Οι 6 μοναδικές ιδιότητες που έχει το γυναικείο σώμα

05.04.2019
Οι 6 μοναδικές ιδιότητες που έχει το γυναικείο σώμα
Στην Αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες θεωρούνταν διαφορετικό είδος από τους άνδρες λόγω της διαφορετικότητας του σώματος τους και των αρετών τους. Και από τότε η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει κατά πολύ αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μυστήρια σχετικά με το γυναικείο σώμα. Το ήξερες λοιπόν ότι:

Η πρωινή αδιαθεσία κάνει καλό στις μέλλουσες μητέρες
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έχουν διαπιστώσει ότι η πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι στην πραγματικότητα ένας μηχανισμός αντιμετώπισης, βοηθώντας το έμβρυο να αποφύγει τις τοξίνες από τα ψάρια, το κρέας και τα πουλερικά που καταναλώνει η μητέρα. Επίσης, εάν αισθάνεσαι πρωινή αδιαθεσία, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ενός δυνατού μωρού δεδομένου ότι σύμφωνα με τους βιολόγους, οι γυναίκες που αισθάνονται πρωινή αδιαθεσία έχουν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες να αποβάλλουν.

Οι γυναίκες είναι πολύ καλές στο να ακούν υψηλές συχνότητες
Από πολύ νεαρή ηλικία, οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν έναν υψηλό θόρυβο. Ένα κορίτσι ηλικίας μιας εβδομάδας μπορεί ήδη να ξεχωρίσει τη φωνή της μητέρας της εκτός από το κλάμα ενός άλλου μωρού. Αυτή η δεξιότητα μπορεί να είναι χρήσιμη όχι μόνο για τη φροντίδα ενός μωρού αλλά και για όταν οι άνθρωποι σου λένε ψέματα καθώς οι γυναίκες μπορούν να πιάσουν την παραμικρή αλλαγή στη φωνή, που προκαλείται από ψέματα.

Διάβασε ακόμη: Η σπάνια ασθένεια που κάνει τις γυναίκες να μην ακούν ανδρικές φωνές

Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες (το λέει και η επιστήμη)
Ενώ ο αρσενικός εγκέφαλος είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος, οι γυναίκες δείχνουν να έχουν περίπου 3% καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης. Η ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, προκαλείται από μια διαφορά στη δομή της παρεγκεφαλίδας τους. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες και έχει περίπου 30% περισσότερες συνδέσεις νεύρων από ότι οι αρσενικοί εγκέφαλοι.

Οι γυναίκες ξεπερνούν πιο εύκολα τις ασθένειες
Η Maya Saleh από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου McGill έχει ανακαλύψει ότι τα οιστρογόνα, τα οποία είναι πιο πολλά στις γυναίκες από τους άνδρες, είναι υπεύθυνα για την καταστολή φλεγμονών. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα των γυναικών επιταχύνουν την ανάρρωση ταχύτερα και ευκολότερα. Τα οιστρογόνα επιβραδύνουν επίσης τη γήρανση του σώματος, επομένως οι γυναίκες είναι πιθανότερο να ζήσουν και περισσότερο.

Τα στήθη δεν είναι ίδια σε κάθε άνθρωπο
Ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός γυναικών στον κόσμο έχει το ίδιο μέγεθος στα στήθη καθώς το ένα στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Κανένα μέρος του ανθρώπινου σώματος δεν είναι απόλυτα συμμετρικό.

H αντισύλληψη επηρεάζει τη φυσική γοητεία
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άνδρες συνήθως οδηγούνται στην επιλογή γόνιμων γυναικών ακόμη και αν ένα παιδί δεν αποτελεί στόχο στις σχέσεις τους. Τη διαλέγουν από τη μυρωδιά και άλλες βιολογικές τάσεις. Η αντισύλληψη μειώνει την ελκυστικότητα των γυναικών, καθώς προσθέτει «ανδρικές» ορμόνες και αποκλείει την ικανότητα να μείνουν έγκυες.