2005 Τοξότης

11.02.2005

Το 2005 είναι η χρονιά που θα σας βοηθήσει να κλείσετε εκκρεμότητες οικονομικές και ψυχολογικές και θα σας χαρίσει μια βαθιά ανανέωση. Οι πλανητικές διελεύσεις θα παίξουν θετικό ρόλο στην εξέλιξη των προσωπικών και των επαγγελματικών υποθέσεων. Ο Κρόνος μέχρι τις 14 Ιουλίου παραμένει στον Καρκίνο και βοηθά στο κλείσιμο εκκρεμοτήτων που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι. Το πέρασμά του στο Λέοντα τονίζει την ανάγκη σας για μεγαλύτερη κοινωνική προβολή. Ο Δίας στο Σκορπιό μετά τις 25 Οκτωβρίου είναι η αρχή της αξιοποίησης των ταλέντων σας και μιας ανακούφισης από τυχόν προβλήματα υγείας ή από εργασιακές ή ψυχολογικές ταλαιπωρίες. Πλούτωνας και Ουρανός όπως και Ποσειδώνας παραμένοντας στις ίδιες ζωδιακές θέσεις προϊδεάζουν για «μεταμορφώσεις», προσωπικές ή οικογενειακές ευθύνες και ανασυγκρότηση της καριέρας σας.

 

