Η φθινοπωρινή ταινία που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σου, με βάση το ζώδιό σου

23.09.2024
Η φθινοπωρινή ταινία που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σου, με βάση το ζώδιό σου
ΠΗΓΗ:@harrypotter
Πάρε τσάι και καλό διάβασμα.

Μια movie night είναι πάντα μία από τις καλύτερες στιγμές του φθινοπώρου μου. Είναι η τέλεια ευκαιρία να πάρεις μια άνετη κουβέρτα, να γεμίσεις μια κούπα με ζεστή σοκολάτα και να παρακολουθήσεις ξανά έναν από τους αγαπημένους σου χαρακτήρες σε φθινοπωρινές ταινίες στην οθόνη. Η ετήσια επανάληψη του «You've Got Mail» σηματοδοτεί για μένα την έναρξη της σεζόν, αλλά έχω μια μακρά λίστα με ταινίες που θέλω να δω τουλάχιστον μία φορά από τώρα, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ως λάτρης της αστρολογίας, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ποια είναι τα ζώδια των αγαπημένων μου φθινοπωρινών χαρακτήρων στις ταινίες. Μου αρέσει να βλέπω χαρακτηριστικά των φίλων μου στη Γουίνιφρεντ Σάντερσον του Hocus Pocus ή να αναγνωρίζω τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου στη Ερμιόνη κάθε φορά που παρακολουθώ ξανά τον Χάρι Πότερ. Διάβασε παρακάτω για να ανακαλύψεις ποιος κλασικός φθινοπωρινός χαρακτήρας είσαι, με βάση το ζώδιό σου.

Κριός: Χάρι Πότερ, Χάρι Πότερ

Ξεκινώντας δυνατά με τον Χάρι Πότερ, το αγόρι που έζησε. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι ο Χάρι τείνει προς τον Λέοντα (άλλωστε είναι Γκρίφιντορ), αλλά η φυσική του ηγεσία, το θάρρος και η αυτοπεποίθησή του είναι επίσης χαρακτηριστικά του Κριού. Χώρια που είναι ο νεότερος Seeker του αιώνα, κάτι που για έναν Κριό, που λατρεύει τη νίκη, είναι μεγάλο συν. Αργότερα στη σειρά, ο Χάρι γίνεται κάπως παρορμητικός, καθώς αρχίζει να θυμώνει με τους φίλους του και θέλει να νικήσει τον Βόλντεμορτ μόνος του. Ο Κριός είναι ένα ζώδιο της φωτιάς, και η επιθυμία του Χάρι να είναι ανεξάρτητος, ενώ είναι και κάπως εκρηκτικός, φωνάζει Κριός.

Ταύρος Κάθλιν: Κέλι, You've Got Mail

Η ιδέα να έχεις έναν φθινοπωρινό Μαίγκ Ράιαν είναι να δημιουργήσεις άνετες, ρομαντικές στιγμές καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η Κάθλιν Κέλι είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της εικόνας, οπότε πώς θα μπορούσε να μην είναι Ταύρος; Ο χαρακτήρας της Μέγκ Ράιαν στο «You've Got Mail» ζει σε ένα από τα πιο άνετα μικρά σπίτια σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Έχει το βιβλιοπωλείο της μητέρας της και θέλει να διατηρήσει την σταθερή, οικεία επιχείρησή της ανοιχτή και ακμαία. Οι γυναίκες Ταύροι είναι ειδικές στο να απολαμβάνουν όλες τις μικρές χαρές της ζωής. Λατρεύουν όλα τα άνετα πράγματα και τείνουν να είναι λίγο πεισματάρες για τα πράγματα που αγαπούν. Η Κάθλιν Κέλι είναι η απόλυτη Ταύρος, και την αγαπώ γι' αυτό.

Δίδυμοι: Κοραλάιν, Κοραλάιν

Η Κοραλάιν κυριολεκτικά πλοηγείται σε δύο κόσμους, κάτι που οι Δίδυμοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ως Δίδυμος κι εγώ, καταλαβαίνω ότι ένα από τα χαρίσματα αυτού του ζωδίου είναι να διαχειρίζεται πολλές προοπτικές ταυτόχρονα. Η Κοραλάιν μεταπηδά ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και στον κόσμο που βρίσκεται πίσω από τη μικρή πόρτα του νέου της σπιτιού και, ειλικρινά, το βρίσκω σχετικό. Οποιοσδήποτε Δίδυμος θα σου πει ότι ο εσωτερικός του κόσμος είναι ζωντανός, όπως και της Κοραλάιν. Η Κοραλάιν είναι από τη φύση της περίεργη και πολύ προσαρμοστική όταν πρόκειται για τον νέο κόσμο στον οποίο βρίσκεται. Είναι επίσης ευφυής όταν υπάρχει κίνδυνος, οπότε είναι ευέλικτη, όπως κάθε Δίδυμος.

