Καταπολέμησε τις οσμές της περιόδου

01.06.2016
Οι οσμές κατά τη διάρκεια της περιόδου σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα; Τα αρώματα και τα αποσμητικά δε βοηθούν;

Ξέχνα αρώματα κι αποσμητικά. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρεις να παραμείνεις "φρέσκια" κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι η σωστή υγιεινή. Φρόντισε ώστε να παραμένεις φρέσκια κι άνετη ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες.

* Κάνε μπανάκι, επιβάλλεται

Αν έχεις ακούσει πως τις ημέρες της περιόδου απαγορεύεται να κάνεις μπάνιο και το ακολουθείς με πιστή ευλάβεια μάθε πως εκτός από το ότι το παραπάνω δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, η πρακτική αυτή θέτει σε κίνδυνο και την υγεία σου. Το πλύσιμο, όχι μόνο επιτρέπεται αλλά κι επιβάλλεται σε καθημερινή βάση τις ημέρες που είσαι αδιάθετη. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η θερμοκρασία του νερού αλλά και το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσεις. Σε γενικές γραμμές το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής γίνεται με χλιαρό-ζεστό νερό, εξωτερικά με μαλακό άοσμο σαπούνι με ουδέτερο ph κι εσωτερικά με σκέτο νεράκι. Τα αρωματικά σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού, εκτός από το ότι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, διαταράσσουν τη φυσική χλωρίδα του κόλπου, προκαλώντας οσμές και μολύνσεις.

* Άλλαζε σερβιέτα ή ταμπόν τουλάχιστον κάθε 4 ώρες

Ακόμη κι αν δεν έχεις μεγάλη ροή είναι απαραίτητη η τακτική αλλαγή της σερβιέτας και του ταμπόν. Στην περίπτωση μάλιστα του ταμπόν, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, διότι ο κίνδυνος του τοξικού συνδρόμου ελλοχεύει.

* Χρησιμοποίησε μωρομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή.

Ακόμη κι αν πλένεσαι σε καθημερινή βάση και φροντίζεις να αλλάζεις σερβιέτα και ταμπόν, τις ημέρες με τη μεγάλη ροή δεν μπορείς να αποφύγεις τις οσμές. Σε αυτή την περίπτωση, για να νιώσεις πιο άνετα, χρησιμοποίησε υγρά μαντηλάκια για να σκουπιστείς και να φρεσκαριστείς κάθε φορά που επισκέπτεσαι την τουαλέτα.