2005 Παρθένος

11.02.2005
Τα πράγματα είναι υπό έλεγχο

Για σας που ανήκετε στο ζώδιο της Παρθένου, πρέπει να αναφερθούμε και στα τρία δεκαήμερα, μια που το καθένα βρίσκεται υπό διαφορετική επιρροή. Εσείς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο και επηρεάζεστε περισσότερο από τον απρόβλεπτο Ουρανό πρέπει να δείξετε μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας, να συγκρατήσετε τους ενθουσιασμούς σας και να μειώσετε κάπως την τάση σας για σκληρή και συχνά ανελέητη κριτική, μια και είστε περισσότερο επιρρεπείς σε αλλαγές. Όσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο μάλλον θα έχετε περισσότερη ηρεμία και λιγότερες επιβαρύνσεις και ανατροπές. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου, που επηρεάζεστε ιδιαίτερα από τον Πλούτωνα, πρέπει να προσέξετε τα μεγαλεπήβολα σχέδια και να επιλέγετε βάσει λογικής τις παρέες και τις συνεργασίες σας. Ο Άρης από τις 28 Ιουλίου και ο Δίας από τις 26 Οκτωβρίου είναι βοηθοί όλων σας!

 

Γενικά

Αναλύοντας τα πλανητικά συστατικά του 2005 τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και έτσι μπορούμε απερίφραστα να μιλήσουμε για μια καλούτσικη, καλή ή πολύ καλή χρονιά. Το 2004 βοήθησε αρκετά στο να μπορέσετε να ξεπεράσετε δυσκολίες χωρίς μεγάλο κόστος, όπως και να βρείτε αισιοδοξία και αυτοκυριαρχία, απαραίτητα στοιχεία για να κάνετε τη ζωή σας πιο ικανοποιητική. Το ότι επιλέγατε, επίσης, να λύνετε τις όποιες διαφορές σας στο επαγγελματικό ή οικογενειακό περιβάλλον με μετριοπάθεια πιστεύω ότι βοήθησε πρώτα εσάς ψυχολογικά και μετά και την πορεία των υποθέσεών σας. Αυτό πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε και το 2005. Τώρα θα είναι πιο εύκολο για σας να κάνετε καινούργια σχέδια ή να βελτιώσετε παλιά και να τα θέσετε σε εφαρμογή και ακόμα να βρείτε πρόσωπα που θα τα ενστερνιστούν και θα τα υποστηρίξουν. Ακόμα και ανώτεροί σας μπορεί να εκτιμήσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές σας αυτήν τη χρονιά. Βέβαια, άλλες περιόδους θα τα καταφέρνετε με περισσότερη επιτυχία και άλλες με λιγότερη. Αυτό που μετράει όμως είναι πως φέτος έχετε αρκετά καλές προδιαγραφές για να επιτύχετε κάτι καλύτερο και να βρείτε πιο ικανοποιητικές λύσεις εκεί που υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Το πρώτο εξάμηνο του 2005 -και για την ακρίβεια μέχρι τις 27 Ιουλίου- έχει μια μεγαλύτερη ρευστότητα για όλους σας. Μπορεί να χρειαστεί παντού να κοπιάσετε περισσότερο για να υποστηρίξετε τα κεκτημένα σας ή τα συμφέροντα και την ησυχία σας, αλλά θα σας αποζημιώσει το υπόλοιπο. Από τις 28 Ιουλίου 2005 έως το Φλεβάρη του 2006 αρκετοί από σας θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη δύναμη και μια αποφασιστικότητα που θα σας επιτρέψουν να κάνετε σημαντικές καινοτομίες, αλλαγές και ξεκινήματα σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Σ’ αυτό το διάστημα θα