Ενυδατώσου μέσα και έξω με αυτούς τους τρόπους

16.08.2019
Ενυδατώσου μέσα και έξω με αυτούς τους τρόπους
6 τρόποι να μείνεις ασφαλής από τις καυτές θερμοκρασίες και να παραμείνεις ενυδατωμένη

Όπως μάλλον ήδη θα γνωρίζεις, το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς αποτελεί το 60% του σωματικού βάρους ενός ενηλίκου και έχει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, την ομαλή λειτουργία των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και στη θερμορύθμισή του.

Δες και αυτό: Κοιμάσαι με ανοιχτό τον ανεμιστήρα; Μπορεί να κάνεις κακό στην υγεία σου - Ιδού γιατί

Η καθημερινή, λοιπόν, ενυδάτωση οργανισμού είναι θέμα ύψιστης σημασίας για όλους.

Προκειμένου να παραμείνει ενυδατωμένος, ένας ενήλικας πρέπει να αναπληρώνει τα υγρά που αποβάλλονται κάθε 24ωρο μέσω της εφίδρωσης και της διούρησης. Για ένα μέσο ενήλικο, το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στα 2,5 λίτρα υγρών. Το καλοκαίρι το ποσό αυτό αυξάνεται, κατά περίπτωση, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος υποχρεώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό στην αποβολή μεγαλύτερων ποσών υγρών για την επίτευξη της θερμορύθμισης. Έτσι αιτιολογείται και το ότι όσοι δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε υγρά παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα έντονης κόπωσης, καταβολής και μειωμένης πνευματικής απόδοσης.

Αυτό το είδες; Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να αερίζουμε σωστά το υπνοδωμάτιο και τους χώρους εργασίας

Δες παρακάτω 6 τρόπους να ενυδατωθείς από μέσα (εκτός από το να πιεις το νερό)

Κατανάλωσε κάθε μορφή υγρού: Σε αυτά περιλαμβάνονται το γάλα, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, το τσάι, τα αναψυκτικά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Πιες κρύες σούπες λαχανικών: Έχουν λίγες θερμίδες μπορείς να τις παρασκευάσεις στο σπίτι και να τις καταναλώνεις στο γραφείο. Θα σε ξεδιψάσουν και θα σε χορτάσουν.

Φάε καρπούζι: Η περιεκτικότητα σε νερό ξεπερνά το 80%. Έτσι, καταναλώνοντας 200 γραμμάρια από αυτό το φρούτο είναι σαν να πίνεις μισό ποτήρι νερό!

Προτίμησε πράσινο τσάι και βότανα: Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και είναι δροσιστικά. Για περισσότερη γεύση πρόσθεσε πορτοκάλι, λεμόνι ή φρέσκια μέντα.

Δοκίμασε ένα γιαουρτορόφημα: Χτύπα στο μπλέντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά, 1 χούφτα φράουλες και μισό ποτήρι νερό. Είναι ιδανικό για το πρωινό σου.

Φτιάξε κοκτέιλς λαχανικών: Ο τοματοχυμός, το καροτόζουμο με λεμόνι, ο αγγουροχυμός με τριμμένο άνηθο είναι δημιουργικές, γευστικές προτάσεις με λίγες θερμίδες.

Παρήγγειλε ελαφρύ ποτό: Προτίμησε στο μπαρ 1 ποτήρι λευκό κρασί αναμεμειγμένο με σόδα και λίγο λάιμ.

Διάβασε επίσης: Περίοδος στις διακοπές; Έτσι μπορείς να την καθυστερήσεις