Γενικά

Το 2005 θα επιζητήσετε την αγάπη και την έγκριση των άλλων με έναν τρόπο λιγότερο απτό. Θα κινηθείτε πιο δραστήρια σε κοινωνικούς και δημόσιους χώρους και θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε τη δημόσια εικόνα σας. Το δεύτερο εξάμηνο, ο Κρόνος από το Λέοντα θα σας δώσει κύρος και θα ενισχύσει το γόητρό σας κυρίως σ’ εσάς που ζείτε διαφορετικά από το σύνηθες ή ασχολείστε με τα κοινά, το πλήθος, τους νέους ανθρώπους, τη διαπαιδαγώγηση, την εξουσία ή τον επιχειρηματικό κόσμο. Προηγουμένως όμως ο Άρης θα τρέξει πολύ από το ζώδιο σας μέχρι τον Κριό (τέλος Ιουλίου) και αυτή η διαδρομή του θα προλειάνει το έδαφος, θα ενισχύσει την προώθηση αλλά και την υλοποίηση των σχεδίων σας -από τα πολύ προσωπικά μέχρι αυτά που αφορούν συναλλαγές και αγορές- και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες. Το στενό περιβάλλον θα σας απασχολήσει όπως και τα προβλήματα της οικογένειας που δεν θα λύνονται εύκολα. Τα οικονομικά σας, από την άλλη, θα παραμείνουν δαιδαλώδη -τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο όμως μπορείτε να περιμένετε μια πρώτη ανάκαμψη. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να υποσκελίσετε εμπόδια και κακούς ανθρώπους και εννιά φορές στις δέκα θα τα καταφέρετε. Το καλό είναι ότι ο Δίας από το Ζυγό και ο Ουρανός από τους Ιχθύς σ’ ένα περίπλοκο συνδυασμό μεταξύ τους θα σας βοηθήσουν στις εξελικτικές σας προσπάθειες για να ζήσετε τόσο στο στενό όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον σας καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Η γενικότερη δυσκολία της εποχής δεν θα σας αγγίζει τις περισσότερες φορές και κάποιες προτάσεις που θα σας γίνουν τόσο την άνοιξη όσο και στην αρχή του φθινοπώρου θα έχουν μεγάλη σημασία για την πορεία σας μέχρι το 2010. Το ταλέντο της συμβουλευτικής ικανότητας, της σωστής διάγνωσης και γενικότερα η διάθεση προσφοράς που έχετε θα γίνουν περισσότερο αποδεκτά. Με τον Κρόνο στο Λέοντα από τον Ιούλιο και μετά θα τοποθετήσετε τους νέους στόχους σας υψηλότερα από τις ανάγκες σας. Πολλοί θα δείτε μια επιθυμία σας να γίνεται πράξη και κάποιοι άλλοι θα εφαρμόσετε πρωτοποριακές ιδέες ώστε να βελτιώσετε την επαγγελματική θέση σας. Για να υλοποιηθούν τα όνειρά σας, ανασυγκροτηθείτε και μη χάνεστε σε ουτοπιστικά όνειρα.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Επιτέλους, έφτασε η χρονιά στη διάρκεια της οποίας η μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα με τις όψεις που σχηματίζει θα αποκαταστήσει πολλά από τα κακώς κείμενα και θα σας απαλλάξει απ’ όλα όσα σας ενοχλούν στις σχέσεις σας, είτε αυτές είναι ερωτικές είτε όχι. Θα χαρακτήριζα το 2005 για σας ως μια επικοινωνιακή χρονιά. Και απ’ όποια πλευρά κι αν εξετάσετε φέτος την έννοια της επικοινωνίας, ένα πράγμα εξυπηρετεί: την ανάγκη σας για περισσότερη ποιότητα στη ζωή σας. Δείτε λοιπόν τα πράγματα πιο αισιόδοξα, υπολογίζοντας ταυτόχρονα το κόστος της κάθε επιλογής σας. Από την άλλη, ο Δίας στο Ζυγό μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού σάς ανοίγει καινούργιους δρόμους και μετατρέπει την επίδραση του Πλούτωνα σε θετική, γόνιμη και απολαυστική δράση. Οι αλλαγές στο χαρακτήρα σας είναι πασιφανείς, έστω και αν δεν θέλετε να τις παραδεχτείτε, και το γεγονός αυτό κατά συνέπεια επηρεάζει καταλυτικά και τις σχέσεις σας. Γενικά το πρώτο εξάμηνο του 2005 φέρνει μία κινητικότητα γύρω από σπουδαία ερωτικά θέματα, τα οποία όμως δεν θα εκτιμήσετε ανάλογα από την πρώτη στιγμή, αλλά πολύ αργότερα στη ζωή σας. Ξέρετε πού και πώς να χρησιμοποιείτε τη γοητεία σας, αποφύγετε όμως να τη σπαταλήσετε σε ανθρώπους που δεν σας καταλαβαίνουν ή που ξεχνούν γρήγορα. Η συναισθηματική σας ζωή αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς θα αναλαμβάνετε δράση σε τομείς που σας απασχολούν από καιρό, αλλά τους έχετε αφήσει στη διάθεση των άλλων. Ο έρωτας αποκτά άλλες διαστάσεις το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια περίοδο- σταθμό καθώς αλλάζετε αντιλήψεις για το τι εστί έρωτας και κυρίως για το τι πρέπει -ή μπορείτε- να περιμένετε απ’ αυτόν. Το σημαντικό τότε είναι να δεχτείτε καλοπροαίρετα τα μειονεκτήματα μιας σχέσης, νέας ή παλιάς, να βασιστείτε στα θετικά της, να έχετε την υπομονή να εξηγήσετε και να προχωρήσετε. Ό,τι κι αν συμβεί, ένα πράγμα να έχετε κατά νου: Ο έρωτας, οι φιλίες, οι συνεργάτες και οι προτάσεις που τους ακολουθούν έχουν μια σκοπιμότητα. Να περάσετε εσείς καλά! Η καινούργια χρονιά σας χαρίζει νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες -ερωτικές και μη- μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψετε ποια ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και τι εντύπωση δημιουργείται στο περιβάλλον σας.

 