Καρκίνος: Μπέλα Σουάν, Twilight

Οι Καρκίνοι αισθάνονται σε βάθος. Η Μπέλα Σουάν από το Twilight βιώνει τόσο την αγάπη, όσο και τον φόβο πολύ έντονα σε όλη τη σειρά, κάτι που την καθιστά έναν ευαίσθητο Καρκίνο στα μάτια μου. Οι σχέσεις της βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας της, και η αγάπη της για τον Έντουαρντ και την κόρη τους είναι έντονη. Οι Καρκίνοι είναι αφοσιωμένοι στην οικογένεια λατρεύουν την ιδέα του σπιτιού και θα προστατεύσουν τους αγαπημένους τους ό,τι κι αν συμβεί. Η Μπέλα ενσωματώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ως ένας συναισθηματικός εσωστρεφής. Επίσης, το σύμβολο του Καρκίνου είναι ένα καβούρι, με μαλακή κοιλιά και δύο δαγκάνες ή, στην περίπτωση της Μπέλα, βρικόλακες κυνόδοντες που δεν φοβούνται να τσιμπήσουν.

Λέων: Σερ Χόροβιτς, Clueless

Η Σερ είναι ένα εικονίδιο στυλ και το πιο δημοφιλές κορίτσι στο σχολείο της, οπότε είναι μια Λέων μέχρι το κόκαλο. Παρόλο που το Clueless διαδραματίζεται στο Μπέβερλι Χιλς, όπου δεν υπάρχει πολύ φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, αυτή είναι μια κλασική σχολική ταινία. Οι Λέοντες λατρεύουν να είναι το κέντρο της προσοχής και τείνουν να έχουν μια τάση για το δραματικό. Τα άψογα ρούχα της Σερ και τα χνουδωτά στυλό της σίγουρα τραβούν την προσοχή, αλλά ακόμα και με όλη την εστίαση στην εμφάνισή της, είναι ευγενική και πιστή στους φίλους της. Όποτε θέλω να καναλιζάρω την αυτοπεποίθηση να τραβήξω τα βλέμματα με το στυλ και τη γενναιοδωρία μου, σκέφτομαι τη Σερ Χόροβιτς.

Παρθένος: Μάρτα Καμπρέρα, Στα Μαχαίρια

Οι σχολαστικές Παρθένοι δεν χάνουν τίποτα. Είναι εξαιρετικές στη δουλειά τους, είναι πολύ οργανωμένες και καλοφτιαγμένες και νοιάζονται βαθιά για την ακρίβεια. Η Μάρτα Καμπρέρα από το Στα Μαχαίρια είναι σεμνή, ταπεινή και αντιλήφθηκε γρήγορα ότι μπορεί να έδωσε κατά λάθος στον ασθενή της μια θανατηφόρα ένεση φαρμάκου στην αρχή της ταινίας. Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την καθαρότητα, και χωρίς να δώσω spoilers, η Μάρτα είναι απίστευτα αγνή. Είναι ευγενική, στοργική και πάντα βλέπει το καλύτερο στους άλλους. Τα ζώδια της γης όπως η Παρθένος είναι προσγειωμένα και συγκροτημένα, και εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό πολύ καλά σε αυτό το μυστήριο φόνου.

Ζυγός: Σάλι Άλμπραϊτ, Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι

Η Σάλι από το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» είναι γοητευτική και κοινωνική και έχει πολλές ιδέες όταν πρόκειται για σχέσεις, όλα αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά του Ζυγού. Είναι άψογα ντυμένη σε όλη την ταινία (περισσότερη φθινοπωρινή έμπνευση από τη Μέγκ Ράιαν) και δεν έχω γνωρίσει ποτέ Ζυγό που να μην έχει φανταστική αίσθηση του στυλ. Αυτό το ζώδιο είναι επίσης γνωστό για το ότι είναι λίγο αναποφάσιστο, και ο τρόπος που η Σάλι σκέφτεται για τις σχέσεις της είναι κλασικός Ζυγός. Κανείς δεν γοητεύει όπως αυτό το ζώδιο του αέρα, και οι χαρακτήρες της Μέγκ Ράιαν δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Σκορπιός: Γουίνιφρεντ Σάντερσον, Hocus Pocus

Το Hocus Pocus είναι από τα αγαπημένα μου του φθινοπώρου, και η Γουίνιφρεντ Σάντερσον εκπέμπει τεράστια ενέργεια Σκορπιού. Είναι μια πολύ ισχυρή μάγισσα, είναι πιστή στις αδερφές της και έχει γεύση για εκδίκηση και δύναμη. Θέλει να είναι νέα για πάντα, έστειλε τον φτωχό Μπίλι Μπούτσερσον στον τάφο με το στόμα του ραμμένο και μετέτρεψε τον Θακ Μπινξ σε αθάνατη γάτα. Έχει βαθιά συναισθήματα και μπορεί να κρατήσει κακία, όπως κάθε Σκορπιός. Αυτή η αδελφή Σάντερσον είναι απλά εμβληματική, και η χαρακτηριστική αποφασιστικότητα και ευρηματικότητά της είναι αξιοθαύμαστες, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογοι μπορεί να είναι οι στόχοι της.

