Νίκος Παναγιωτόπουλος

19.06.2002
Τόσο οι κινήσεις όσο και ο τόνος της φωνής του με πείθουν σχεδόν πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θα μπορούσε παρά να είναι όντως ο προσωπικός αστρολόγος των επωνύμων του Χόλιγουντ όπως της Μπιάνκα Τζάγκερ ή της Ζακλίν Μπισέ.
Τόσο οι κινήσεις όσο και ο τόνος της φωνής του με πείθουν σχεδόν πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν θα μπορούσε παρά να είναι όντως ο προσωπικός αστρολόγος των επωνύμων του Χόλιγουντ όπως της Μπιάνκα Τζάγκερ ή της Ζακλίν Μπισέ. "Είμαι τεχνολόγος τροφίμων με ειδικότητα στις πράσινες ελιές ισπανικού τύπου και ερευνώ την αστρολογία περί τα 28 χρόνια. Εχω ζήσει εκτός Ελλάδας, στην Αμερική κυρίως, έχω συναναστραφεί με πολλούς επωνύμους του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου, αλλά διαπιστώνω πως η αστρολογία στην Ελλάδα είναι ταμπού ακόμα", λέει καθώς με υποδέχεται μια Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι του, στον Χολαργό. "Η ζωή μας κατευθύνεται καθημερινά από τις αστρολογικές προβλέψεις των περιοδικών", υπενθυμίζω. "Δεν έχουν καμία αστρολογική βάση ούτε καν γενική. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή 500.000.000 Αιγόκεροι να έχουν αυτή την εβδομάδα προδιάθεση να ταξιδέψουν. Τα ταξίδια έρχονται από το 3ο και 9ο σπίτι, άρα από τον ωροσκόπο που αλλάζει, από άτομο σε άτομο αλλάζουν και οι θέσεις των πλανητών. Ούτε στις εκλείψεις δεν είναι δυνατόν όπως καταλαβαίνετε να ακινητοποιηθούν 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι".
Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμφωνεί πως υπάρχουν άτομα που εξαρτώνται από τις προβλέψεις του ενός εκάστοτε "αστρολόγου", αλλά σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου -απορρίπτει τη λέξη πελάτης(!). "Το ζώδιο του αστρολόγου παίζει ρόλος στις προβλέψεις του;" ρωτώ. "Η λέξη ζώδιο είναι λάθος έκφραση. Το σωστό είναι: "Πού βρισκόταν ο ήλιος σου τη στιγμή που γεννήθηκες;".
"Ωστόσο, σημασία έχει η ενεργειακή συγγένεια του αστρολόγου και του ανθρώπου που έχει απέναντί του, δηλαδή αν έχει μια ενεργειακή έλξη, άπωση ή ουδετερότητα για να ενεργοποιηθεί αντίστοιχα θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ικανότητα του αστρολόγου να συνθέτει αυτά που βλέπει, οι γνώσεις του αλλά και η ηθική του».
Τι ακριβώς είναι η αστρολογία; "Είναι ένα μακροχρόνιο μετεωρολογικό δελτίο το οποίο όμως χρησιμοποιεί επιστημονικούς όρους και μεθόδους όπως στατιστική, μαθηματικά, βιολογία ή χημεία". Μας επηρεάζουν δηλαδή οι κοσμικές εκπομπές και η βαρύτητα των ουρανίων σωμάτων, αν και εκατομμύρια έτη φωτός μακριά; "Ο άνθρωπος αποτελείται κατά 75% από νερό. Οταν λοιπόν δημιουργείται παλίρροια με το σχηματισμό ορθής γωνίας Ηλίου-Σελήνης από τη Γη, τρις τόνοι νερού σηκώνονται, είναι δυνατόν να μην επηρεάσει εμάς; Είμαστε χημικές ενώσεις, η ψυχή μας είναι ενέργεια, το πνεύμα μας επίσης".
Αν δηλαδή δύο άνθρωποι γεννηθούν στο ίδιο μαιευτήριο, την ίδια ώρα, θα έχουν τον ίδιο χαρακτήρα; "Το ωροσκόπιο είναι περίπου σαν μια φωτογραφία: δείχνει πώς φαίνεται ο ουράνιος θόλος με τους πλανήτες και τα αστέρια εκείνη τη στιγμή της γέννησης από ένα σημείο της Γης. Στιγμή με στιγμή λοιπόν είναι διαφορετική. Γι’ αυτό άλλωστε και οι Δίδυμοι έχουν διαφορετικό ωροσκόπο. Μεγάλο ρόλο παίζει και το οικογενειακο-κοινωνικό περιβάλλον που θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά. Μπορούμε να διαπιστώσουμε μάλιστα εάν είναι... και δικά μας. Υπάρχει δηλαδή ένας σημαντικός παράγοντας που λέγεται ωροσκόπος στον ανατολικό ορίζοντα και αυτός προκαθορίζει πολλά πράγματα. Αν κάνουμε τα ωροσκόπια των γονιών μας και των παιδιών μας, προκύπτει μια γραμμική συνάρτηση των στιγμών αυτών, υπάρχει ενεργειακή συγγένεια", τονίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στο μεταξύ η κουβέντα προχωρεί σε τρέχοντα ζητήματα. "Τον Μάιο επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αφανιστούν ξανά πύργοι, άλλωστε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα... Ξέρετε η αστρολογία κρατών είναι δύσκολη, πρέπει να προβλεφθεί ουσιαστικά η συνισταμένη εκατομμυρίων ανθρώπων".
"Συνάδελφοί σας διατείνονται ότι προέβλεψαν το κτύπημα στην Αμερική, ποια είναι η θέση σας σχετικά με αυτό το ζήτημα;".
"Ας επικαλεσθούν γραπτά ντοκουμέντα με συγκεκριμένα ονόματα", λέει επιτακτικά ενώ σκέφτομαι αυτό που ήδη μου είχε πει λίγο πριν: "Κανείς ποτέ παγκοσμίως δεν έχει προβλέψει το τάιμινγκ του θανάτου του".

copyroght: Εικόνες
Από την Ελένη Καλογερινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