Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως από τη διατροφή σου τη ζάχαρη

05.02.2021
Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως από τη διατροφή σου τη ζάχαρη
Αν αποκλείσεις τη ζάχαρη από τα πιάτα και τα φλιτζάνια σου μπορεί να μην σε μετατρέψει σε υπερήρωα, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει τη ζωή και την υγεία σου. Δες μερικά από τα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν αν κόψεις αυτή την τροφή από τα γεύματά σου και σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να κάνεις μια δοκιμή!

Δεν θα είσαι τόσο πεινασμένη και οι λιγούρες σου θα εξαφανιστούν

Όταν μπαίνει η ζάχαρη στο σώμα σου, επηρεάζει τις ψυχικές σου ικανότητες καθώς και τον αυτοέλεγχό σου. Μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει εθιστικό αποτέλεσμα σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου σου. Όταν τρως ζάχαρη, η ορμόνη που προκαλεί πείνα αυξάνεται και οι ορμόνες που καταστέλλουν την πείνα μειώνονται. Στη συνέχεια αρχίζεις να λαχταράς τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όπως μπισκότα ή πίτσα και τείνεις επίσης να τρως υπερβολικά.

Διάβασε και αυτό: 4 τρόποι για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στα γλυκά χωρίς να χάσουν τη γεύση τους

Μπορεί να σταματήσεις να βιώνεις αλλαγές στη διάθεση σου και να γίνεις πιο χαρούμενη

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης ακόμη και σε κατάθλιψη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα μπορεί να κάνουν το άγχος ισχυρότερο και να αποτρέψουν τους ανθρώπους να απολαύσουν τη ζωή τους με υγιή συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η εκλεπτυσμένη ζάχαρη αποστραγγίζει τη βιταμίνη Β από το σώμα σου και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ευθύνονται για τη διάθεσή σου. Παραδόξως, οι γιατροί χρησιμοποιούν ινσουλίνη για τη θεραπεία όχι μόνο του διαβήτη, αλλά και της κατάθλιψης και αυτή η θεραπεία έχει δείξει κάποια καλά αποτελέσματα.

Το δέρμα σου μπορεί να αρχίσει να γερνά πιο αργά

Η ζάχαρη μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει ακμή, αλλά μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματός, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Όταν φθάνει στο σώμα σου, η ζάχαρη συμμετέχει στην καταστροφή του κολλαγόνου του δέρματος σου και αυτή η διαδικασία επιταχύνεται ακόμη περισσότερο από το υπεριώδες φως. Το δέρμα σου γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο εύθραυστο και έχει αυξημένες ρυτίδες και χαλάρωση. Η ζάχαρη μπορεί επίσης να καταστέλλει την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό και τη σύνθεση του σώματός σου και χωρίς αυτήν την ορμόνη, μπορεί να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι μεγαλύτερη.

Αυτό το διάβασες; Ζάχαρη: Πώς να ξεκινήσεις μια αποτοξίνωση από την ποσότητα που καταναλώνεις καθημερινά

Μπορεί να απαλλαχθείς από τις κράμπες της περιόδου.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να το ρίξεις στα γλυκά και τις σοκολάτες όταν έχεις την περίοδο σου, οι γυναικολόγοι ισχυρίζονται ότι η ζάχαρη μπορεί στην πραγματικότητα να χειροτερέψει τα πράγματα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει τις κράμπες επειδή προκαλεί φλεγμονή. Επιπλέον, μπορεί να έχεις αυξημένο φούσκωμα, κοιλιακό άλγος και αέρια και αυτά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή σου όταν έχεις περίοδο.

Μπορεί να μείνεις ευκολότερα έγκυος

Η ζάχαρη είναι γνωστή για την ικανότητά της να δίνει ενέργεια πυροδοτώντας την ινσουλίνη στο αίμα σου. Αλλά η ινσουλίνη είναι πολύ παρόμοια με τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την εγκυμοσύνη. Εάν καταναλώνεις πάρα πολλή ζάχαρη, υπάρχει τόση ινσουλίνη στο σώμα σου που συγχέεται με τις ορμόνες που βοηθούν τα ωάρια να ωριμάσουν, έτσι το σώμα σου αρχίζει να ενεργοποιείται για να μειώσει το επίπεδο αυτών των ορμονών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λιγότερα ώριμα ωάρια στο σώμα σου, καθιστώντας πιο δύσκολο το να μείνεις έγκυος.