Μαθήματα ζωής για πονηρά θηλυκά (μέρος Β)

28.01.2010
Σαν μια σωστή κυρία που, είτε πέρασες προ πολλού τα 18, είτε ενηλικιώθηκες πριν λίγους μήνες, υπάρχουν συγκεκριμένες γνώσεις που επιβάλλεται να έχεις. Τα συγκεκριμένα μαθήματα ζωής έχουν ως σκοπό να σε διαφωτίσουν για το τι σε περιμένει στη ζωή, είναι δοκιμασμένες από γυναίκες που πέρασαν ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και η γνώση τους έχει αξία ανεκτίμητη. Ακόμα και να πάθεις κάτι από τα παρακάτω, θα λες ότι το έζησα και αυτό! Καλή διασκέδαση... με τη ζωή σου.

Σαν μια σωστή κυρία που, είτε πέρασες προ πολλού τα 18, είτε ενηλικιώθηκες πριν λίγους μήνες, υπάρχουν συγκεκριμένες γνώσεις που επιβάλλεται να έχεις. Τα συγκεκριμένα μαθήματα ζωής έχουν ως σκοπό να σε διαφωτίσουν για το τι σε περιμένει στη ζωή, είναι δοκιμασμένες από γυναίκες που πέρασαν ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη και η γνώση τους έχει αξία ανεκτίμητη. Ακόμα και να πάθεις κάτι από τα παρακάτω, θα λες ότι το έζησα και αυτό! Καλή διασκέδαση... με τη ζωή σου.

Στα δύσκολα... συνέχεια:

26) Αξίζει να θυμάσαι ότι κερδίζεις το 50% των ανθρώπων με την παρουσία σου. Το 40% με την εργατικότητα και το πάθος σου. Και το υπόλοιπο 10% επειδή είσαι γυναίκα!

27) Υπάρχουν τουλάχιστον 6 τομείς- κλειδιά στη ζωή σου: υγεία, καριέρα, κοινωνικότητα, ρομαντισμός, λεφτά και θρησκεία. Αν αποφασίσεις να αδιαφορήσεις έστω για ένα από αυτούς, το γεγονός θα λειτουργήσει αρνητικά και στους άλλους.

28) Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τα εξής στο αυτοκίνητό της: γρύλο, ρεζέρβα, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών και ένα τρίγωνο προειδοποιητικό.

29) Κατά τη διάρκεια της ζωής σου, ποτέ μην δαπανήσεις πάνω από 10% του χρόνου σου σε κάποιο πρόβλημα. Προσπάθησε να ξοδέψεις το 90% του χρόνου στην λύση του προβλήματος.

30) Οι χαμένες στη ζωή, βρίσκουν δικαιολογίες, οι κερδισμένες, βρίσκουν τη λύση.

31) Ένα δεύτερο καλσόν είναι πάντα απαραίτητο σε ένα γυναικείο τσαντάκι. Οι πόντοι φεύγουν εύκολα. Το ίδιο απαραίτητο κρίνεται και ένα προφυλακτικό στο τσαντάκι την σήμερον ημέρα. Τα αγόρια πάντα (κάνουν ότι) το ξεχνάνε και τα μωρά και τα ΣΜΝ έρχονται εξίσου εύκολα με τους φευγάτους πόντους του καλσόν.

32) Μην μασάς με τα αγόρια που σε κοροϊδεύουν για τις ικανότητές σου πίσω από το τιμόνι. Ότι και να γίνει, εσύ έχεις μεικτή ασφάλεια και εκείνη θα πληρώσει, ό,τι κι αν συμβεί.

Στη φιλία και τον έρωτα:

33) Αν θέλεις να κρατήσεις τους φίλους σου, ποτέ μην δανείζεις ή δανείζεσαι χρήματα. Τις περισσότερες και όταν τα ποσά που δανείζονται είναι μεγάλα, όλο και κάποια παρεξήγηση προκύπτει.

34) Μην αφήνεις το αγόρι/ σύντροφο/ σύζυγο σου να βγάζει γυμνές φωτογραφίες ή βιντεάκια με πρωταγωνίστρια εσένα. Δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή και είναι κρίμα να σε δούμε στο youporn ένα πρωί. Αν υπάρξει υλικό φρόντισε να το κρατήσεις εσύ!

35) Όταν ένας άντρας σου εκμυστηρεύεται το πρόβλημά του, θέλει να τον βοηθήσεις. Όταν μια γυναίκα (η κολλητή, η μαμά σου) σου λέει τον πόνο της, απλά ήθελε να τον μοιραστεί με κάποιον.

36) Στα 18 σου ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Στα 40 δεν σου καίγεται καρφί για το τι σκέφτονται οι άλλοι και στα 60 συνειδητοποιείς ότι δεν σε σκέφτεται κανένας πια.

37) Η γλώσσα του σώματος, η στάση, το ντύσιμο, ο τρόπος που πλασάρεις τον εαυτό σου, αποτελούν πολύ πιο σημαντικά στοιχεία θα απ' όσο πιστεύεις. Η πρώτη εντύπωση που θα αφήσουν αυτά τα μη λεκτικά χαρακτηριστικά στους γύρω σου, θα προσδιορίσουν τον τρόπο που σε βλέπουν για πάντα, ειδικά αν δεν σε γνωρίσουν καλύτερα κατόπιν.

38) Μην δημοσιεύσεις τίποτα στο Facebook, Myspace, YouTube, Twitter για το οποίο θα ντραπείς όταν το δει όλος ο κόσμος.

39) Μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που θα δεις, αλλά οι έρευνες λένε ότι τα ζευγάρια που συζούν πριν το γάμο, είτε χωρίζουν γρήγορα, είτε δεν παντρεύονται ποτέ, σε σχέσει με τα υπόλοιπα.

40) Περισσότερα μαθήματα για τον έρωτα και τις σχέσεις στην αντίστοιχη στήλη του WomenOnly!

Για το καλό σου μέλλον (τα πιο χρηστικά):

41) Aν πρόκειται να βγεις και να τα πιεις, εξασφάλισε ένα μέσο επιστροφής. Αν πρόκειται να βγεις ραντεβού με αγόρι που δεν γνωρίζεις, σιγουρέψου ότι έστω μία κολλητή θα γνωρίζει πού είσαι και θα ψάξει να σε βρει, για να μην καταλήξεις σαν την Χαρά Αγνοείται!

42) Ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης της ζωής σου, είναι το να φτιάξεις μια λίστα με όσα επιθυμείς να πετύχεις. Ξεκίνα να προσπαθείς τα πιο δύσκολα και άσε τα εύκολα για το τέλος.

43) Απόφυγε τα γράμματα, email, τηλεφωνήματα όταν είσαι πολύ θυμωμένη έως εξοργισμένη με κάποιο πρόσωπο. Αν αφήσεις να περάσει λίγη ώρα και χαλαρώσεις, θα βλέπεις τα πυρακτωμένα σου λόγια και θα εύχεσαι να είχες δράσει διαφορετικά.

44) Αν δεν πιστέψεις πρώτα εσύ στις ικανότητές που έχεις, κανείς δεν θα πιστέψει σε σένα.

45) Για να πετύχεις, συγκεντρώσου σε ένα θέμα κάθε φορά. Επίλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σε κάθε φάση της ζωής σου (προσωπικά, επαγγελματικά κλπ)

46) Αν βαριέσαι που ζεις, αν κάθε πρωί ξυπνάς χωρίς διάθεση να κάνεις τίποτα, μάλλον δεν έχεις θέσει αρκετούς στόχους!

47) Ποτέ δεν θα βρεις κάτι που θα είναι φτηνό, γρήγορο και καλό. Συνήθως, θα έχει τα δύο από τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, ενώ στο θέμα των χρημάτων ισχύει ότι αν δεν μπορείς να πληρώσεις κάτι, μάλλον δεν το αξίζεις ακόμα.

48) Η ποιότητα του ύπνου που κάνεις έχει άμεση αλληλεπίδραση με το πόσο διασκεδάζεις στη ζωή σου.

49) Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον πειρασμό, είναι να τον αποφύγεις εντελώς.

50) Στο τέλος της ζωής σου, είναι καλύτερο να μετανιώσεις για πράγματα που έκανες, παρά για εκείνα που δεν τόλμησες να πραγματοποιήσεις.

Από την Κατερίνα Πατούλια