είναι πιο εύκολο να επιδιώξετε μια υψηλότερη μόρφωση, να γνωρίσετε ξένες χώρες, ξένες φιλοσοφίες και να αποκτήσετε υψηλότερο πνεύμα. Η ενασχόληση με τη μεταφυσική, τις θρησκείες και την πολιτική έχει κάτι θετικό για σας. Τη νέα χρονιά παύετε πια να αναλώνεστε στις λεπτομέρειες και κυνηγάτε πλέον μόνο την ουσία. Η τιμιότητά σας θα αναγνωριστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ το ευνοϊκό εξάγωνο με τον Δία θα αποτελέσει το ισχυρό σας στήριγμα.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Η ρευστότητα και η αβεβαιότητα, χαρακτηριστικό των ετών 2001-2003, μειώθηκαν σημαντικά μέσα στο 2004 και το 2005 συνεχίζει σχεδόν πάνω στα χνάρια της προηγούμενης χρονιάς. Μάλιστα, από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2005 θα μπορέσετε να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας σε σχέση με τους συγγενείς, τους φίλους, τους συνεργάτες και το ταίρι σας. Επίσης, οι αλληλεξαρτήσεις σας θα είναι τέτοιες που δεν θα σας πνίγουν και θα σας παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων. Όσοι έχετε φτάσει μέχρι εδώ με αξεδιάλυτη την κατάσταση στο γάμο ή τη σχέση σας, στο πρώτο εξάμηνο μπορεί να κουραστείτε περισσότερο για να τα ξεκαθαρίσετε, αλλά από το τέλος Ιουλίου και ύστερα θα είστε πιο σίγουροι σχετικά με το ποιοι θέλετε να παραμείνουν στη ζωή σας. Αυτό θα συμβεί είτε γιατί σχέσεις φθαρμένες θα διαλυθούν -ιδιαίτερα τους μήνες Γενάρη, Φλεβάρη, Μάιο, Ιούνιο- είτε γιατί θα υπάρξει στην πορεία σταδιακή βελτίωση. Αν έχετε μείνει μόνοι μέχρι τον Ιούλιο, το υπόλοιπο του 2005 είναι αρκετά πρόσφορο στο να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις και μάλιστα με προοπτικές αρκετά καλές. Στα συν αυτού του διαστήματος είναι ότι βοηθά να έχετε μια ικανοποιητική ψυχική αλλά και σεξουαλική ικανοποίηση. Με λιγότερο άγχος και με πιο ευοίωνες ενδείξεις για τα επαγγελματικά και την κοινωνική σας καταξίωση και εσείς θα καταφέρετε να είστε πιο ευχάριστοι και διαθέσιμοι. Η είσοδος του Δία στο Σκορπιό στις 26 Οκτωβρίου 2005 θα βοηθήσει να τακτοποιήσετε κατάλοιπα -ιδιαίτερα νομικής φύσεως- ίσως ενός προηγούμενου γάμου ή εκκρεμότητες με πρώην συνεταίρους ή συνεργάτες. Οι σχέσεις που θα γίνουν από τις 26/10 και μετά θα έχουν αρκετά «ατού» για να αντέξουν περισσότερο μέσα στο χρόνο. Αν στα σχέδιά σας είναι ένας γάμος ή ένας ακόμα γάμος, το 2005 προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Πιο σίγουροι γι’ αυτό που θα κάνετε θα είστε από το τέλος Ιουλίου και μέχρι τις αρχές του 2006. Αρκετά βοηθητική χρονιά το 2005 για την απόκτηση παιδιού -και καλύτερα από τον Ιούλιο- ή ενός ακόμα παιδιού, αν το επιθυμείτε και το μπορείτε. Το τρίγωνο του Άρη από τον Ιούλιο και μετά με το ζώδιό σας θα είναι φορέας δύναμης, γοητείας και πειθούς και ένα ακόμα θετικό στοιχείο για πιο αποτελεσματικές αποφάσεις που θα μεταμορφώσουν προς το καλύτερο τα ερωτικά σας.

 