Τοξότης: Τζο Μαρτς, Μικρές Κυρίες

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν τις Μικρές Κυρίες ταινία για τις γιορτές, αλλά εγώ πάντα νιώθω την επιθυμία να τη δω το φθινόπωρο. Η Τζο Μαρτς είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γνωστούς φανταστικούς χαρακτήρες της εποχής μας, και το περιπετειώδες πνεύμα της μου θυμίζει τον φλογερό Τοξότη. Οι Τοξότες είναι παιχνιδιάρηδες, ανεξάρτητοι και αγαπούν τα ταξίδια. Όπως ένας τολμηρός Τοξότης, η Τζο σπρώχνει τα παραδοσιακά έμφυλα πρότυπα στο πλάι και πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το γράψιμο. Διψά για γνώση, μπορεί να είναι αρκετά ευθύς (αρνείται μια πρόταση γάμου λέγοντας ότι θα ήταν τρομερή), και η ανησυχία της στο σπίτι την οδηγεί σε μια νέα πόλη και ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της όλα είναι σημάδια ενός αληθινού Τοξότη.

Αιγόκερως: Ερμιόνη Γκρέιντζερ, Χάρι Πότερ

Η Ερμιόνη Γκρέιντζερ είναι το μυαλό πίσω από το τρίπτυχο του Χάρι Πότερ. Είναι σκληρά εργαζόμενη, απίστευτα πειθαρχημένη και ξέρει πώς να φέρει εις πέρας ένα έργο, είτε πρόκειται για την επιτυχία σε μια εξέταση, είτε για την ήττα του Σκοτεινού Άρχοντα. Θέλω έναν Αιγόκερω στο πλευρό μου αν έχω μπροστά μου ένα μεγάλο έργο, και αυτό ακριβώς είναι ο ρόλος της Ερμιόνης στη σειρά Χάρι Πότερ. Ας το παραδεχτούμε, ο Χάρι δεν θα μπορούσε να νικήσει τον Βόλντεμορτ χωρίς τη μεγάλη ενέργεια Αιγόκερου της Ερμιόνης. Ως το πιο έξυπνο, πιο σκληρά εργαζόμενο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, οι περισσότεροι Αιγόκεροι πιθανώς ήδη γνωρίζουν ότι είναι η Ερμιόνη της παρέας τους.

Υδροχόος: Γουένσντεϊ Άνταμς, Η Οικογένεια Άνταμς

Οι Υδροχόοι λατρεύουν να ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, και κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τη Γουένσντεϊ Άνταμς. Ειδικά στο Addams Family Values και ακόμα και στη σειρά του Netflix, Wednesday, αυτός ο χαρακτήρας είναι μοναδικός από την κορφή ως τα νύχια. Τα μαύρα κοτσιδάκια και οι ανέκφραστες εκφράσεις της είναι λίγο εκκεντρικά και πολύ ασυνήθιστα. Αυτό, με τη σειρά του, την καθιστά αυθεντική και μοναδική, κάτι που ο καινοτόμος Υδροχόος λατρεύει. Ενώ οι Υδροχόοι μπορεί περιστασιακά να νιώθουν σαν ξένοι, όπως έκανε η Τζένα Ορτέγκα όταν αρχικά έφτασε στην Ακαδημία Νέβερμορ, πάντα βρίσκουν τους δικούς τους ανθρώπους, όπως έκανε η ίδια η Γουένσντεϊ.

Ιχθύες: Σάλι, Ο Εφιάλτης πριν τα Χριστούγεννα

Η Σάλι από τον «Εφιάλτη πριν τα Χριστούγεννα» είναι ονειροπόλα, ρομαντική και φοράει τα συναισθήματά της στο μανίκι της όλα σημάδια ότι είναι ένας ρευστός Ιχθύς. Αγαπά βαθιά τον Τζακ Σκέλινγκτον και συχνά ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή μαζί του, δείχνοντας περήφανα την ικανότητα των Ιχθύων να δημιουργούν φανταστικά σενάρια διαφυγής. Ακόμα και το τραγούδι της, το «Sally's Song», ακούγεται αέρινο, συναισθηματικό και γεμάτο λαχτάρα που μόνο ένας Ιχθύς θα μπορούσε να προκαλέσει. Αγαπάμε μια ευαίσθητη ψυχή, και η Σάλι σίγουρα είναι μία από αυτές. Όπως και οι περισσότεροι Ιχθύες, η Σάλι είναι λίγο ανήσυχη, αλλά μόλις ξεπεράσει τις δικές της περιοριστικές πεποιθήσεις, μπορεί να αφήσει όλα τα βαθιά της συναισθήματα να λάμψουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.09.2024 - 21:34