Προσοχή! Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα αδυνατίσματος

02.02.2012
Βιάζεσαι να αδυνατίσεις και ψάχνεις απεγνωσμένα για το "μαγικό" προϊόν που θα σε οδηγήσει ένα βήμα νωρίτερα στο στόχο σου; Αναγνωρίζεις τους κινδύνους; Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ προειδοποιεί κι εφιστά την προσοχή για επικίνδυνα σκευάσματα. Μάθε ποιά είναι αυτά κι αν τα έχεις προμηθευτεί μη λυπηθείς να τα πετάξεις...

Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε δύο προϊόντα αδυνατίσματος που προωθούνται μέσω διαδικτύου και υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους.

Πρόκειται για τα προϊόντα "Slimex" και "Green Coffee 800" στα οποία εντοπίστηκε η επικίνδυνη ουσία σιβουτραμίνη που, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, έχει αποσυρθεί από τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Οπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν την εν λόγω φαρμακολογικά δραστική ουσία και την ανάλογή της, BTS 54 505.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις αγοράσει το προϊόν μην το χρησιμοποιήσεις κι ενημερωσε άμεσα τον ΕΟΦ. Και φυσικά μην ξεχνάς πως η αγορά φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου.

Μάθε περισσότερα για τους κινδύνους των αποτοξινωτικών σκευασμάτων και άλλων μη εγκεκριμένων "μαγικών" συμπληρωμάτων διατροφής που υπόσχονται να σε απαλλάξουν από το περιττό λίπος και τις θερμίδες, διαβάζοντας το παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο "Οι μύθοι της αποτοξίνωσης".