"Το πρωί κάνω τον Spiderman!"

03.03.2011
Ο πάντα αγαπητός καλλιτέχνης μας εκανε την τιμή να απαντήσει με γλυκιά διάθεση και χαμόγελο σε ό.τι μας ήρθε στο μυαλό!

O Διονύσης Σχοινάς συνεχίζει κάθε Πέμπτη στο Faces, σε ένα LIVE UNPLUGGED όπως δεν τον έχετε συνηθίσει!
Με αφορμή αυτές τις εμφανίσεις, ο πάντα αγαπητός καλλιτέχνης μας εκανε την τιμή να απαντήσει με γλυκιά διάθεση και χαμόγελο σε ό.τι μας ήρθε στο μυαλό!
Τονίζοντας ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ άνθρωπος που μας ευχαρίστησε για τη συνέντευξη και το εννοούσε, υπόσχομαι ότι θα πάω να τον δω πολύ πολύ σύντομα! Kαι θα πάρω όλους τους φίλους μου παρέα! Και θα καθήσω μέχρι να ξημερώσει, να τον δω που γίνεται spiderman...!

Ε.Σ.

Διονύση, κάθε Πέμπτη εμφανίζεσαι στο Faces σε ένα LIVE UNPLUGGED διαφορετικό! Αν κρίνουμε από την πρώτη φορά, δε χρειάζεται καν να ευχηθούμε καλή επιτυχία. Στο μαγαζί έγινε πανικός και όλοι συζητούσαν πόσο καλά πέρασαν... Πώς προέκυψε η ιδέα?
Αυτό που κάνω τώρα, ήταν το καλλιτεχνικό όνειρο μου εδώ και πολλά χρόνια. Η ιδέα προέκυψε από ατέλειωτες συζητήσεις με τον φίλο και μαέστρο μου Κώστα Λαϊνά και η ευκαιρία δόθηκε ένα βράδυ που τυχαία πήγα με φίλους για φαγητό στο Dome στην Πολιτεία. Εκεί γνώρισα τον ιδιοκτήτη, του είπα την ιδέα και από τον Οκτώβριο του 2010 είμαι εκεί κάθε Δευτέρα και κλείνω τις 22 εμφανίσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου με ενθάρρυνε να συμφωνήσω να εμφανίζομαι και κάθε Πέμπτη με το ίδιο concept στο Faces στη Γλυφάδα.

Για όσους δεν έχουν έρθει, θέλεις να μοιραστείς -όσο γίνεται- κάτι από ότι έχετε ετοιμάσει εκεί?
Δεν μπορώ με λόγια να εξηγήσω αυτήν τη μαγική ατμόσφαιρα. Αν δεν έρθει κάποιος να το ζήσουμε παρέα και να τραγουδήσουμε 3 ώρες non stop, ότι και να πω δεν περιγράφεται.

Πόσες εμφανίσεις θα πραγματοποιηθούν στο Faces?
Από ότι υπολογίζω γύρω στις 12.

Δισκογραφικά, ετοιμάζεις κάτι αυτό τον καιρό?
Είμαι στη φάση της επιλογής! Έχω ακούσει πολλά τραγούδια το τελευταίο εξάμηνο. Όταν νοιώσω ότι κάποια μου κάνουν ΄΄κλικ΄΄ και έχω ένα αριθμό τραγουδιών αρκετό για να μπω στούντιο, τότε αρχίζω την παραγωγή τους. Πιστεύω μέσα στον Απρίλιο θα είμαι έτοιμος να αρχίσω.

Είσαι από τους λίγους καλλιτέχνες της γενιάς που μεσουράνησε πριν μία δεκαετία, αλλά που μπορεί με την ίδια ευκολία και την ίδια δυναμική να γεμίζει μαγαζιά. Πού θεωρείς εσύ ότι οφείλεται αυτό? (γιατί εμείς έχουμε μια άποψη και έγκειται στο ότι είσαι ΠΟΛΥ καλό παιδί και παραμένεις πρόσχαρος και θετικός, όπως όταν ξεκίνησες και όπως... ελάχιστοι μπορούν…)
Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν ήξερα ούτε φανταζόμουν την επιτυχία που θα είχε αυτή η ιδέα. Τα τραγούδια, η αμεσότητα, ο Κώστας ο Λαϊνάς και ο τρόπος που είναι στημένο αυτό το concept φέρανε αυτό το αποτέλεσμα.

Ποιος ήταν ο καλύτερος δίσκος σου για το 2010?
ANGELO BADALAMENTI - MUSIC FOR FILM AND TELEVISION

Βλέπεις την κρίση σαν ευκαιρία για ξεκαθάρισμα (και) στο χώρο της Μουσικής?
Φυσικά! Πάντα σε περίοδο κρίσης δίνεται η ευκαιρία για ξεκαθάρισμα. Πάντως όποιος δουλεύει μια ιδέα, με σεβασμό, πάθος , αλήθεια και την καταθέτει σε μικρούς και ζεστούς χώρους με φτηνό εισιτήριο η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Τι σε βγάζει εκτός εαυτού στη σημερινή πραγματικότητα?
Το ότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας!

Ποιο τραγούδι σε έχει αγγίξει τόσο πολύ που θα ήθελες να το έχεις πει εσύ?
Η διασκευή που έκανε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ένα τραγούδι του Nick Cave και λέγεται Άδεια μου αγκαλιά.

Θέλεις να μας πεις κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για σένα?
Ότι το βράδυ κάνω τον τραγουδιστή και το πρωί τον Spiderman!!!

Και για το τέλος... Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Α night at the opera των Queen. Είναι ένα εξαιρετικό cd με άρτια παραγωγή και μουσικότητα!


Οσοι δεν τον έχετε απολαύσει στο Faces, τρέξτε! Μαζί με τον Διονύση Σχοινά ο Κώστας Λαϊνάς (στο πιάνο) σε ένα μουσικό ταξίδι της ελληνικής pop, rock αλλά και της λαϊκής σκηνής που θα σας μαγέψει και θα σας ξεσηκώσει!

Faces
Cafe│Bar│Restaurant
Ζησιμοπούλου 10, 166 74 Γλυφάδα
Τηλ. 2108980140, Fax: 2108982011
www.facesglyfada.gr