Τι προβλέπουν τα άστρα για το 2013; Μέρος Α’

21.12.2012
Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2012, ήρθε η ώρα να δούμε τι φέρνει ο καινούριος χρόνος, τον οποίο περιμένουμε με τις καλύτερες διαθέσεις στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός

Τα παθήματα έγιναν μαθήματα
Το πέρασμα του Κρόνου –που βρισκόταν σε αντίθεση με το ζώδιό σου από τον Οκτώβριο του 2009– από το Ζυγό στο Σκορπιό τον Οκτώβριο του 2012 σίγουρα θα σε εξυπηρετήσει ιδιαίτερα το 2013. Φυσικά, ο Πλούτωνας θα εξακολουθεί να σε πιέζει –ιδιαίτερα εάν έχεις γεννηθεί έως την 1η Απριλίου– σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους κι η δράση του μπορεί να συνδυαστεί με την αρνητική του Ερμή από τις 31 Μαΐου έως τις 13 Ιουλίου. Εξαιρετικά υποστηρικτικός θα είναι ο Δίας έως τις 25 Ιουνίου, αλλά μετά όχι και τόσο. Ο Ουρανός –που αφορά περισσότερο εάν είσαι στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο– θα σου δείξει και την καλή του πλευρά.

Ταύρος

Η χρονιά των μεγάλων αλλαγών
O πλανήτης της ωριμότητας, της εμπειρίας, της σοφίας και των καρμικών μαθημάτων, ο Κρόνος, θα βρίσκεται απέναντί σου στο ζώδιο του Σκορπιού, ασκώντας πίεση εάν είσαι του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου. Βέβαια, μέσα στα ζόρια του Κρόνου, έχεις και σημαντική στήριξη, όπως τη διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και την άκρως ευνοϊκή επιρροή του Δία από τον Καρκίνο μετά τις 26 Ιουνίου. Μάλιστα, ο Δίας, περνώντας από τον Καρκίνο, θα σχηματίσει ένα θεαματικό τρίγωνο στα ζώδια του Νερού με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο που θα δώσει φτερά στη δημιουργικότητά σου και θα σταθεροποιήσει και τις σημαντικές σχέσεις. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι κάπως πιο απαιτητικό.

Δίδυμοι

Θεμέλια για τα καλύτερα
Το 2013 προβλέπεται μια χρονιά δυναμική, πλούσια σε ευκαιρίες για προσωπική κι επαγγελματική ανάπτυξη, λόγω της παραμονής του Δία στο ζώδιό σου μέχρι τις 26 Ιουνίου. Ο Δίας, όταν διελαύνει στο ζώδιό μας, μία φορά κάθε δώδεκα χρόνια, μας δίνει μια εικόνα από το μέλλον μας. Μετά από καιρό, γυρνώντας πίσω στο χρόνο, θα διαπιστώσεις ότι το 2013 είναι η χρονιά που έβαλες τις βάσεις. Μια από τις σημαντικές λειτουργίες του είναι ότι θα φέρει στη ζωή σου άτομα που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις τα φτερά σου. Το 2013 ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκλείψεων που σε επηρεάζουν. Αυτό δείχνει ότι βγαίνεις από ένα μεταβατικό στάδιο, έτοιμη πια να οικοδομήσεις σε πιο σταθερές βάσεις το αύριο.

Καρκίνος

Άνοιξε μυαλό και καρδιά
Τα «πράγματα» που έκανες αλλά και που έγιναν ερήμην σου τα τρία περίπου τελευταία χρόνια τα ξέρεις καλά. Το 2013 έρχεται με κάποιες καλύτερες προοπτικές, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του, καθώς στις 26 Ιουνίου ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιό σου. Πρώτη θα ωφεληθείς εάν είσαι του Ιουνίου κι είναι δίκαιο αυτό από μια άποψη, αφού εσύ θα δέχεσαι όλo το νέο χρόνο την επιρροή της αντίθεσης του Πλούτωνα και του τετραγώνου του Ουρανού από τον Κριό. Αυτός θα «αγγίξει» λίγο κι εσένα εάν είσαι γεννημένη έως τις 3 Ιουλίου. Την έμπνευση όσων έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο θα ενισχύει κι ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς.

Λέων

Φιλοσόφησέ το... και δε θα χάσεις
Το κυρίαρχο γεγονός της νέας χρονιάς δεν είναι άλλο από την εγκατάσταση του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού. Το τετράγωνο που θα δημιουργεί με το ζώδιό σου όλο το 2013 θα ασκήσει πίεση σε βασικούς τομείς της ζωής σου. Για το πρώτο εξάμηνο, όμως, του νέου χρόνου θα υπάρχει εναλλακτικά το εξάγωνο του Δία που θα περιορίζει κάπως αυτή την πίεση και θα κάνει λίγο πιο εύκολη την εύρεση λύσεων στα πιο δύσκολα προβλήματα. Ιδιαίτερα εάν είσαι του πρώτου και του δεύτερου δεκαημέρου που θα το έχεις μεγαλύτερη ανάγκη. Από τις 26 Ιουνίου και μετά, όμως κι ιδιαίτερα για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, θα χρειαστεί να καταβάλεις μεγαλύτερες συνδυαστικές προσπάθειες.

Παρθένος

Καλωσόρισε τις προκλήσεις
Μπορεί ακόμα να υπάρχουν στη ζωή σου κατάλοιπα προβλημάτων από το Νοέμβριο του 2011 έως και τον Ιούλιο του 2012, αλλά το 2013 έρχεται με πιο αισιόδοξες προοπτικές. Από τις 26 Ιουνίου 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014 ο Δίας –ανάκαμψη, δημιουργικότητα, επέκταση, αναγνώριση των προσπαθειών σου– θα σχηματίζει εξάγωνο με το ζώδιό σου. Όμως κι ο Ερμής, εκτός από μια κάπως μεγάλη χρονικά αντίθεση που θα σχηματίζει με το ζώδιό σου από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου, κατά το μεγαλύτερο μέρος του νέου έτους θα βρίσκεται στο πλευρό σου. Εάν είσαι του πρώτου δεκαημέρου, θα ενοχλεί κάπως ο Ποσειδώνας, με την αντίθεσή του.

Διάβασε στο Μέρος Β' τι προβλέπουν τα άστρα για το 2013 για τα υπόλοιπα ζώδια.

Πηγή: Astra & Όραμα, Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