Ο καλύτερος fusion drummer στο E-GO.GR!

16.03.2011
Με μεγάλη τιμή υποδεχόμαστε στο e-go.gr τον καλύτερο fusion drummer του κόσμου, λιγο πριν τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής!

Με μεγάλη τιμή υποδεχόμαστε στο e-go.gr τον καλύτερο fusion drummer του κόσμου, λιγο πριν τη μία και μοναδική συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής!
E.Σ.


Θα είστε στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου, για την προώθηση του νλεου άλμπουμ σας «Palindrome», ένα άλμπουμ που κοιτάζει στο παρελθόν, ενώ κινείται προς τα εμπρός με σύγχρονες ιδέες. Θα θέλατε να δώσουμε στους αναγνώστες μας μια ιδέα για το τι να περιμένουν από αυτό δίσκο;

Μόλις περιγράψατε ακριβώς το περιεχόμενο του CD, οπότε εγώ θα επαναλάβω τη δήλωσή μου σε μια ερώτηση που τέθηκε σε προηγούμενη συνέντευξή: "είναι ένα χαρτοφυλάκιο της μουσικής που αντανακλά επάνω του το μουσικό παρελθόν μου με τραγούδια όπως το "Moon Germs", "Two For Juan", "Mirage", "Alfa Waves", and "A Days Grace" ενώ παράλληλα έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατα εξελιγμένο υλικό όπως τα "Isle Of Skye", "Cancun Market", "Torpedo Flo", "Obliquely Speaking" και "Saippukivikaupias" (φινλανδική λέξη για το 'Soap Stone Vendor' που σημαίνει κατ ουσία: όσο αλλάζουν τα πράγματα τόσο παραμένουν ίδια)

Θεωρείστε ένας από τους καλύτερους fusion drummers παγκοσμίως. Αισθάνεστε τη δύναμη αυτών των λέξεων στην καθημερινή σας ζωή;
ΟΧΙ!

Σας έχουν σαμπλάρει οι Massive Attack στο κομμάτι τους Safe from Harm. Ποιες άλλες σύγχρονες μπάντες θα θέλατε να κάνουν κάτι τέτοιο?
Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια θετική μουσική δήλωση χρησιμοποιώντας τη μουσική μου.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σας ως ντράμμερ μέχρι τώρα;
Να γίνω "ένα" με τα τύμπανα. Το να εκτελώ σε αυτό το επίπεδο σε σταθερή βάση, δεν είναι δύσκολο έργο.

Ποια θα ήταν η dream tour σας με παλιούς ή σύγχρονους καλλιτέχνες?
Θα ήταν υπέροχο να παίξω με Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter σε συναυλία ή να συμμετέχω σε μια μεγάλη μπάντα που θα διευθύνει ο Quincy Jones ή ένα performance σε τρίο κάνοντας support στη Sarah Vaughn ή να ξανακάνω μία τουρνέ με τον Peter Gabriel, ίσως.

Ποια ήταν η πρώτη σας εμπειρία με τη μουσική;
Νομίζω ότι ο πατέρας μου με προσέλαβε για να παίξω μαζί του σε ένα κλαμπ, όταν ήμουν περίπου 8 ετών. Πληρωνόμουν σε φαγητό κι επειδή δε μου άρεσε το μενού και δεν έτρωγα για εκείνον ήταν ευκαιρία!

Είχατε ήρωες ή μουσικούς μέντορες που σας επηρέασαν?
Ναι, σχεδόν όλους που ήρθαν πριν από μένα:
Στα τύμπανα οι μεγάλοι ντράμμερ - Louis Bellson, Max Roach, Rufus Jones, Art Blakey, Ed Thigpen, Tony Williams, Papa Jo Jones, Buddy Rich, Roy Haynes, Stan Levy, Elvin Jones –
Στα Ξύλινα πνευστά: Coltrane, Sonny Rollins, James Moody, Jackie McLean –
Στην Τρομπέτα: Dizzy Gillespie, Nat Adderly, Miles Davis, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Ray Copeland… για να αναφέρουμε μόνο μερικά oνόματα.

Πότε καταλάβατε ότι θέλατε μια καριέρα στη μουσική; Κάνατε άλλες δουλειές πριν?
Όταν ήμουν περίπου 6 χρονών….επομένως… όχι, οι γονείς μου δεν θα μου επέτρεπαν να εργαστώ σε τόσο νεαρή ηλικία! :-)

Φαντάζομαι θα έχετε πολλές ιστορίες "on-the-road"... Θα θέλατε να μοιραστείτε κάποια μαζί μας?

:-) Δε μπορώ να σκεφτώ κάποια τώρα... :-)

*****

Info:

O BILLY COBHAM θεωρείται ως ο καλύτερος ντράμερ αυτή τη στιγμή, στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Στις 23 Μαρτίου έρχεται στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει και το νέο του cd με τίτλο «Palindrome».


23/03 /2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Τιμές εισιτηρίων: € 25 (Φοιτητικά), 30, 40, 50, 65 (Διακεκριμένη Ζώνη)


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στα ταμεία του Μεγάρου - στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα: Δευτέρα με Παρασκευή, 10 το πρωί με 4 το απόγευμα - τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 210-7282333 - ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr