"Ο Χρανιώτης να κάτσει στ' αυγά του"

08.03.2011
Λίγο πριν το μεγαλύτερο Live της πόλης, τα λέμε άλλη μια φορά με μία απο τις πιο κούκου μπάντες της εποχής! Χωρίς πολλά λόγια και προλόγους, απλά φροντίστε να είστε εκεί!!!

Λίγο πριν "το μεγαλύτερο Live της πόλης", τα λέμε άλλη μια φορά με μία απο τις πιο κούκου μπάντες της εποχής! Χωρίς πολλά λόγια και προλόγους, απλά φροντίστε να είστε εκεί!!!
Ε.Σ.

Λοιπόν... Εδώ είμαστε πάλι! Θα ξεκινήσουμε με το live σας!
Γιατί ισχυρίζεστε (εσείς και η δισκογραφική σας) ότι αυτό στις 12 Μαρτίου θα είναι το μεγαλύτερο live της πόλης? :-) Tι ετοιμάζεστε να κάνετε?

To τι ισχυριζόμαστε εμείς και κυρίως η δισκογραφική μας καλό θα ήτανε να μην τα παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Συνηθίζουμε να λέμε αναίσχυντα ψεύδη προκειμένου να μεγαλώσει η φήμη μας και ο κήπος της βίλας μας. Το τι ετοιμάζουμε θα το δείτε στο μεγαλύτερο live της πόλης...

Τι προγραμματίζετε στη συνέχεια όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις σας?
Σημασία δεν έχει το μετά αλλά το τώρα και το εδώ. Πάρτε βαθιά εισπνοή αφήνοντας το διάφραγμα να κατέβει και να δώσει χώρο στα πνευμόνια σας για περισσότερο αέρα…τώρα εκπνέυστε αργά και με το νου παρατηρήστε το σώμα σας και το χώρο που το περιβάλει… χαλαρώστε… όοομορφα….

Θέλετε να μας πείτε κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για σας?
Πριν λίγες μέρες μας κλέψανε τον σκαραβαίο (μοντέλο '69) και η θλίψη κάθησε σαν την φθινοπωρινή πάχνη στην κόκκινη λίμνη της καρδιάς μας.

Ετοιμάζεστε για repack & special edition του «we live in Athens», με 4 νέα κομμάτια. Θα μας αποκαλύψετε κάποιον/κάποιους από τους τίτλους?
Καταρχάς να σημειώσουμε ότι "το repack κλπ" είναι ένα βιβλίο comix που ήρωες του είμαστε εμείς (μιλάμε για τεράστια ματαιοδοξία…) και που το δημιουργήσαμε μαζί με τον ταλαντούχο κομιξά κύριο Πέτρο Χριστούλια. Τώρα για τον αριθμό των έξτρα κομματιών μάλλον πέσατε για άλλη μια φορά θύματα παραπληροφόρησης, χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι ο αριθμός αποκλείεται να είναι αυτός (από τις απαντήσεις μας μάλλον καταλαβαίνετε ποιός δημιουργεί αυτή τη σύγχυση, ζητάμε ταπεινά συγνώμη, αλλά η γραμμή του κόμματος τείνει προς την απόλητη εντροπία). Αφού όμως θέλετε αποκαλύψεις και σας θεωρούμε καλούς ανθρώπους σας δίνουμε το καλό μας χαρτί : "Τσιγγάννα" με τη μοναδική Ματούλα Ζαμάνι!

Τι σας εκνευρίζει πολύ στους συναδέλφους σας?
Είναι κάποιοι συνάδελφοι που παλιότερα πίναμε μπύρες και παίζαμε μπιλιάρδα και packman όντας όλοι άσημοι και πρωτάρηδες και τώρα επειδή έχουν κάνει κάποιο ονοματάκι μεγαλύτερο κάνουν πως δεν μας γνωρίζουν, όπως ο Bruce (Springsteen), η Samantha (Fox) και ο Γιώργος (Κατσαρός). Θέλουμε απλά να τους πούμε "δεν πειράζει ρε μάγκες, δεν πειράζει, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".

Ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος του καθένα για το 2010?
1. Gonjasufi "a Sufi and a Killer"
2. Flaming Lips "Embryonic"
4. Beach House "Teen Dream"

Έχετε αναιρέσει απόψεις σας για μουσικούς με την πάροδο του χρόνου; Αν ναι, θα θέλατε να μας πείτε συγκεκριμένα?
Η άποψη για κάποιον μουσικό ή συγκρότημα μάλλον μένει σταθερή με τον καιρό. Αυτό που αλλάζει είναι τα ενδιαφέροντά μας καθώς και η διάθεσή μας. Για παράδειγμα όταν είμασταν μικροί ακούγαμε Eric Clapton και λιώναμε. Τώρα σε καμία περίπτωση δε θα συνέβαινε αυτό. Μεγαλώνουμε… ωριμάζουμε… αλλάζουν οι εποχές...

Τον Δεκέμβρη σας είχαμε ρωτήσει "Με ποιον καλλιτέχνη της νέας γενιάς της ελληνικής σκηνής θα θέλατε να βρεθείτε onstage" και είχατε πει τις Μέλισσες. Όταν ρωτήσαμε τον Γιώργο Χρανιώτη να μας στήσει την ιδανική τουρνέ του, μας είπε τα εξής: "Θα έβαζα τους Βurger Project και τον Λεωνίδα Μπαλάφα σ’ ένα πούλμαν (οι Burger Project όπως είναι και ο Μπαλάφας τσοπάνης μ’ ένα πρόβατο αγκαλιά) και θα γυρίζαμε όλη την Ελλάδα. Θα παίζαμε σε πλατείες και θα πληρωνόμασταν σε είδος (τυριά, λάδι, κρέατα, αυγά, γυναίκες)." 
Σ αυτό έχετε κάποιο σχόλιο? :-)
Ο Χρανιώτης να κάτσει στα αυγά του που θέλει να μας πληρώνει με τυριά και γυναικόπαιδα. Μπορει να 'ναι φίλος μας και μεγάλος καλλιτέχνις, αλλά το να μας στριμώξει σε ένα λεωφωρείο με πρόβατα και αναρχοαυτόνομους τραγουδιστές το κρίνουμε απαράδεκτο. Στη σκάλα του Μιλάνου άμα θέλουν τα παιδιά no problem…

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας? Και... πώς την αντιμετωπίζετε?
Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι κάτι οικουμενικό θα λέγαμε: Πώς γίνεται να ζούμε σε έναν όμορφο τόπο, χωρίς πολέμους και φασαρία, χωρίς να δουλεύουμε, μόνο να δημιουργούμε και να ερωτευόμαστε, να χορεύουμε, να βλέπουμε ευρωπαΪκές και γιαπωνέζικες ταινίες, να έχουμε χρόνο για τα παιδιά μας και τους γέρους μας, να κάνουμε βαρκάδα καθώς θα πέφτει ο ήλιος, να γελάμε και να τραγουδάμε το "καλοκαίρια και χειμώνες περιμένω να φανείς".
Προς το παρόν κάνουμε μόνο το τελευταίο… (κάθε αρχή και δύσκολη…).

Κερδίστε προσκλήσεις για το live τους!
Σαββατο 12 Μαρτίου@ Fuzz Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος
Τηλ. 210 34.50.817