Μάυρα Μοντέρο, Ο βάτραχος της Αϊτής

01.03.2001
Ένας ερευνητής ερπετολόγος αναλαμβάνει να βρει μαζί μ' ένα γέρο οδηγό, τον Τιερύ, τον τελευταίο "αιμάτινο" βάτραχο στα βουνά της Αϊτής, ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του βατράχου, κι ενώ ακούμε τις παράξενες ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή του γέρου σε μία χώρα όπου το αίμα και ο θάνατος καθορίζουν την ύπαρξη των κατοίκων της - άμοιρων ανθρώπων βουτηγμένων σε δεισιδαιμονίες και θρύλους-, ο επιστήμονας και ο Τιερρύ γίνονται στόχος οπλισμένων αντρών.
Ένας ερευνητής ερπετολόγος αναλαμβάνει να βρει μαζί μ' ένα γέρο οδηγό, τον Τιερύ, τον τελευταίο "αιμάτινο" βάτραχο στα βουνά της Αϊτής, ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του βατράχου, κι ενώ ακούμε τις παράξενες ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή του γέρου σε μία χώρα όπου το αίμα και ο θάνατος καθορίζουν την ύπαρξη των κατοίκων της - άμοιρων ανθρώπων βουτηγμένων σε δεισιδαιμονίες και θρύλους-, ο επιστήμονας και ο Τιερρύ γίνονται στόχος οπλισμένων αντρών. Στο μυστικό κόσμο της Αϊτής ένας ξένος πάντα βρίσκεται σε κίνδυνο, ακόμη κι αν το μόνο που ψάχνει είναι ένας βάτραχος που κινδυνεύει να εκλείψει... ή το θηλυκό φυτό της pereskia, το οποίο αναζητά εδώ και έξι χρόνια στα βουνά, μόνη και αλλοπαρμένη, η βοτανολόγος Σάρα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μάυρα Μοντέρο γεννήθηκε στην Αβάνα το 1952 και σήμερα ζει στο Πουέρτο Ρίκο. Δούλεψε για δέκα χρόνια ως δημοσιογράφος, αρχικά ως ανταποκρίτρια σε διάφορες χώρες της Κεντρικής Αμερικής και αργότερα ως συντάκτρια ύλης. Το πρώτο της μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1987 στην Ισπανία. Η Μάυρα Μοντέρο σήμερα συγκαταλέγεται απ' τους κριτικούς στους κυριότερους εκπροσώπους της λογοτεχνίας της Καραϊβικής.

Εκδόσεις Πατάκη
Τίτλος: Ο Βάτραχος της Αϊτής
Συγγραφέας: Μάυρα Μοντέρο
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Σελίδες: 224
Τιμή: 4.100
ISBN; 960-378-866-Χ