Πού σε "χτυπάνε" οι τελευταίες Εκλείψεις του '11; *

27.11.2011
Πολύ κίνηση έχουν αυτό το διάστημα οι πλανήτες αφού ένα κάρο αστρολογικά φαινόμενα έχουν μαζευτεί αυτό το διάστημα,

Πολύ κίνηση έχουν αυτό το διάστημα οι πλανήτες αφού ένα κάρο αστρολογικά φαινόμενα έχουν μαζευτεί αυτό το διάστημα, έτσι για να σου ταράξουν τη ζωούλα. Πρόκειται φυσικά για τις δυο εκλείψεις στον άξονα Διδύμων - Τοξότη.

Η πρώτη, μερική έκλειψη Ηλίου, στις 25 Νοεμβρίου στο ζώδιο του Τοξότη και η δεύτερη, ολική έκλειψη Σελήνης, στις 10 Δεκεμβρίου στους Διδύμους προμηνύουν πολλά και διάφορα για την ζωή σου και καλά θα κάνεις να διαβάσεις παρακάτω αν θέλεις να είσαι προετοιμασμένη!


Οποιαδήποτε έκλειψη είναι ένα φυσικό γεγονός το οποίο διαταράσσει ισορροπίες και αναστατώνει γενικά τη φύση. Οι δυο τελευταίες εκλείψεις της χρονιάς δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν κουραστικά περιστατικά. Η όξυνση της πολιτικής κατάστασης θα είναι χαρακτηριστική, τόσο το Νοέμβριο όσο και το Δεκέμβριο, και είναι γεγονός πως δεν θα δοθούν λύσεις στα περισσότερα προβλήματα, ενώ οι κυρίαρχες δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της ισχύος τους σε βάρος των αδυνάτων.

Θέματα που έχουν να κάνουν με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση αλλά και ό,τι αφορά γενικώς την εξουσία θα δεχτούν πλήγματα. Θα ανατραπούν συμμαχίες και θα ενισχυθούν οι παρασκηνιακές ενέργειες και οι κρυφές συμφωνίες σχετικά με οικονομικά και ενεργειακά θέματα.

Η ερμηνεία μιας έκλειψης δεν είναι απλή ούτε αρκεί να προσέχουμε μόνο την ημέρα που γίνεται.
Έτσι από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, που διαρκεί η επιρροή των χειμωνιάτικων εκλείψεων, είναι σκόπιμο να μην αρχίσουμε κάτι σημαντικό ούτε να εκτεθούμε σε δυσκολίες ή σε κινδύνους, αφού πρόκειται για μια ευαίσθητη ενεργειακά περίοδο.

Οπωσδήποτε η μερική έκλειψη Ήλιου θεωρείται πιο ισχυρή στην επιρροή της, ενώ η ολική έκλειψη Σελήνης επιδρά περισσότερο στη διάθεση και διαταράσσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.
Η επίδραση της Νέας Σελήνης και της μερικής έκλειψης Ήλιου στον Τοξότη είναι έντονη και ορίζει το ξεκίνημα μιας σειράς από αναγκαστικές αλλαγές, που θα προκύψουν μετά από διακυμάνσεις σε νευραλγικούς τομείς, και θα επηρεάσει αρκετές κοινωνικές ομάδες. Αφορά τη διεθνή πολιτική, τα κέντρα εξουσίας, την ασφάλεια των ηγετών και τα φυσικά φαινόμενα, και συνδέεται με τα καρδιαγγειακά περιστατικά, τα ατυχήματα σχετικά με μηχανές και τις τρομοκρατικές ενέργειες.
Η Πανσέληνος και η ολική έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους θα έλεγα πως είναι έως και επικίνδυνες, αφού η δεύτερη επηρεάζει επικοινωνιακά και εμπορικά θέματα, τις συζητήσεις γύρω από οικονομικές συναλλαγές κρατών και τους ελιγμούς της εξωτερικής πολιτικής (αναμένονται εξελίξεις και υπάρχει το ενδεχόμενο ανακατατάξεων στον κυβερνητικό μηχανισμό), ενώ ανατρέπει συμφωνίες, αυξάνει τον αριθμό των ατυχημάτων και την εγκληματικότητα. Επιπλέον, προκαλεί παρεξηγήσεις και διαφωνίες, περιπλέκει τα αισθηματικά και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα πολλών και εντείνει ψυχιατρικά και αναπνευστικά προβλήματα.


