Γυναικολογική εξέταση: Πλήρης οδηγός

07.04.2016
Είτε είσαι πρωτάρα στη γυναικολογική εξέταση, είτε όχι υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γνωρίζεις. Μάθε πότε πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε το γυναικολόγο, πώς θα επιλέξεις το σωστό γιατρό, τις αλήθειες που πρέπει να του πεις, τα μυστικά του τεστ Παπ και πάρε απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα σου, στον πλήρη οδηγό που φτιάξαμε!

Μήπως είσαι κι εσύ ανάμεσα στο ποσοστό των γυναικών που αμελούν να επισκεφτούν τον γυναικολόγο; Ξέρεις πως η τακτική σου αυτή θέτεις σε κίνδυνο την υγεία σου; Μάθε από ποια ηλικία και κάθε πότε πρέπει να επισκέπτεσαι το γυναικολόγο, γιατί το ετήσιο τσεκ-απ επιβάλλεται και ποια συμπτώματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσεις. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και μάθε πότε και γιατί πρέπει να πας οπωσδήποτε στο γυναικολόγο, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για την τακτική εξέταση.

Εξίσου σημαντικό, εκτός από την απόφαση είναι και η επιλογή του σωστού γυναικολόγου. Ποιος είναι ο κατάλληλος για εσένα; Έχει σημασία το φύλο; Τι πρέπει να προσέξεις ώστε να βρεις τον ιδανικό γιατρό; Κανε κλικ στη φωτογραφία και μάθε το!

Αν δε βρεις τον κατάλληλο γιατρό κατευθείαν, θυμήσου πως υπάρχουν εναλλακτικές. Αρκετές γυναίκες, μέχρι να καταλήξουν στον ιδανικό γιατρό κάνουν «δοκιμές». Μάθε σε ποιες περιπτώσεις θα έπρεπε κι εσύ να σκεφτείς την αλλαγή γιατρού. Κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία.

Επέλεξες τον ιδανικό γυναικολόγο αλλά όσο κι αν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα δειλιάζεις να του μιλήσεις και να του αποκαλύψεις το πλήρες ιστορικό σου; Μάθε όλα όσα οφείλεις να πεις οπωσδήποτε στο γυναικολόγο σου κι ας δειλιάζεις, κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία.

Είχες τη σύνεση και το θάρρος αν πεις όλη την αλήθεια για το ιστορικό σου στο γιατρό αλλά συνεχίζεις να λες αθώα όπως νομίζεις ψέματα; Φοβάσαι να του πεις πως δεν ακολούθησες πιστά τις οδηγίες του ή πως υπέκυψες στην προτροπή της φίλης σου να επισκεφτείς τον δικό της γιατρό; Κι όμως και με τον τρόπο αυτό βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου. Σταμάτα λοιπόν να λες ψέματα και μάθε γιατί η αλήθεια μπορεί να σου σώσει τη ζωή! Μάθε ποια ψέματα μπορούν να αποβούν σε βάρος της υγείας σου. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και μάθε τα ψέματα του… γιατρού που πρέπει να αποφεύγεις.

Επέλεξες γυναικολόγο, του εκμυστηρεύτηκες όλα όσα έπρεπε για την υγεία σου κι έφτασε η ώρα για την πρώτη γυναικολογική εξέταση και το πρώτο σου τεστ ΠΑΠ. Μάθε όσα θέλεις να ξέρεις γι΄αυτή την τόσο απλή κι απαραίτητη εξέταση. Πονάει το τεστ Παπ; Πόση ώρα διαρκεί; Σε ποια ηλικία πρέπει να το κάνεις και κάθε πότε; Πάτα πάνω στη φωτογραφία και μάθε τα πάντα!