Ποιος πλανήτης αντιστοιχεί σε κάθε μέρα της εβδομάδας και τι σημαίνει αυτό

11.04.2020
Ποιος πλανήτης αντιστοιχεί σε κάθε μέρα της εβδομάδας και τι σημαίνει αυτό
Αν ασχολείσαι με την αστρολογία ήδη ξέρεις τι συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι γεμάτη, όταν κάθεται κάπου η Αφροδίτη ή όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος. Μια χαρά. Αλλά αν ψάχνεις για να πας ένα βήμα παραπάνω τις δεξιότητές σου στις κινήσεις των άστρων, ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να σχεδιάζεις την εβδομάδα σου χρησιμοποιώντας τους πλανήτες. Δεν θα χάσεις. Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο για μια στιγμή. Οι αρχαίοι Χαλδαίοι/Βαβυλώνιοι φαίνεται ότι διέθεταν επταήμερη εβδομάδα, κατά την οποία κάθε ημέρα ήταν αφιερωμένη σε διαφορετική θεότητα. Η σπουδαιότητα του αριθμού επτά στη χαλδαϊκή αστρολογία και αστρονομία ήταν αξιοσημείωτη λόγω των επτά ουρανίων σωμάτων ή φωστήρων που φαίνονται κανονικά με γυμνό μάτι (ήλιος, σελήνη και πέντε πλανήτες) και συσχετίστηκαν με θεότητες. Με βάση αυτές τις αρχαίες ρίζες, η Emmalea Russo του Cosmopolitan επιχειρεί μια κατάδυση στις ημέρες της εβδομάδας, σε ποιους πλανήτες αντιστοιχούν και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις κάποια από αυτήν την κοσμική ενέργεια.

Δευτέρα

Αν και η Δευτέρα είναι η πιο μισητή ημέρα της εβδομάδας είναι η ημέρα της Σελήνης και μπορείς να αξιοποιήσεις αυτή τη σεληνιακή ενέργεια φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό σου προτού αρχίσει η Δευτέρα σου. Λέξη-κλειδί: φροντίζω.

Τρίτη

Η Τρίτη είναι η ημέρα του Άρη, του πλανήτη της δράσης, του πολέμου και της επιθυμίας. Μπορείς να έχεις πρόσβαση στις δυνάμεις του Άρη αν δώσεις βάρος στη λίστα εργασιών σου. Πάρε πρωτοβουλία, στείλε το email που έχεις αναβάλει και κινήσου. Συμβουλή: Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσεις την έντονη ενέργεια του Άρη.

Τετάρτη

Zόρικη ημέρα. Η Τετάρτη είναι στην πραγματικότητα η μέρα του Ερμή. Βεβαιώσου ότι λες την αλήθεια και κάνε το καλά. Τι σημαίνει: Να είσαι πολύ προσεκτική με τα λόγια σου και τα social media. Σκέψου πριν μιλήσεις ή τιτιβίσεις.

Διάβασε κι αυτό: Πες μου ποια μέρα γεννήθηκες να σου πω τι σημαίνει

Πέμπτη

Η Πέμπτη ανήκει στον Δία, τον πλανήτη της τύχης και της αφθονίας. Είναι καιρός να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου και να αισθανθείς χωρίς όρια. Ανανέωσε την καθημερινή ρουτίνα σου, κάνε σχέδια με έναν νέο φίλο ή πήγαινε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.

Παρασκευή

Δεν λέμε Thank God Its Friday;. Η Παρασκευή είναι η μέρα της Αφροδίτης. Ο δεύτερος πλανήτης από τον Ήλιο αφορά την αγάπη, την τέχνη, την αισθησιασμό και την αρμονία. Περιτριγύρισε τον εαυτό σου με ότι σε κάνει να αισθανθείς όμορφα και ξέχασε τα δράματα της ζωής σου.

Σάββατο

Αν και ο «νόμος» των ημερών λέει ότι το Σάββατο είναι για ψώνια και πάρτι, είναι η ημέρα του Κρόνου, τον πλανήτη της κατασκευής και της εργασίας. Αν θέλεις να αξιοποιήσεις την ατμόσφαιρα του Κρόνου, ξεκαθάρισε τα αιτήματα φιλίας στο facebook που έχεις αναπάντητα και οργάνωσε ραντεβού για καφέ με φίλους που έχεις καιρό να συναντήσεις.

Κυριακή

Μια αρκετά προφανής ημέρα. Η Κυριακή είναι ημέρα του Ήλιου, του κεντρικού μας αστεριού και του συμβόλου της ζωτικότητας. Βρες λίγο χρόνο για ηλιοθεραπεία εάν κάνει ζεστη ή απλά αναζωογονήσου και προετοιμάσου για την επόμενη εβδομάδα. Ο ήλιος θέλει να λάμψει, θέλεις δεν θέλεις!