Ο Άρης στην Παρθένο: Οργανώσου και τόλμησε!

22.11.2011
Οκτώ μήνες θα παραμείνει ο δυναμικός και ριψοκίνδυνος Άρης στη ρεαλίστρια Παρθένο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βγούμε, επιτέλους, από το τέλμα και τη μιζέρια!

Ο Άρης –δυναμικός, θαρραλέος, ταχύς, ριψοκίνδυνος και τολμηρός μαχητής ενάντια σε προκλήσεις, καταπίεση ή στασιμότητα– βρίσκεται ήδη από τις 11 Νοεμβρίου 2011 και μέχρι τις 3 Ιουλίου 2012 στην αγκαλιά της ευφυέστατης, ρεαλίστριας, παραγωγικής και ευπροσάρμοστης Παρθένου.
Αν η πρωτοβουλία, η διεκδικητική διάθεση και η αποφασιστικότητα του Άρη συντονιστούν με το πρακτικό πνεύμα, τη συνέπεια και τον προγραμματισμό της Παρθένου, θα βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο να στοχεύσουμε στην ανάκαμψη στην οποία θα βάλει το χεράκι της και η μακρά παρουσία τριών δυναμικών πλανητών σε τρία ζώδια της Γης.


Με τον Άρη ανάδρομο…
• Σεξαπίλ υπάρχει, όμως οι ερωτικές... επιδόσεις πέφτουν.

• Μην παντρευτείς κάποιον/-α που θέλεις να αλλάξει για χάρη σου, γιατί, όταν ορθοδρομήσει ο Άρης, εκείνος/-η είτε θα ξαναγίνει όπως ήταν είτε θα αποχωρήσει!

• Σου δίνεται η ευκαιρία να συμβιβαστείς με πιεστικές καταστάσεις, ενάντια στις οποίες αντιδρούσες εκρηκτικά.

• Η ευθιξία ή ο θυμός μειώνεται, αν «χαθούν» δουλειές ή... έρωτες.

Κριός: Πρόσεξε τι και πώς το λες! Προσωπικά: Η δυσαρμονία του Άρη με τις εκλείψεις και η ανάδρομη τροχιά του επηρεάζουν άμεσα επικοινωνία, σπουδές, μετακινήσεις. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσεις ταξίδια αλλά και οδηγείς ή μελετάς προσεκτικά και ήρεμα. Τόνωσε προληπτικά την ψυχοσωματική υγεία σου, πριν από την αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα (ιδίως, αν έχετε ωροσκόπο Κριό). Το δίμηνο της αντίθεσης αυτής μην μπλέξειςε φιλίες στα ερωτικά σου.
Πρακτικά: Πλαισίωσε τα προσόντα (δυναμισμός, ταχύτητα, πρωτοβουλία) με συνέπεια και οργάνωση, και η αξία σου θα λάμψει! Γύρω από τις εκλείψεις απόφυγε ανταγωνισμούς αλλά και πιθανές συναδελφικές... τρικλοποδιές!

Ταύρος: Φύλαξε τα νώτα σου…Προσωπικά: Έξοχο το μεγάλο τρίγωνο για την αναζωογόνηση της σχέσης σου. Με τον Δία να ευνοεί τα αισθηματικά, τον Άρη να κορυφώνει τον ερωτισμό και τον Πλούτωνα να συμβάλλει στο ουσιαστικό πλησίασμα, τόλμησε αλλαγές που ωφελούν το «μαζί». Αν είσαι μόνη όμως, μην ερωτευτείς γύρω από εκλείψεις, για να αποφύγεις ανώμαλες προσγειώσεις.
Πρακτικά: Επικίνδυνο το φλερτ στον επαγγελματικό χώρο κατά το δίμηνο της αντίθεσης Άρη - Ποσειδώνα. Το ίδιο διάστημα «φίλοι» συνάδελφοι πιθανώς να σε διαβάλλουν. Όσο για το χρήμα, πρόλαβε μειώσεις ή απώλειες γύρω από τη δυσαρμονία Άρη - εκλείψεων. Μακριά από γραμμάτια ή επιταγές.

