Βίκυ Παγιατάκη

19.06.2002
Όταν τηλεφώνησα στη Βίκυ Παγιατάκη ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα άκουγα ένα άκομη βιογραφικό εαυτολογίας, αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά. Είχα ακούσει ότι είναι απόφοιτος της Μayo School of Αstrology στο Λονδίνο, αγνοούσα όμως ότι έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην Ιταλία και στην Κεϋλάνη, ότι διαθέτει περγαμηνές στην παιδαγωγική και δημοσιογραφία. "Μετακομίζω. Θα σας τηλεφωνήσω αργότερα".
Όταν τηλεφώνησα στη Βίκυ Παγιατάκη ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα άκουγα ένα άκομη βιογραφικό εαυτολογίας, αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά. Είχα ακούσει ότι είναι απόφοιτος της Μayo School of Αstrology στο Λονδίνο, αγνοούσα όμως ότι έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην Ιταλία και στην Κεϋλάνη, ότι διαθέτει περγαμηνές στην παιδαγωγική και δημοσιογραφία. "Μετακομίζω. Θα σας τηλεφωνήσω αργότερα".
Ενα επιπόλαιο ατύχημα, όμως, ανέβαλε για κάποιες επιπλέον μέρες το ραντεβού μας και όταν τη συνάντησα, ένα μεσημέρι στον Παράδεισο Αμαρουσίου πολύ ευγενικά μου ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία. "Δεν το είχατε προβλέψει αυτό;" της λέω γελώντας. "Μα είναι δυνατόν να κοιτάζω καθημερινά το χάρτη μου;".
Νομίζω ότι υπεκφεύγει αλλά είναι σαφής: "Ένας αστρολόγος μπορεί να είναι αρκετά ακριβής στις προβλέψεις του. Οχι πάντα όμως. Η αστρολογία είναι κοινή για όλους, η απόδοση όμως εξαρτάται από τη μόρφωση, την κατάρτιση και την αγάπη που έχει κάποιος προς το αντικείμενο της εργασίας του". Και ο θάνατος; "Η Μayo School μας απαγορεύει με αφαίρεση διπλώματος να προβλέψουμε τον θάνατο, ωστόσο αρκετές φορές προβλέπεται, όχι πάντα".
Το κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική γιατί δεν προβλέφθηκε; "Διότι κανείς αστρολόγος δεν θα μπορούσε να το προβλέψει και όσοι το υποστηρίζουν λένε ψέματα κατόπιν εορτής. Κανείς δεν κάνει καθημερινά ωροσκόπια για όλους τους πολιτικούς, τους τρομοκράτες και τα κράτη του κόσμου. Σε πρωινή μου εκπομπή στο Star είχα πει ότι η θητεία του Μπους θα συνοδευτεί από πολύ αίμα και θα ήμουν ευτυχής, εάν αντί αυτού πρόεδρος ήταν ο Κόλιν Πάουελ (Κριός μιας κάποιας ποιότητας και εξυπνάδας)".
Τι προβλέπετε για τον Μπους και την Αμερική, τη ρωτάω. "Μπους (Καρκίνος), Ντόναλντ Ράμσφελντ (Καρκίνος), Κόλιν Πάουελ (Κριός), ΗΠΑ (Καρκίνος). Ο Κρόνος του Μπους (κάρμα-ειμαρμένη) είναι επάνω στο ωροσκόπιο της Αμερικής, αλλά και αυτών των συνεργατών του που προανέφερα. Το πιο καυτό διάστημα γι’ αυτούς θα είναι από 25/5/2002 έως 16/7/2002, ωστόσο πολιτικά προβλήματα και κίνδυνοι από τρομοκρατικές ενέργειες, καιρικά και γεωφυσικά φαινόμενα θα είναι έντονα από τις 2 Ιουνίου 2003 έως το καλοκαίρι του 2005." Μιλάει με σιγουριά, την κοιτάω με απορία, ενώ μου παραθέτει πλήθος δημοσιευμάτων με προηγούμενες προβλέψεις της που έχουν επαληθευτεί όπως αυτή στις παλιές ΕΙΚΟΝΕΣ σχετικά με τις εκλογές του '89 ή άλλη που έκανε το πρωί της 9ης Απριλίου 2000 από τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι "αυτοί που θα πανηγυρίσουν δεν θα βγουν, το πρώτο αποτέλεσμα θα ανατραπεί".
Μοιραία η κουβέντα έρχεται στο Παλαιστινιακό: "Να το πάρουν απόφαση οι Αραβες ότι θα έχουν για πάντα ένα ανθεκτικό, σκληρό στρατοκρατικό κράτος στα πλευρά ή στο σβέρκο τους. Πιστεύω ότι η όποια ειρήνη επιτευχθεί θα είναι ασταθής και ότι το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ -όχι ο λαός- δεν την επιθυμεί και θα τη δυναμιτίζει διαρκώς. Τα δύσκολα χρόνια για το Ισραήλ θα είναι το 2005-7. Οσο για τον Γιάσερ Αραφάτ ο οποίος είναι Παρθένος με σελήνη στον Κριό -τολμηρός μεν αλλά με αδυναμία να επιβληθεί σε όλες τις επαναστατικές και τρομοκρατικές ομάδες των Παλαιστινίων- από τον Απρίλη του 2001 και λίγο πριν χτυπιέται ανελέητα από τον Κρόνο και μεγάλα διαστήματα από τον Άρη. Ο Αριέλ Σαρόν ο οποίος είναι Ιχθύς με τον Ήλιο του στο δωδέκατο σπίτι βλέπει παντού εχθρούς, αντιπάλους και ανατροπείς. Είναι μονομανής και δολοπλόκος. Εκανε όμως άσχημα με τον τρόπο που έδρασε μέχρι τώρα και αυτή η ιστορία θα γίνει μπούμερανγκ εναντίον του. Πρώτη γεύση θα πάρει από 25 Μαΐου 2002 έως 16 Ιουλίου αλλά και σε όλο το 2003. Πάντως και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν θα είναι αυτοί που θα βάλουν την τελική σφραγίδα για την οριστική λύση του Μεσανατολικού. Προβλέπω αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από 30 Απριλίου 2002 εως τις 30 Ιουλίου 2003".
Πόσο αληθινά είναι τα μαζικά ωροσκόπια, κ. Παγιατάκη; "Είναι όνειδος για την αστρολογία, το γνωρίζουμε όλοι οι αστρολόγοι, αλλά δεν το ομολογούμε δημοσίως! Το κανονικό ωροσκόπιο είναι το προσωπικό που γίνεται βάσει της χρονολογίας, της ημερομηνίας γέννησης και της ώρας. Ομως τα περιοδικά έχουν τις στήλες τους, ο αστρολόγος θέλει να γίνει γνωστός ή να παραμείνει στην επικαιρότητα και τη ζήτηση όπως εγώ λόγου χάρη (!) και γράφει αυτές τις γενικότητες".
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αντιλαμβάνομαι ότι οι προβλέψεις σχετικά με το χρηματιστήριο είναι αφελείς μια και πρέπει να γνωρίζεις το ωροσκόπιο της κάθε μετοχής και όχι μόνον. "Οταν απαντούν οι αστρολόγοι, να ξέρετε ότι είναι από διαίσθηση και όχι από αστρολογικά ντοκουμέντα, άλλωστε αν ήξερε ένας αστρολόγος ποιες μετοχές να πάρει δεν νομίζετε ότι θα είχε γίνει πλούσιος;".
Αραγε από διαίσθηση "βομβαρδιστήκαμε" το καλοκαίρι του 1999, όταν άπασα η αστρολογική οικογένεια μιλούσε επίμονα για επικείμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εν όψει της περίφημης ευθυγράμμισης των πλανητών στον ουράνιο θόλο; Η Βίκυ Παγιατάκη μου εναποθέτει επί χείρας ξανά δημοσιευμένη πρόβλεψή της: "πιο σωστό θα ήταν να μιλήσουμε για γεωφυσικά φαινόμενα και όχι για πόλεμο". Ωστόσο, "φέτος θα έχουμε σεισμικές δονήσεις, αλλά δεν θα θρηνήσουμε τόσα θύματα. Οι πιο φορτωμένοι με αρνητική ενέργεια μήνες είναι ο Ιούνιος, ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης. Παγκοσμίως όμως θα ζήσουμε πάσης φύσεως δυσάρεστα γεγονότα..." Και οι Ολυμπιακοί; "Οι αγώνες θα γίνουν και θα βοηθήσουν την Ελλάδα -το είχα γράψει από το '97- θα σπαταληθεί άσκοπα χρήμα, ενώ η δημοτικότητα της κ. Αγγελοπούλου θα έχει ένα W: θα είναι δηλαδή πολύ ψηλά, θα έχει ένα νεκρό σημείο και μετά θα πάει ξανά ψηλά". "Τελικά, τι είναι η αστρολογία, κυρία Παγιατάκη;" ψελλίζω. "Η αστρολογία ήταν επιστήμη στην άνθησή της, η οποία ήταν συνδεδεμένη με την αστρονομία. Για μένα είναι μια υπέροχη τέχνη με άπειρα μυστικά που προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω..."

copyright: Εικόνες
Από την Ελένη Καλογερινή