Τα απαραίτητα για το φαρμακείο των διακοπών

21.08.2014
Αν είσαι από τους τελευταίους που φεύγουν διακοπές, οργανώσου σωστά, πάρε τα βασικά και καλή ξεκούραση. Ενημερώσουν για τα απαραίτητα σε κάθε κουτί πρώτων βοηθειών για τις μικρές ενοχλητικές καταστάσεις που μπορούν να τύχουν, αλλά δεν θα χαλάσουν τις διακοπές!

Ενα σπρέι η μια αλοιφή για τα ηλιακά εγκαύματα είναι πάντα απαραίτητα γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ήλιος πλέον είναι εξαιρετικά βλαβερός. Επίσης, είτε πάθουμε κάποιο μικρό έγκαυμα είτε όχι, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα κάποιο βάλσαμο after-sun προϊόν, γιατί βοηθά το δέρμα μας να επανακτήσει τη χαμένη υγρασία και τη φρεσκάδα του.

Οι διάρροιες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές σε μηδέν χρόνο. O βασικότερος παράγοντας για την εμφάνισή τους είναι η έλλειψη υψηλού επίπεδου υγιεινής στους χώρους εστίασης. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το αίτιο είναι κάποιο βακτήριο, με συχνότερο το E. Coli. Για να είστε προετοιμασμένοι σε «ώρα ανάγκης», προμηθευτείτε εγκαίρως τo κατάλληλo σκεύασμα που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα .

Κάτι πολύ ενοχλητικό είναι να παρακολουθείς μια παράσταση σε κάποιο αρχαίο θέατρο ή κάποια συναυλία και να μην μπορείς να ησυχάσεις από τις επιθέσεις κουνουπιών και σκνιπών. Η απαραίτητη λύση είναι η χρήση ενός προϊόντος σε σπρέι ή σε άλλη υγρή μορφή που να κρατά τα έντομα μακριά. Ιδανικά επιλέξτε ένα προϊόν που να είναι ασφαλές για χρήση και από παιδιά.

Συναφή είναι και τα τσιμπήματα και ασφαλώς δεν μιλάμε μόνο για έντομα, αλλά και για τσούχτρες, ψύλλους και άλλα, πιο επικίνδυνα ερπετά, όπως λ.χ. ψαλίδες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε μέλισσες και σφήκες. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται άμεσα αντιισταμινικά προϊόντα για επάλειψη είτε παραφαρμακευτικά σκευάσματα με αμμωνία. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και πάρτε μαζί σας το κατάλληλο.

Σε περιόδους διακοπών μπορούν να συμβούν πολλά. Ακόμα και μια μόλυνση στο στόμα, μία ελαφριά ουλίτιδα ή κάποιος αιφνίδιος ερεθισμός από παγωμένα ροφήματα. Η χρήση μιας οδοντόκρεμας και ιδανικά και ενός στοματικού διαλύματος για ευαίσθητα δόντια μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση. Φυσικά, επειδή η ευαισθησία των δοντιών μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι κινδύνου που να προειδοποιεί για πιο σοβαρά προβλήματα στα δόντια, με την επιστροφή πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον οδοντίατρο.

Αν, πάλι, το αυτί σας «βούλωσε» έπειτα από μια βουτιά τότε χρειάζεστε κάποιο σκεύασμα που θα σας απαλλάξει από τη δυσφορία της εγκλωβισμένης υγρασίας. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και έχετέ το μαζί σας για ώρα ανάγκης.