Πώς να σταματήσεις να πιάνεις το πρόσωπο σου

18.03.2020
Πώς να σταματήσεις να πιάνεις το πρόσωπο σου
Τα απαραίτητα βήματα για να περιορίσεις τις πιθανότητες να νοσήσεις

Μέχρι σήμερα, και με την έξαρση του κορονοϊού σε αυτό το σημείο, θα ξέρεις ήδη σίγουρα ποια είναι τα σωστά μέτρα πρόληψης. Το πρόσωπο (στόμα, μύτη, μάτια) πρέπει να μένουν μακριά από χέρια που δεν έχουν πλυθεί, εφόσον αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόπος διάδοσης αναπνευστικών νόσων, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Δες και αυτό: Πώς να μείνεις υγιής όταν όλοι στο σπίτι είναι άρρωστοι από γρίπη ή ίωση

Πολλοί από εμάς πιάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλές φορές το πρόσωπο μας, είτε όταν αγχωνόμαστε, όταν βαριόμαστε ή όταν απλά θέλουμε να κάνουμε κάτι τα χέρια μας.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τη συνήθεια του να πιάνεις συνέχεια το πρόσωπό σου και να δίνεις μεγαλύτερη βάση:

Αν, για παράδειγμα, είσαι στο λεωφορείο, πιάνεις τη χειρολαβή και σε τρώει το μάτι σου, το ξύσιμο με το χέρι σου είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Προτίμησε να το ξύσεις με τον ώμο ή το μπράτσο σου και μην ξεχνάς ποτέ το αντισηπτικό.

Αυτό το είδες; Κορωνοϊός: Τα 7 βήματα για τη σωστή αντιμετώπιση της διασποράς του από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Δοκίμασε να καθίσεις στον καναπέ σου ακίνητη, με τα χέρια κάτω, για 5 λεπτά. Μην ξύνεσαι, μην αγγίζεις τα μαλλιά, ούτε το πρόσωπό σου, μην κάνεις τίποτα. Σιγά σιγά, αποκτάς μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού σου και μαθαίνεις να κοντρολάρεις την ξαφνική ανάγκη για ξύσιμο ή μηχανικές κινήσεις.

Βάλε υπενθύμιση
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο post-it στο ψυγείο, μια εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή σου ή μια υπενθύμιση. Μπορεί να σε βοηθήσει το να φοράς διάφορα δαχτυλίδια, επειδή σε ενοχλεί η αίσθησή τους στο πρόσωπό σου. Ή μπορεί να πρέπει να έχεις πάντα μαζί ένα αντισηπτικό τσέπης, ώστε να θυμάσαι να το χρησιμοποιείς.

Διάβασε επίσης: Ελπίδες για εμβόλιο του κορωνοϊού - Τον Απρίλιο οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους