Πώς θα παραμείνεις υγιής όλο το 2010

19.01.2010
Αν η νέα χρονιά σε βρήκε τέζα στο κρεβάτι με πυρετό και συμπτώματα γρίπης, μην ανησυχείς. Ακόμα είναι νωρίς και προλαβαίνεις να κάνει μερικές σημαντικές κινήσεις για να παραμείνεις υγιής ολόκληρο το 2010. Δεν θέλει κόπο, αλλά επτά απλούς τρόπους:

Αν η νέα χρονιά σε βρήκε τέζα στο κρεβάτι με πυρετό και συμπτώματα γρίπης, μην ανησυχείς. Ακόμα είναι νωρίς και προλαβαίνεις να κάνει μερικές σημαντικές κινήσεις για να παραμείνεις υγιής ολόκληρο το 2010. Δεν θέλει κόπο, αλλά επτά απλούς τρόπους:

Τρεις λεξούλες: Μην Δίνεις Σημασία!

Κάθε γυναίκα έχει στη ζωή της μια τοξική φίλη, δουλειά, σχέση που θα πρέπει να μάθεις να μην σε επηρεάζει. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε ταλαιπωρεί, αποχαιρέτησε το ή μάθε να αδιαφορείς. Έρευνες απέδειξαν πως η αρνητική επίδραση ενός ατόμου ή κατάστασης επάνω μας και το πιθανό στρες που μας προκαλεί, μπορεί να βλάψει την υγεία σου, δημιουργώντας τόσο σωματικά όσο και ψυχικά νοσήματα!

Ξανά προς την δόξα του κορμιού!

Ένα υγιές κορμί είναι το κλειδί σου για την γενικότερη καλή κατάσταση της υγείας που διαθέτεις. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να γυμνάζεις το κορμάκι σου καθημερινά. Φυσικά, μπορεί να έχεις ήδη βαρεθεί όλες τις περσινές μόδες περί φίτνες. Δεν έχει παρά να επισκεφτείς τη στήλη fitness του WomenOnly και να μάθεις τα πάντα για τις νέες τεχνικές και ασκήσεις κάνοντάς τες άμεσα πράξη.

Κάντο όπως οι Λονδρέζες!

Θυσίασε τον απογευματινό σου καφέ με ένα αρωματικό τσάι, ενώ για καλύτερη υγεία μπορείς να προτιμήσεις το φυτικό! Βάλε το τσάι στη ζωή σου και συνδύασε το με γάλα! Πραγματικά δεν θα πιστεύεις την ευεξία και την ενεργητικότητα που θα αισθάνεσαι!

Πες ναι στο κουτάκι φύλαξης χαπιών

Ναι ναι, εννοούμε εκείνη τη γιαγιαδίστικη συσκευασία που σε βοηθά να τοποθετείς τα χάπια που παίρνεις καθημερινά και φυσικά να μην ξεχνάς να τα παίρνεις. Μπορεί να μην το χρειάζεσαι όπως ακριβώς το χρησιμοποιεί η γιαγιά σου (χάπι για την πίεση, το ζάχαρο κλπ) αλλά μην μου πεις ότι δεν ξεχνάς τις βιταμίνες, το αντισυλληπτικό χάπι ή το συμπλήρωμα για την τριχόπτωση που σε ταλαιπωρεί τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα;

Καλή διατροφή = Καλή υγεία

Η καλή υγεία, ξεκινά από τη σωστή διατροφή. Και φυσικά, η καλή διατροφή είναι ένα ζητούμενο για εσένα που δουλεύεις 100 ώρες την εβδομάδα και δεν τρως ό,τι βρεις μπροστά σου. Εύκολα και απλά, αγόρασε ένα βιβλίο με υγιεινές και νόστιμες συνταγές και κάνε το όνειρο της υγιεινής διατροφής πραγματικότητα.

Τρέξε τρέξε μικρούλα:

Το τρέξιμο αποτελεί τον οικονομικότερο και ευκολότερο τρόπο για να κρατάς σε καλή υγεία το καρδιαγγειακό σου σύστημα, να γνωρίζεις κόσμο και να μην πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό, το ποτό και τις λοιπές καταχρήσεις. Αν δεν σου αρέσει το τρέξιμο στις μεγαλουπόλεις, οργάνωσε διήμερα ταξιδάκια στην εξοχή για τρέξιμο. Ο καθαρός αέρας που θα πάρεις, θα ανοίξει τα πνευμόνια σου, θα τα καθαρίσει από το καυσαέριο και θα αναπνέεις σαφώς καλύτερα στο πενθήμερο που πρέπει να τρως στα μούτρα το καυσαέριο.

Ξύπνα Θανασούλα:

Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου βραδινό τύπο, κι όμως αν ήξερες τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος και της αυγούλας, θα το ξανασκεφτόσουν. Οι επιστήμονες προτείνουν να κοιμάσαι με ανοιχτά παντζούρια για να σηκώνεσαι ευκολότερα από το κρεβάτι. Ταυτόχρονα, το πρωινό φως μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της μελατονίνης (της ορμόνης του ύπνου) στον οργανισμό σου. Παράλληλα, αυξάνεται η κορτιζόλη, η οποία σου παρέχει ενέργεια απαραίτητη για το υπόλοιπο της ημέρας. Άλλωστε, το πρωινό αυτό ξύπνημα με φυσικό φως, μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου στο άψε σβήσε.

Από την Κατερίνα Πατούλια