Επαγγελματικά

Το 2005 μπορεί να αποδειχτεί και χρονιά-σταθμός για τις επαγγελματικές επιδιώξεις πολλών από εσάς, καθώς θα δεχτείτε από τα μέσα του καλοκαιριού τη θετική επίδραση του Κρόνου ο οποίος πρόκειται να αποκαταστήσει τη φήμη σας και να σας δικαιώσει, αν αδικηθήκατε ή ταλαιπωρηθήκατε στο παρελθόν. Μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα σας απασχολήσουν οι εκκρεμότητες αλλά και αυτά που κουβαλάτε από το 2004. Ο Ιανουάριος θα είναι σημαντικός αλλά δύσκολος, δημιουργικός αναμφίβολα αλλά και μαχητικός. Το ίδιο και ο Φεβρουάριος. Ο Απρίλιος και ύστερα ο Μάιος δίνουν το έναυσμα των νέων εξελίξεων. Το κλίμα της δουλειάς σας θα αλλάξει ή θα ανανεωθεί μετά τον Ιούλιο. Η θέση του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου από το τέλος Ιουλίου έως και τα μέσα του Φεβρουαρίου 2006 αλλάζει πολλά πράγματα - τάσεις, γεγονότα, απόδοση, ανταπόκριση εκείνων στους οποίους στοχεύει το αντικείμενο της δουλειάς σας. Πάντως το καλό είναι ότι από τα μέσα της άνοιξης γίνεστε περισσότερο ρεαλιστές και θετικοί στις απόψεις σας και κατά συνέπεια περισσότερο δυναμικοί και αποτελεσματικοί και δυναμικοί στον τρόπο που χειρίζεστε ανθρώπους και καταστάσεις. Θα προσαρμόσετε παλιές συνταγές επιτυχίας στην καινούργια, σύγχρονη πλέον βάση της δουλειάς, θα αμφισβητήσετε λίγο «πρωτοπορίες» και μεγάλες προσδοκίες του παρελθόντος που δεν απέδωσαν και θα πάτε κόντρα σε ό,τι θεωρείτε κατεστημένο. Θα φτιάξετε καινούργια επαγγελματικά «κλισέ» και θα μείνετε σταθεροί σ’ αυτά. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως από τον Αύγουστο αρχίζει σιγά σιγά ο σχηματισμός της καλής όψης του Κρόνου από το Λέοντα με τον Πλούτωνα που είναι στο ζώδιό σας. Η ισχύς αυτής της όψης θα διαρκέσει δύο χρόνια και τα οφέλη που θα αποκομίσετε απ’ αυτήν θα είναι σημαντικά και θα έχουν μια απίστευτα μεταμορφωτική δύναμη. Θα δοθείτε σε νέες ιδέες προσφοράς, χωρίς να υπολογίσετε τον κόπο, τις θυσίες, το χρόνο, ίσως και την προσωπική σας ζωή Το κλίμα στα επαγγελματικά σας αλλάζει. Δεν θα σας πω ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι οι συγκυρίες θα σας δώσουν νέες προοπτικές επιτυχίας, αρκεί να τις εκμεταλλευτείτε εγκαίρως.

 

Οικονομικά

Το 2005 μπορεί να μη λύσει τα οικονομικά σας προβλήματα ως δια μαγείας, αλλά θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες βάσεις για το μέλλον και έτσι σιγά σιγά να απομακρυνθείτε από το μεγάλο πανικό που αισθάνεστε τα τελευταία χρόνια και λέγεται «χρήμα». Η παράταση της αντίθεσης του Κρόνου με τον τομέα των οικονομικών σας θα καθυστερήσει λίγο την «ανάρρωση». Από το Μάρτιο όμως προβλέπεται βελτίωση ή ενίσχυση από τρίτους ή από ξένες πηγές στο εισόδημά σας. Όπως είναι φυσικό, αυτό μαζί με μια δόση σωστής διαχείρισης θα συμβάλλουν ώστε να εξοφλήσετε παλιούς λογαριασμούς και να αισθανθείτε κάπως ανακουφισμένοι από το άγχος των οφειλών σας. Γενικά όμως κατά τη διάρκεια της άνοιξης αποφύγετε έξοδα που δεν είναι αναγκαία και προετοιμαστείτε γιατί το Μάιο αλλά και τον Ιούνιο οι εξελίξεις στο σπίτι ή οι αλλαγές στην εργασία θα σας παρασύρουν σε έξοδα. Εδώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και φειδωλοί στην κατανάλωση αλλά και στη γενναιοδωρία προς τρίτους. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος διαμορφώνονται καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παρασυρθείτε από ενθουσιασμούς και κοινωνικές επιδείξεις. Το φθινόπωρο χάρη σε ευνοϊκές συγκυρίες και σε συνάρτηση με τη δημιουργική δουλειά και το... σθένος που θα επιδείξετε η ανάκαμψη θα είναι ορατή. Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί τότε θα ισχύσει και την επόμενη χρονιά. Επομένως και πρέπει να προσέξετε αλλά και να υπολογίσετε καλά τα πράγματα. Οι επιχειρηματίες και οι πιο εύποροι του ζωδίου σας δεν πρέπει να εκτεθείτε σε κινδύνους αβέβαιων επενδύσεων. Αποφύγετε θεωρίες στα οικονομικά που αποδεικνύονται με τη φαντασία και όχι με την πράξη! Προτιμήστε, λοιπόν, τη λογική από τη φιλοσοφία, το άμεσο αποτέλεσμα από τη χαμογελαστή υπόσχεση, τη σίγουρη κίνηση από το ρίσκο, την αυτάρκεια και το δέλεαρ ενός νέου δανείου.