Επαγγελματικά

Αν διαθέτετε κάπως ανήσυχο και περιπετειώδες πνεύμα, αυτό μάλλον θα σας χρειαστεί τη νέα χρονιά, γιατί ο επαγγελματικός τομέας θα υποστεί αρκετές διακυμάνσεις σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε σε συνεχή εγρήγορση, προκειμένου να αντλήσετε τα θετικά και να μειώσετε τα αρνητικά· αλλά μη βιαστείτε να απογοητευτείτε. Ο Κρόνος και ο Άρης που υποδαυλίζουν τις συμπτύξεις, τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις, από τον Ιούλιο και μετά θα επηρεάσουν γενικότερα τον επαγγελματικό τομέα. Πάντως, το 2005 θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε όχι μόνο συμβατικούς αλλά και αντισυμβατικούς τρόπους, προκειμένου να εξασφαλίσετε επιτυχία. Πολλοί από σας θα κληθείτε να συνδυάσετε σπουδές με εργασία, συνταξιοδότηση με εργασία και δύο δουλειές ή μία δουλειά με διπλή φύση. Πώς λέμε και μέσα και έξω; Το καλό είναι ότι θα είστε σε θέση να κάνετε συνδυασμούς και επιλογές. Ακόμα όμως και στη χειρότερη περίπτωση που μπορεί να υπάρξει ένα ρήγμα ή μια ανεπιθύμητη αλλαγή, θα μπορέσετε να παρέμβετε διορθωτικά. Αν αλλάξετε εργασία, θα μπορέσετε χωρίς μεγάλες δυσκολίες να βρείτε μια άλλη και μάλιστα ίσως κάτι τέτοιο να διευρύνει και τους ορίζοντές σας. Αν στα σχέδιά σας είναι η έναρξη μιας δικής σας επιχείρησης από τα μέσα Φεβρουαρίου και ύστερα θα γνωρίζετε καλύτερα τις προοπτικές της και αναλόγως θα κινηθείτε. Ακόμα όμως και μετά τον Ιούλιο δεν θα εκλείψουν οι καλές προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Το φθινόπωρο θα σας βρει έτοιμους για την εκκίνηση. Όσοι πάλι έχετε μια επιχείρηση μικρή ή μεγάλη που σας προβληματίζουν η απόδοση και η πορεία της από τον Ιούλιο και μετά ή θα την κάνετε να ορθοποδήσει ή θα μπορέσετε να την ξεφορτωθείτε. Οι τελευταίοι μήνες -Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος- βοηθούν να βρείτε τελειωτικά την άκρη. Ακόμα αυτοί είναι οι ενδεδειγμένοι μήνες για να βρείτε εργασία -αν ψάχνετε- και να θέσετε τις βάσεις προκειμένου να αναπτύξετε νέα μοντέλα επαγγελματικής δραστηριότητας. Μην αρνηθείτε τη νέα χρονιά να προσθέσετε νεωτερισμούς που θα βοηθήσουν στην επαγγελματική σας καταξίωση. Ένα άτομο με δύναμη και κύρος θα βοηθήσει στο να αναγνωριστεί επιτέλους η αξία σας.

 

Οικονομικά

Με τον Δία στον τομέα των οικονομικών σας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου μάλλον θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη επιτυχία οικονομικές εκκρεμότητες. Αποκτώντας, επίσης, μεγαλύτερη επίγνωση για τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις δυνατότητές σας, θα μπορέσετε πιο εύκολα να τα μεταφράσετε σε χρήμα. Δεδομένου, μάλιστα, ότι μπορείτε να αναπτύξετε μια πιο επιθετική και ανταγωνιστική πολιτική στη δουλειά σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν μπορεί παρά να έχετε και την ανάλογη ανταμοιβή. Πάντως, εκτός από το μισθό σας, το 2005 έχει και κάποιες άλλες πηγές προς αξιοποίηση από το ξεκίνημά του μέχρι το τέλος του. Πληροφορίες σχετικά με το τι περνάει στην... πιάτσα θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια πιο σωστή αντίληψη. Αν μάλιστα κατορθώσετε να απέχετε από τα διαρκώς ανανεώσιμα... μαραφέτια και τις πλασματικές ανάγκες που βάζουν οι άλλοι στη ζωή σας σαν δήθεν απαραίτητα -επιτόκια, πιστωτικές, δάνεια, κληρονομικά κ.ά.- σίγουρα θα αξιοποιήσετε καλύτερα τα χρήματά σας. Το πώς, βέβαια, μπορεί να απλουστεύσετε τη ζωή σας είναι θέμα που ο καθένας σας πρέπει να ψάξει μόνος του να το βρει. Το σπουδαιότερο ίσως όλων είναι ότι το 2005 συμβάλλει στο να δημιουργήσετε ένα επίπεδο στην εργασία σας που θα επιτρέψει στη δημιουργικότητά σας να εκφραστεί περισσότερο και έτσι να καλύψετε και κάποιες βαθύτερες ανάγκες σας. Από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2005 θα καταφέρετε να κάνετε κάποιους πιο πετυχημένους συνδυασμούς, αλλά μπορεί σ’ αυτό το διάστημα να αρχίσουν να αποδίδουν και οι προσπάθειες που έχετε καταβάλει. Ο Ουρανός, μετακινούμενος απέναντι από το ζώδιό σας, γίνεται κάπως απρόβλεπτος στους συνεταιρισμούς σας, γι’ αυτό προσέχετε τα πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυτούς και αυτό όχι πάντα γιατί έχουν κακές προθέσεις, αλλά γιατί μπορεί να στερούνται της υπευθυνότητας, της πείρας ή της συνέπειας που έχετε εσείς.

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Οι περιοχές πίεσης μέσα στο 2005 δεν είναι πολλές για σας, άρα θα έχετε αρκετές ευκολίες στην επικοινωνία σας. Μάλιστα, από τον Ιούλιο και ύστερα θα είστε ακόμα πιο ήρεμοι για να σκεφτείτε πιο σοβαρά. Αξιοποιήστε, ωστόσο, την «εξάρτηση» που μπορεί να νιώθει για σας ένας Ζυγός, ένας Καρκίνος ή ένας Αιγόκερως μέχρι τον Ιούλιο· ο καλύτερος τρόπος είναι να μην κριτικάρετε τόσο έντονα αδυναμίες, ελλείψεις και ελαττώματά τους. Μάλλον ο Κριός σάς έχει ξεκαθαρίσει τι μπορείτε να περιμένετε και τι όχι. Ταύρος και Σκορπιός ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για το πρώτο εξάμηνο του 2005. Προσέχετε όμως μετά, γιατί το κλίμα γίνεται περίεργο, καθώς η πίεση που θα τους ασκηθεί θα είναι μεγάλη. Δυσκολίες σε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα μπορεί να δημιουργηθούν από έναν Υδροχόο ή ένα Λέοντα στο ίδιο διάστημα. Αν θέλετε να δώσετε διέξοδο στο παιδί που κρύβετε μέσα σας, πείτε «ναι» σ’ έναν Ιχθύ ή ένα Δίδυμο και βάλτε όρια και πρόγραμμα σ’ έναν Τοξότη, προκειμένου να μη σας... αποδιοργανώσει.

 

Υγεία - Ομορφιά

Εσείς οι λάτρεις της τελειότητας είναι φυσικό να βάζετε τα δυνατά σας σε ό,τι κι αν καταπιαστείτε. Αυτό συχνά έχει ως συνέπεια μια διαρκή ανησυχία, επιζήμια και για την εσωτερική και τη φυσική σας ισορροπία. Αν δεχτούμε, μάλιστα, ότι αρκετά συχνά αμφιβάλλετε και για τις ικανότητες ή τις αντοχές σας, το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο. Οι πιο ευπαθείς περιοχές είναι το υπογάστριο, τα έντερα και το νευρικό σύστημα. Έχετε πολλές φορές διαπιστώσει ότι σε περιόδους στρες φουσκώνετε τόσο που δεν κουμπώνει η φούστα ή το παντελόνι. Αποφασίστε, λοιπόν, η παρατηρητικότητα και η ακρίβειά σας φέτος να είναι σύμμαχοι και λιγότερο εχθροί σας. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε κάπως πιο εύκολα, μια που και οι συνθήκες της ζωής σας δεν είναι ιδιαίτερα σκληρές. Επειδή η σχέση σας με τα φάρμακα είναι κάπως πιο στενή, προσπαθήστε φέτος να τα περιορίσετε και να μην κάνετε χρήση για ψύλλου πήδημα ή... προληπτικώς. Επίσης, στους πιο δύσκολους μήνες μην αφήνετε να σας παίρνει από κάτω. Το 2005 συμβάλλει στην ψυχική και την πνευματική σας ανανέωση και παράλληλα -εκτός εξαιρέσεων- και στη φυσική σας ευεξία. Μέχρι τον Οκτώβριο, μάλιστα, μπορείτε να σταθεροποιηθείτε στα πιο επιθυμητά σας κιλά και βέβαια σε όλη τη διάρκειά του να ενισχύσετε γοητεία και ομορφιά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