, στο 10 με 20% των ανθρώπων, ο πόνος δεν σταματά . Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε με σκανάρισμα του εγκεφάλου σε τέτοια άτομα, έδειξε ότι στα άτομα αυτά, υπάρχουν κάποια νεύρα που ενεργοποιούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα να θυμούνται ξανά και ξανά τα άτομα που έχασαν ή τις άσχημες στιγμές που πέρασαν. Έτσι, ο θρήνος και η στεναχώρια καταντά εξάρτηση και τρόπος ζωής.

Μάλιστα, και σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ (σε πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα) δείχνει ότι οι γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο μίζερες από ποτέ.

Από την Κ.Π