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Το 2005 θα σας αναταράξει μετά τις μοιραίες πλην σκόπιμες συναντήσεις που σας επιφυλάσσει. Ο Δίας στο Ζυγό και μόνο πληθαίνει τις ευκαιρίες. Τον Ιανουάριο και σε ένα μέρος του Φεβρουαρίου σάς δίνεται μια πρώτη σημαντική ευκαιρία γνωριμίας. Η έντασή της θα ’ναι μεγάλη και με υψηλό ποσοστό επιτυχίας, αν οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε ανήκουν στον Κριό, το Λέοντα ή στο Ζυγό - αλλιώς η εντύπωση θα σβήσει γρήγορα. Κι έρχεται ένας θυελλώδης Απρίλιος. Όλα παίζονται τότε. Προσέξτε μόνο τους ενθουσιασμούς και τις εντυπώσεις. Φευγαλέα ο Μάιος έχει να σας δώσει χαρές, αλλά ό,τι συμβεί τον Ιούλιο θα ’χει μέλλον. Επόμενος μοιραίος σταθμός είναι ο Οκτώβριος με την Αφροδίτη να διέρχεται το ζώδιό σας. Ένας Ταύρος ή ένας Σκορπιός θα σας επηρεάσει το φθινόπωρο, ενώ η παρέμβαση ενός Υδροχόου το Δεκέμβρη μπορεί να είναι καταλυτική.

 

Υγεία - Ομορφιά

Το 2005 σας δίνει ευκαιρίες μιας γενικότερης ανάτασης. Ωστόσο, η υγεία σας ευαισθητοποιείται μετά τον Ιούλιο και απαιτεί προσοχή τον Οκτώβριο αλλά και στο τέλος της χρονιάς. Προβλήματα στο κυκλοφορικό, ψυχική κόπωση, σωματική εξάντληση από υπεραπασχόληση ή από στρες πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά, αλλά χωρίς πανικό. Ο Ιανουάριος, ο Μάρτιος και ο Μάιος προβλέπονται ευαίσθητοι και επίσης λίγο «επικίνδυνοι» μήνες όχι μόνο για τη φυσική σας κατάσταση, αλλά και για την ψυχική. Είτε από μια εσωτερική ανατροπή είτε από ένα εξωτερικό γεγονός μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Επίσης, την περίοδο που ο Άρης θα διέρχεται από τον Ταύρο και μάλιστα τον Αύγουστο και το Νοέμβριο να είστε περισσότερο προσεκτικοί. Αντιξοότητες ή ενεργοποίηση ενός χρόνιου προβλήματος μπορεί να σας κουράσουν. Το καλοκαίρι όμως είναι ανανεωτικό και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις περιστάσεις για πραγματικά χαλαρές διακοπές και για ψυχαγωγία - και τα δύο ουσιαστικά έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια σε πολλούς από σας, αν όχι σε όλους. Οι όψεις της Αφροδίτης και του Άρη εξυπηρετούν τη φροντίδα της ομορφιάς σας. Πολλοί από σας θα ξαναγίνετε θαμώνες γυμναστηρίων και θα θυμηθείτε ένα αγαπημένο σας σπορ, που θα σας κρατήσει σε καλή κατάσταση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