Δίδυμοι: Απρόβλεπτες σχέσεις. Προσωπικά: Και μόνο οι οκτώ μήνες εγωκεντρικής και ανταγωνιστικής επιρροής του Άρη πάνω στη συνύπαρξη (αισθηματική, γαμήλια, οικογενειακή) αρκούν για να προκαλέσουν ένταση και τριβές, ενώ η δυσαρμονία του με τις εκλείψεις προοιωνίζεται μέχρι και ανατροπές, τις οποίες θα αποφύγεις, αν είσαι προσγειωμένη, ψύχραιμη και ευέλικτη.
Πρακτικά: Η δυσαρμονία Άρη - εκλείψεων, ιδίως της σεληνιακής, επηρεάζει άμεσα τα επαγγελματικά. Από την έναρξη του φαινομένου έως τα μέσα Δεκεμβρίου πρέπει να εργαστείς σκληρά και μεθοδικά και διασφαλίσεις αποτελεσματική και φιλική συνεργασία, ιδίως με ανωτέρους. Το δίμηνο γύρω από την αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα δεν είναι ευνοϊκό για αγοραπωλησία ή αξιοποίηση ακινήτων.

Καρκίνος: Έχεις το πάνω χέρι! Προσωπικά: Το οκτάμηνο της τονισμένης αμεσότητας, της ευθύτητας και του δυναμισμού του Άρη θα σε κάνει πιο εξωστρεφή και διεκδικητική. Βάλε σε αυτά την ευστροφία και το ρεαλισμό της Παρθένου και θα έχεις το μαγικό «κλειδί» για να βρίσκεις το δίκιο σου ή για να βάζεις όρια σε κάθε είδους σχέσεις.
Πρακτικά: Γύρω από τη δυσαρμονία του Άρη με τις εκλείψεις, σκέψου διπλά πριν μιλήσεις ή πριν πάρεις αποφάσεις που αφορούν την προσωπική ζωή ή τη δουλειά. Ασυνεννοησία, νεύρα, λάθη και τριβές θα αποφευχθούν, αν δουλέψεις συγκεντρωμένα και φερθείς διπλωματικά. Με την αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα, προσοχή στο ψέμα, στο ξεγέλασμα, στη διαπλοκή.

Λέων: Το χρήμα και τα μάτια σου! Προσωπικά: Αν σπαταλάς επί ένα ολόκληρο οκτάμηνο το χρόνο και το ενδιαφέρον σου για τους άλλους, χωρίς ανάλογη ανταπόδοση, σίγουρα θα... στερέψεις! Κάπως έτσι μπορεί να γίνει και με το πορτοφόλι σου, αν παρασυρθείς από τη ριψοκίνδυνη επιρροή του Άρη πάνω στο χρήμα.
Πρακτικά: Το μεγάλο τρίγωνο αποτελεί ιδανική επιρροή για να βελτιώσεις τη θέση σου, να βρείς νέα δουλειά ή να συνεργαστείς αποτελεσματικά, παρά τις εκλείψεις. Αντίθετα, ο Ανάδρομος Άρης και, κυρίως, η αντίθεσή του με τον Ποσειδώνα δεν διασφαλίζουν σταθερότητα χρήματος, ίσως και απασχόλησης. Όσο διαρκεί η αντίθεση πρόσεξε μην ξεγελαστείς από επιτήδειους ή… πτωχευμένους που πουλάνε αέρα!

Παρθένος: Τόλμησε οργανωμένα! Προσωπικά: Ευκαιρία να… οικειοποιηθείς την εξωστρέφεια, το δυναμισμό, τις πρωτοβουλίες του Άρη στο ζώδιό σας, να ανεβάσεις τόνους και ρυθμούς και να τολμήσεις αλλαγές μέχρι και ανατροπές, ώστε να γίνουν οι σχέσεις σου... καινούργιες!
Πρακτικά: Έντονη έως ανατρεπτική είναι η δυσαρμονία του φαινομένου με τις εκλείψεις, επηρεάζοντας άμεσα το γάμο, την οικογένεια και, κυρίως, την καριέρα. Ευτυχώς, η επικοινωνία, η συνεννόηση και η συνεργασία ευνοούνται από το μεγάλο τρίγωνο. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να κρατάς χαμηλά τους τόνους και να σκέφτεσαι ρεαλιστικά!

