Η συνήθεια που μπορεί να έχει τεράστια οφέλη στην υγεία σου

24.08.2019
Η συνήθεια που μπορεί να έχει τεράστια οφέλη στην υγεία σου
Δύο ώρες επαφής με τη φύση κάθε εβδομάδα είναι το μεγάλο σου "όπλο"

Τα φυσικά και πνευματικά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από μια βόλτα στην εξοχή είναι γνωστά από πολύ καιρό (οι γιατροί συνιστούν σε όλους, καθαρό αέρα), αλλά αυτή η νέα έρευνα είναι η πρώτη που βάζει έναν συγκεκριμένο αριθμό για το πόσο χρόνο χρειάζεται να κάτσεις στη φύση για να αισθανθείς περισσότερο αισιόδοξη, όπως αναφέρει ο Guardian.

Διάβασε και αυτό: Μια καθημερινή συνήθεια που αν κόψεις θα κάνεις μεγάλη χάρη στα μαλλιά σου

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Exeter μίλησαν με 20.000 άτομα στην Αγγλία σχετικά με τη δραστηριότητα και τα επίπεδα ευτυχίας τους κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Όσοι πέρασαν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ανέφεραν ότι είχαν καλή υγεία και καλή ποιότητα ζωής, τα οποία συνιστούν ένα βασικό δείκτη ευημερίας. Και αυτό χωρίς να κάνουν κάποια δραστηριότητα σε αυτούς τους χώρους, καθώς ήταν αρκετό να απολαμβάνουν την ηρεμία και την ησυχία.

Πάντως να ξέρεις δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις δύο ώρες συνεχόμενες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτά τα 120 λεπτά θα μπορούσαν να ληφθούν καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με θαλάσσια ταξίδια ή πεζοπορίες στα δάση. Ακόμα και βόλτες σε πάρκα με τον σκύλο σου μετράνε στο σύνολο.

Βέβαια χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, αλλά μια δίωρη εξόρμηση στη φύση μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει.

Δες και αυτό: Απλές συμβουλές για να χάσεις βάρος με το περπάτημα