Σε είδα να 'σαι αόρατος

01.03.2001
"Οι ουρανοί εκκενώνουν τη βία τους στη φύση. Οι κεραυνοί κάνουν κομμάτια τις αμαρτίες. Ο χρόνος πυροβολεί τον εαυτό του. Θύτες και θύματα αποκτούν νέα διάσταση. Το φωτοστέφανο κι ο σταυρός ανοίγουν τρύπες στο Διάστημα. Και τη στιγμή που το μηδέν καταπλακώνει τη ζωή, κόβεται πίσω μου κάθε επιστροφή. Ρουφάει τα μάγια και η άκαρδη, ασπόνδυλη εφεύρεση γίνεται μπροστά μου τυφλός παντοκράτορας. Με αιχμάλωτες στην άδεια θέση της καρδιάς της κάθε Συντριβή, Εξομολόγηση, Ταπείνωση"
"Οι ουρανοί εκκενώνουν τη βία τους στη φύση. Οι κεραυνοί κάνουν κομμάτια τις αμαρτίες. Ο χρόνος πυροβολεί τον εαυτό του. Θύτες και θύματα αποκτούν νέα διάσταση. Το φωτοστέφανο κι ο σταυρός ανοίγουν τρύπες στο Διάστημα. Και τη στιγμή που το μηδέν καταπλακώνει τη ζωή, κόβεται πίσω μου κάθε επιστροφή. Ρουφάει τα μάγια και η άκαρδη, ασπόνδυλη εφεύρεση γίνεται μπροστά μου τυφλός παντοκράτορας. Με αιχμάλωτες στην άδεια θέση της καρδιάς της κάθε Συντριβή, Εξομολόγηση, Ταπείνωση" (απόσπασμα από το βιβλίο).
Πίστη. Αγάπη. Ελπίδα. Ερωτας. Θάνατος. Ζωή.
Στη σημερινή Αθήνα - στη δεκαετία του '90 και στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα- μία παρέα νέων ανθρώπων δίχως ρίζες αποφασίζει να ζήσει μαζί... στην ίδια πολυκατοικία, στη γωνία Αληθείας και Παραμυθίας. Ο Στέργιος με τις δίδυμες αδελφές του, τη Δήμητρα και την Ελένη, αποφασίζουν να αγοράσουν ένα ερειπωμένο κτίριο στον Κεραμεικό. Η Αννα, η κοπέλα του Στέργιου με τη μικρή υιοθετημένη κόρη τους, την Αντιγόνη και οι φίλοι τους ενθουσιάζονται με την ιδέα, αγοράζουν διαμερίσματα και ζωντανεύουν τη "νεκρή" πολυκατοικία. Ερωτεύονται, ονειρεύονται, παλεύουν, κερδίζουν, χάνουν, ελπίζουν με όπλο τους τη φιλία, τον έρωτα και τα νιάτα τους. Εχθρός τους το "στέγνωμα" και η εξαφάνιση κάθε συναισθήματος από διάνοιες που στο βωμό της δόξας και του χρήματος θυσιάζουν τα πάντα, ακόμα και την ανθρώπινη συνείδηση. Στόχος τους είναι η ανακάλυψη νέων γονιδίων που θα κάνουν τον άνθρωπο άτρωτο ακόμα και στο πιο σκληρό εχθρικό περιβάλλον.
Αν όλα είναι μία ιδέα πόσο θα αντέξουν οι φίλοι της "Αληθείας και Παραμυθίας" να κοιτάζονται στα μάτια και να έχουν ο ένας τον άλλον για συντροφιά σ' έναν κόσμο που η επιστήμη βάζει χέρι στα ένστικτα; Για να μη μείνουν, λοιπόν, στη "γωνία" και στο περιθώριο δοκιμάζουν "ανίδωτες" επεμβάσεις.
Ένα βιβλίο που απεικονίζει τη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία. Την κοινωνία που τη θέση της γνήσιας ανθρώπινης επαφής έχει πάρει το κυνήγι των υλικών απολαύσεων και που ο ευδαιμονισμός παρασύρει τον σύγχρονο άνθρωπο σε ένα ατελείωτο αγώνα δρόμου με τον εαυτό του. Ενα αγώνα που και ο ίδιος ο άνθρωπος δεν ξέρει που αρχίζει και που τελειώνει.
Λογοτεχνία των αισθήσεων και των συναισθημάτων, όπου "ο έρωτας και μόνο αυτός [είναι] πηγή της ιστορίας".

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Σε είδα να 'σαι αόρατος
Συγγραφέας: Παύλος Κάγιος
Σελίδες: 384
Τιμή: 5.000
ISBN: 960-03-2836-6