Ζυγός: Μαθήματα… ετοιμότητας! Προσωπικά: Το φαινόμενο θα προκαλεί άγχος, νευρικότητα και κόπωση και θα ρίχνει κάθε τόσο τις ψυχοσωματικές σου άμυνες – ιδίως η αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα. Τώρα είναι η ώρα για να αντιδράσεις! Μην κλείνεσαι, μην εξοντώνεσαι με περιττές ευθύνες, τόνωσε τον οργανισμό σου με άσκηση, ριλάξ, ψυχαγωγία και βιταμινούχο διατροφή.
Πρακτικά: Οι δυσαρμονίες θα επηρεάσουν και τον τρόπο που δουλεύεις και συνεργάζεσαι. Γύρω από τις εκλείψεις ο Άρης θα διασπά την προσοχή, θα εντείνει την ασυνεννοησία, θα προκαλεί λάθη, ίσως και τριβές με συναδέλφους. Αν δουλέψεις οργανωμένα και έχεις φιλική συμπεριφορά γενικά δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Σκορπιός: Παίξε το «καλό παιδί»! Προσωπικά: Όσο διαρκούν τα μεγάλα τρίγωνα δείξε τον καλύτερο εαυτό σου, δες με θετικότερη ματιά τους φίλους σου και ανανέωσε τις φιλίες σου, πριν αρχίσουν οι δυσαρμονίες, που θα προκαλέσουν ή θα αποκαλύψουν... ζαβολιές (μήπως και δικές σου;), ιδίως γύρω από την αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα.

Πρακτικά: Οι δυσαρμονίες του φαινομένου επηρεάζουν και τα οικονομικά. Γι’ αυτό πρέπει αμέσως να γράψεις με κάθε λεπτομέρεια έσοδα - έξοδα και να επιμείνεις στη λιτή διαχείριση, αποκλείοντας κάθε σπατάλη και ρίσκο – ιδίως γύρω από τις εκλείψεις, που τότε πρέπει να αναβάλεις τους δανεισμούς.

Τοξότης: Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη! Προσωπικά: Αν θέλεις να επιβάλεις όρους στις προσωπικές σχέσεις ως προς τις ευθύνες ή το χρήμα, ή αν γενικώς επιδιώκεις το πάνω χέρι, θα έχεις σύμμαχο τον Άρη! Για να αποφύγεις όμως εύλογες αντιδράσεις, ιδίως γύρω από τις εκλείψεις, πρέπει να είσαι διπλωμάτισσα!
Πρακτικά: Το φαινόμενο θα τονίζει το δυναμισμό, τις φιλοδοξίες και την αποφασιστικότητα και θα ευνοεί πρωτοβουλίες και εξελίξεις, αλλά μόνο αν εργαστείς υπεύθυνα. Πρόσεξε τη δυσαρμονία Άρη - εκλείψεων που θα διασπά την προσοχή, θα δυσκολεύει την επικοινωνία και τη συνεργασία και θα προξενεί εκνευρισμό, αν δεν είσαι ψύχραιμη!

Αιγόκερως: Δείξε τον νέο σου εαυτό! Προσωπικά: Η εξωστρεφής, δυναμική, τολμηρή επιρροή του Άρη θα μειώσει τις αναστολές και θα βάλει σε ίση μοίρα τα «πρέπει» με τα «θέλω»! Βγες έξω, γνώρισε κόσμο, δες το νέο, αισιόδοξο και τολμηρό σου πρόσωπο, ιδίως γύρω από τα μεγάλα τρίγωνα, που ευνοούν τα ταξίδια, τις γνωριμίες, τις φιλίες, τους έρωτες, τις επανασυνδέσεις και την ανανέωση της σχέσης σου.
Πρακτικά: Εύνοια σε δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία, συνεντεύξεις για δουλειά. Όμως, προσέξτε τη δυσαρμονία του Άρη με τις εκλείψεις –ένταση και ανταγωνισμός με συναδέλφους– και με τον Ποσειδώνα – θα είσαι εύπιστη και ίσως μπλέξεις άθελά σου σε διαπλοκές που θα αποκαλυφθούν.


Υδροχόος: Ανεβασμένη libido! Προσωπικά: Δεν είναι λίγο να τονίζεται η libido σου από τον ερωτικό και γεμάτο ενέργεια Άρη (ακόμα και ανάδρομο)! Έτσι, επί οκτάμηνο θα είναι έκδηλο το σεξαπίλ σου, παράλληλα με την τόνωση της ψυχική ορμής σου! Όμως, πρόσεξε τις δυσαρμονίες του, που μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στον έρωτα και ορμονικά προβλήματα.
Πρακτικά: Στόχος των δυσαρμονιών του Άρη είναι και τα οικονομικά: αδυναμία συνετής διαχείρισης γύρω από τις εκλείψεις και απώλειες λόγω ευπιστίας, τυχερών παιχνιδιών, λανθασμένης επιλογής δανείων ή επενδύσεων, ίσως και κλοπών (Άρης - Ποσειδώνας). Αντίθετα, οι επενδύσεις σε ακίνητα ευνοούνται, ιδίως όταν σχηματίζονται τα μεγάλα τρίγωνα.