Κριός: Πρόσεξε τα λόγια σου! Οι δυο τελευταίες εκλείψεις του 2011 επηρεάζουν τον τρόπο που επικοινωνείς, τις επαγγελματικές συνεργασίες σου, τις όποιες διαφορές με συγγενείς, τις νομικές υποθέσεις και τις σπουδές σου. Η παράλληλη παρέμβαση του Άρη από την Παρθένο ενδέχεται να φέρει στην επιφάνεια θέματα υγείας ή να δυσκολέψει τα πράγματα στη δουλειά. Απόφυγε να κάνεις κάτι νέο, κυρίως επαγγελματικά, μην υποτιμήσεις τη δύναμη των ανταγωνιστών σου και φρόντισε να διατηρήσεις καλή σχέση με συναδέλφους. Τέλος, πρόσεξε στις μετακινήσεις σου.

Ταύρος: Το χρήμα και τα μάτια σου! Οι εκλείψεις επηρεάζουν τις κοινωνικές επαφές σου ή τη σχέση σου με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ενώ δεν είναι απίθανο να διαταράξουν μια ιστορία αγάπης ή να προκαλέσουν ξαφνικά προβλήματα στο γάμο σου. Οι εξελίξεις θα έχουν μάλλον ξαφνικό χαρακτήρα και θα σε βγάλουν από τον προϋπολογισμό σου ή θα γίνουν αφορμή να διακινδυνεύσουν οι αποταμιεύσεις σου. Τέλος, οι εκλείψεις, πέρα από την "πρακτική" επιρροή τους, θα "χτυπήσουν" και στο συναίσθημα, ρίχνοντας το κέφι σου, αλλά μην μασήσεις!

Δίδυμοι: Προτεραιότητα έχει το σπίτι. Οι εκλείψεις επηρεάζουν τις σχέσεις σου, ενώ η παρεμβολή του Άρη επιτείνει τα προβλήματα στο σπίτι. Έτσι, οι συνθήκες διαβίωσης, τα λειτουργικά έξοδα και οι υποχρεώσεις –όχι μό­­­­­νο απέναντι στους αγαπημένους σου αλλά και στο σπίτι ως χώρο– απαιτούν προσοχή. Παράλληλα, με επίκεντρο το Δεκέμβριο, οι επαγγελματικές συνεργασίες σε δυσκολεύουν, ενώ κάποιες προσωπικές σχέσεις σου μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Κινήσου προσεκτικά και φέρσου ψύχραιμα, όταν τα γεγονότα θα σε αιφνιδιάζουν.

Καρκίνος: Εργασία & υγεία θέλουν την προσοχή σου! Οι εκλείψεις δυσχεραίνουν το κλίμα στην εργασία και επιβαρύνουν την υγεία, τη δική σου ή δικών σου ανθρώπων. Φέρνουν, λοιπόν, στην καθημερινότητά σου κάποιες αντιξοότητες, που σε καλούν να τις αντιμετωπίσεις ψύχραιμα. Μια από αυτές είναι η αλλαγή στο πρόγραμμά σου τη στιγμή που δεν το περιμένεις. Γενικά, πρόσεξε κατά τις μετακινήσεις σου και όταν συζητάς για οικονομικά θέματα. Επίσης, απόφυγε πολυσύχναστους χώρους καθώς και κάποιες αμφιλεγόμενες συναναστροφές.

Λέων: Αρχίστε τον πόλεμο χωρίς εμένα! Οι εκλείψεις της περιόδου αυτής θα έλεγα ότι "βραχυκυκλώνουν" τη δημιουργική σου έκφραση και κάποια γεγονότα που προκαλούν φρενάρουν τις επιδιώξεις σου, όσο καλά κι αν έχεις προγραμματίσει τις κινήσεις σου. Όσο για τα προβλήματα, αυτά κυρίως θα τα προκαλούν αγαπημένα σου πρόσωπα, εξαιτίας δικών τους δυσκολιών. Οι δεσμευμένες μάλλον θα προβληματιστούν με τη στάση του συντρόφου σου, ενώ αν έχεις παιδιά, κάποιο από αυτά θα σας απασχολήσει με τη συμπεριφορά του.

Παρθένος: Στο σπίτι υπομονή, στη δουλειά επιμονή. Με την παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου και με τις δυο εκλείψεις, πριν από το τέλος της χρονιάς, ο άξονας σπίτι - εργασία θα δεχτεί τους περισσότερους κραδασμούς. Έτσι, οι δικοί σου άνθρωποι θα είναι μάλλον απρόθυμοι να "συνεργαστούν" μαζί σου, ενώ οι υποχρεώσεις στη δουλειά θα αυξηθούν, μαζί όμως με αυτές και οι σχετικές αναποδιές στη διεκπεραίωσή τους. Επιστράτευσε την αντοχή και τη γνωστή μεθοδικότητά σου, για να αποφύγεις τις αντιθέσεις και τους καβγάδες.

Ζυγός: Η μια παρεξήγηση θα φέρει την άλλη… Οι εκλείψεις επιβαρύνουν το… νευρικό σου σύστημα και φέρνουν καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις με ανθρώπους που συμβιώνεις ή συνεργάζεσαι. Επειδή, λοιπόν, τα νεύρα σου θα χτυπήσουν κόκκινο, τα σχόλια και οι παρεξηγήσεις θα πληθύνουν και δεν είναι απίθανο κάποιες σχέσεις σου να πληγούν. Επιπλέον, ο Άρης στην Παρθένο καλλιεργεί ένα επικίνδυνο παρασκήνιο που πρέπει να το αντιληφθείς, ώστε να προστατευτείς από αυτό. Τέλος, πρόσεξε τι λες, τι δηλώνεις και τι υπογράφεις.

Σκορπιός: Ο ρόλος του θύματος δεν σου πάει. Οι δυο τελευταίες εκλείψεις του 2011 επιβαρύνουν τη συναισθηματική ζωή σου και πλήττουν τα οικονομικά σου. Δύσκολα θα αποφύγεις κάποιες ενοχλητικές καταστάσεις στο στενό περιβάλλον σου, ενώ ενδέχεται να μην εισπράξεις τα λεφτά που περίμενες ή αυτά που σου έχουν υποσχεθεί, όπως και να ανατραπεί και μια πώληση ή μια αγορά που έχεις σχεδιάσει. Επίσης, πρόσεξε, γιατί μπορεί εύκολα να γίνεις θύμα συναισθηματικής ή ακόμα και οικονομικής εκμετάλλευσης δικών σου ανθρώπων.

Τοξότης: Ανατροπές και σασπένς. Οι εκλείψεις συμβαίνουν για μια ακόμα φορά στον άξονα του ζωδίου σου με εκείνο των Διδύμων, δημιουργώντας τεταμένη ατμόσφαιρα στις σχέσεις σου. Πρόσεξε πώς συμπεριφέρεσαι σε ανθρώπους με τους οποίους σε συνδέουν συναισθηματικοί και επαγγελματικοί δεσμοί, καθώς αυτές οι εκλείψεις φέρνουν γεγονότα που δεν περίμενες και τα οποία αλλάζουν σε βάθος την πορεία των σχέσεων και των υποθέσεων σου. Σε κάθε περίπτωση, αντέδρασε ψύχραιμα και έχε πάντα μια άμεση και εύστοχη απάντηση να δώσεις.

Αιγόκερως: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Οι εκλείψεις της περιόδου αυτής φέρνουν γεγονότα τα οποία σε υποχρεώνουν να προβείς σε αναθεωρήσεις για το ρόλο που παίζουν κάποιες σχέσεις και συνεργασίες στη ζωή σου. Επειδή δε θα αποκαλύψουν την ασυνέπεια ή το ψέμα κάποιων, είναι πιθανό να νιώσεις μια πικρία, γι’ αυτό φρόντισε να προετοιμαστείς ψυχολογικά για κάτι τέτοιο και, ενσυνείδητα, να διατηρείς την ψυχραιμία σου. Επίσης, κράτα επιφυλακτική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση σου κάνουν ή ακόμα και στα χαμόγελα που σου χαρίζουν!

Υδροχόος: Αλλαγή πορείας Οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου λειτουργούν αιφνιδιαστικά και φέρνουν αλλαγές στις υποθέσεις και στα σχέδιά σου, με αποτέλεσμα άλλες φορές η υλοποίησή τους να μετατεθεί για αργότερα ή, κάποιες άλλες, η ματαίωσή τους να είναι επιβεβλημένη. Επειδή η επιρροή αυτών των εκλείψεων δρα καταλυτικά και σε θέματα επικοινωνίας, πρόσεξε τι λες και τι κάνεις, απόφυγε το ρίσκο και μην καταστρώνεις μακροπρόθεσμα σχέδια για οποιοδήποτε θέμα, γιατί πιθανώς άλλα να λέγονται και άλλα να εννοούνται.

Ιχθύες: Θύελλα στην εργασία, αναστάτωση στην καρδιά! Οι εκλείψεις επηρεάζουν τη σχέση σας με αγαπημένα πρόσωπα, καθώς αποκαλύπτουν προθέσεις εκ μέρους των, τις οποίες δεν έχεις φανταστεί. Παράλληλα, οξύνουν την κατάσταση στον επαγγελματικό τομέα και μπορεί να αντιμετωπίσεις το δίλημμα να αλλάξεις εργασία ή ακόμα και αντικείμενο. Μη βιάζεσαι να καταλήξεις σε συμπεράσματα. Απλώς, έχε κατά νου πως οτιδήποτε συμβαίνει εξυπηρετεί μελλοντικά το σχέδιο του πεπρωμένου σου, το οποίο δεν είναι καθόλου άτυχο!

Από τον Κώστα Λεφάκη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη