Γονιμότητα και σύλληψη: Η νέα, αναπάντεχη βοήθεια που αυξάνει τις πιθανότητές σου έρχεται με ένα... κύπελλο

15.06.2021
Γονιμότητα και σύλληψη: Η νέα, αναπάντεχη βοήθεια που αυξάνει τις πιθανότητές σου έρχεται με ένα... κύπελλο
Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Λίγο οι τρελοί ρυθμοί της ζωής, το άγχος, το στρες, το διαρκές τρέξιμο, λίγο οι διατροφικές συνήθειες και ο γενικότερος τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με τυχόν οικονομικά και... κληρονομικά, ως προς την υγεία, ζητήματα, το ταξίδι για την απόκτηση ενός παιδιού είναι για μερικά ζευγάρια πιο μακρύ από ό,τι για άλλα.

Αν μιλήσουμε με αριθμούς θα δούμε ότι παγκοσμίως 1 στα 3 ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός υπολογίζεται στις 250-300 χιλιάδες και αντιστοιχεί στο 18%-20% του πληθυσμού. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό!

Οι διαδικασίες που ακολουθούνται συνήθως είναι θεραπεία μέσω IUI, ή ενδομήτρια σπερματέγχυση αν προτιμάτε, και η τεχνητή γονιμοποίηση, διαδικασίες ψυχοσωματικά επίπονες και εξαιρετικά κοστοβόρες τις περισσότερες φορές.

Πόσες και πόσες τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουμε δει; Περιπτώσεις όπου, εκτός από μικρές περιουσίες, χάνεται και πολύτιμος χρόνος που δύσκολα αναπληρώνεται τελικά.

Όταν έχει αποκλειστεί κάποιο παθολογικό αίτιο, όταν υπάρχει διάθεση και ένας φυσιολογικός κύκλος περιόδου/ωορρηξίας το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή βοήθεια για να φέρει ένα μικρό θαύμα.

Και φαίνεται ότι τα νέα είναι ευχάριστα για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτό τον τομέα και αναζητούν μια βοήθεια στην ενίσχυση της σύλληψης, χωρίς να διακινδυνεύσουν να γίνει η ερωτική πράξη... "καταναγκαστικό έργο".

Χωρίς ορμόνες, γιατρούς ή επεμβατικές διαδικασίες, μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού τους τα ζευγάρια αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο της γονιμότητάς τους ενώ την ίδια στιγμή, η προσπάθεια να αποκτήσουν μωρό παραμένει μια από τις πιο προσωπικές και συναρπαστικές στιγμές που μπορούν να μοιραστούν.

Η μικρή βοήθεια που χρειάζονται έρχεται από το Κύπελλο Σύλληψης Ferti·Lily!

Πρόκειται για ένα μαλακό κύπελλο σιλικόνης που χρησιμοποιείται πολύ εύκολα μετά από την ερωτική επαφή και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ωθεί το σπέρμα προς τον τράχηλο, όπου επιβιώνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης κατά 1,5 φορά. Δεν είναι και λίγο. Και σκέψου ότι όλο αυτό γίνεται στο σπίτι σου, αγκαλιά με τον σύντροφό σου! Τι καλύτερο;

Για όσους ανησυχούν ότι μπορεί να στερηθούν την απόλαυση της στιγμής, ας μάθουν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Ιδού πως χρησιμοποιείται:

Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης -και εφόσον ο στόχος είναι η εγκυμοσύνη, εξυπακούεται ότι η ολοκλήρωση αυτή συμβαίνει μέσα στον κόλπο σου- εισάγεις το κύπελλο αναποδογυρίζοντάς το («το μέσα-έξω»), έτσι ώστε να μοιάζει με ομπρέλα. Τοποθετώντας ένα δάχτυλο μέσα στο αναποδογυρισμένο κύπελλο, σπρώξε το απαλά στον κόλπο σου μέχρι να φτάσει στην κορυφή του (στον τράχηλο). Όταν τοποθετηθεί στη θέση του, τράβηξε το σιλικονούχο κορδόνι για να επιστρέψει το κύπελλο στο κανονικό σχήμα του. Το κύπελλο δρα ως προστατευτική δίοδος για το σπέρμα, διατηρώντας το στη θέση του και επιτρέποντάς σας να κινείστε ελεύθερα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να ξαπλώσεις με τα πόδια ψηλά, όπως συνέστηναν πολλοί, χρόνια τώρα. Αντίθετα, μπορείς να σηκωθείς και να περπατήσεις κανονικά, να πάς στην τουαλέτα, να κάνεις ντους, να κοιμηθείς... Αφού περάσουν από 20 έως 60 λεπτά, μπορείς να το αφαιρέσεις και να το πλύνεις. Ναι, αν το φροντίσεις σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι και έξι φορές.

Και αν κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά, θα λύσεις όλες σου τις απορίες στο βίντεο που ακολουθεί.

Το Κύπελλο Σύλληψης Ferti·Lily! είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία ή online (e-pharmacies) και όπως φαίνεται, μπορεί να δώσει σε ζευγάρια που ονειρεύονται να κάνουν ένα παιδάκι, αλλά δεν θέλουν ή δεν έχουν ανάγκη από πιο επεμβατικούς τύπους θεραπειών γονιμότητας, τη λύση που χρειάζονται.

Μα για σκέψου: Μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη. Μια δοκιμή αξίζει σίγουρα.