Ιχθύες: Σχέσεις και συνεργασίες στο κόκκιν! Προσωπικά: Ένταση, ανταγωνισμό και τριβές τείνει να προκαλέσει η πολύμηνη διέλευση του Άρη από τον 7ο οίκο σου. Η εριστική διάθεση και το έντονο «εγώ» του θα δυσκολεύουν το... ειρηνικό «εμείς», οπότε ρίξε τόνους, ξέχασε πείσματα και ευθιξίες και κουνήσου ήρεμα, χωρίς αμαχητί υποχωρήσεις γύρω από την αντίθεσή του με τον Ποσειδώνα – αντίθεση που θα αποδυναμώνει και την άμυνα του οργανισμού σου.
Πρακτικά: Δυναμικός και ταχύς είναι ο Άρης, αλλά και ανυπόμονος, απρόσεκτος και ανταγωνιστικός, γεγονός που θα δυσκολεύει την καλή συνεργασία, ιδίως με ανωτέρους ή συνεταίρους, κατά τις ημέρες γύρω από τις δυσαρμονίες του.


Συντονίσου με τις όψεις

Εύνοια - 11-29/11/2011 – Μεγάλο τρίγωνο
Ο μαχητικός Άρης, ο Δίας των νέων ευκαιριών και ο Πλούτωνας του καταχθόνιου χρήματος αλλά και της μετάλλαξης σχηματίζουν ένα μεγάλο τρίγωνο, όψη μέγιστης θετικής ενέργειας: δυναμικής, προσγειωμένης και ιδανικής για τολμηρές, μεθοδευμένες αλλαγές. Από αυτό ωφελούνται οι γήινοι (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και οι υδάτινοι (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), δηλαδή ο μισός Ζωδιακός!

4-27/3/2012 – Επανάληψη του μεγάλου τριγώνου
Αυτή τη φορά ο Άρης είναι ανάδρομος, άρα λιγότερο δυναμικός και τολμηρός.

Αδυναμία - 23/1-12/4/2012 – Ανάδρομος Άρης
Η επιρροή του διχάζει: κάποιοι τον θεωρούν λιγότερο εγωιστή, μαχητικό, ριψοκίνδυνο, τολμηρό και ντόμπρο, άλλοι πιστεύουν πως είναι φαινομενικά ήπιος, με εσωτερική ένταση. Πάντως, όλοι συμφωνούν πως χάνει από τη ζωτικότητα, το δυναμισμό, την πρωτοβουλία, τον ερωτισμό του.

Δυσκολία - 25/11 & 10/12 – Εκλείψεις
Η δυσαρμονία του με τις εκλείψεις θα τεντώσει τα νεύρα, τις σχέσεις, τις συνεργασίες των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Η ανυπομονησία και οι θερμοκέφαλες αντιδράσεις θα μεγαλώσουν την ένταση και την ασυνεννοησία. Ευτυχώς, το μεγάλο τρίγωνο θα ισορροπεί τα πράγματα.

17/3-19/5/2012 – Αντίθεση ανάδρομου Άρη με Ποσειδώνα
Θα προκαλεί ψυχοσωματική ατονία και θα κάνει τον οργανισμό ευάλωτο σε ιώσεις, μολύνσεις, μεταδοτικές ασθένειες. Παράλληλα, θα προκαλεί καθυστερήσεις, θα εκνευρίζει, θα ξεγελά, θα επιτρέπει ψέματα και λαμογιές.

Προσοχή:
Γύρω από τις εκλείψεις ή όταν ο Άρης θα είναι Ανάδρομος, ας αναβάλουμε σημαντικές διεκδικήσεις. Όμως, το υπόλοιπο διάστημα, ας τολμήσουμε οργανωμένα, αλλιώς... χάσαμε!

Από τη Μαρίνα Στεφανίδου, Aστρολόγο-σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI , Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη