Γιώργος Χρανιώτης: Εζησα φάση παρακμής και μελαγχολίας

07.04.2011
Αποχώρησε από το «Dancing with the stars», συνεχίζει όμως, δριμύτερος και με πολύ υψηλούς στόχους.

Αποχώρησε από το «Dancing with the stars», συνεχίζει όμως, δριμύτερος και με πολύ υψηλούς στόχους.

Aμέσως μετά την πρώτη και πολύ καλή σου εμφάνιση στο show έπαθες διάστρεμμα. Hταν μια άτυχη στιγμή ή... το κακό μάτι;

Hμουν πολύ χαρούμενος με τη βαθμολογία που είχαμε πάρει και είχα απολαύσει συνολικά το αποτέλεσμα. Κι ενώ ήμουν έτοιμος για την προετοιμασία της επόμενης εμφάνισής μας, συνέβη αυτό. Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά δεν πιστεύω στο «κακό μάτι».

Πόσο ανταγωνιστικοί είστε οι συμπαίκτες μεταξύ σας; Δείχνετε όλοι πολύ... πωρωμένοι με το «Dancing».

Και είμαστε. Αλλά πόσος ανταγωνισμός μπορεί να υπάρξει; Για παράδειγμα, η Ελεoνώρα (Μελέτη) μόλις είδε σε τι κατάσταση ήταν το πόδι μου ευαισθητοποιήθηκε τόσο, που μου έφερε χάπια που βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ελπίζω να ήταν για την επίλυση!

Η πρωτιά σε απασχολεί;

Θέλω να μείνω στο show όσο περισσότερο γίνεται. Κι όσο θα συμβαίνει αυτό, τόσο θα σκέφτομαι την πρώτη θέση. Αλλά δεν πρόκειται να καταφύγω σε τακτικές που απέχουν από τη δική μου ηθική. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να γράψω στο Facebook «παιδιά, ψηφίστε με». Θα ήθελα να το κάνει κάποιος επειδή θα πιστεύει ότι το αξίζω.

Σου είχε ξαναγίνει πρόταση για το «Dancing»;

Φέτος ήταν η πρώτη φορά και η αλήθεια είναι πως ήμουν αρκετά διστακτικός, γιατί δεν είχα παρακολουθήσει το περσινό. Ισχυρό κίνητρο ήταν ο φιλανθρωπικός σκοπός του show, οι συμμετέχοντες και το ότι θα ήθελα να μάθω να χορεύω, για παράδειγμα, τζάιβ. Από την άλλη, το να βελτιωθεί η κίνησή μου σίγουρα θα με ωφελήσει ως ηθοποιό.

Ο οικονομικός παράγοντας έπαιξε ρόλο για να πεις το «ναι»;

Βέβαια. Τα χρήματα είναι λιγότερα από εκείνα που πλέον παίρνω για μια σειρά, αλλά σίγουρα περισσότερα από ένα συμβολικό ποσό.

Τι θα σε έκανε να ήσουν αρνητικός;

Επειδή έκανα τέσσερα χρόνια capoeira, ήξερα ότι τουλάχιστον θα μπορούσα να κινηθώ στο stage και συνεπώς δεν θα το μετάνιωνα.

Γενικότερα, μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει;

Αν με ρωτούσες πριν από δύο-τρία χρόνια, θα σου έλεγα πως ναι, έχω μετανιώσει. Τώρα πλέον η ζωή μου μού αρέσει. Μέχρι τότε, όμως, και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περνούσα «περίεργα».

Αναφέρεσαι στην εποχή που λέγεται ότι περνούσες κατάθλιψη;

Δεν ξέρω αν είναι αυτός ακριβώς ο όρος, γιατί δεν έχω ιατρική γνωμάτευση. Ξέρω ότι για τέσσερα χρόνια δεν ήμουν ευχαριστημένος με ό,τι ζούσα. Εγώ το λέω φάση μελαγχολίας και επικίνδυνης παρακμής, που ξεκίνησε λίγο μετά τη σειρά «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο». Τότε άρχισαν όλα...

Την εποχή δηλαδή που ανακηρύχθηκες πρωταγωνιστής.

Τότε έγινε. Δεν αντιμετώπισα ψύχραιμα ότι συνέβη. Αρχισα να βγαίνω περισσότερο απ’ όσο έβγαινα, να πίνω πιο πολύ, κολακευόμουν εύκολα, ήμουν ματαιόδοξος κι αντιμετώπιζα το μυαλό και το σώμα μου με μια μεγάλη έλλειψη προστασίας. Ημουν ανίκανος να διαχειριστώ τη μεγάλη μου τύχη.

Αισθανόσουν «δυνατός» λόγω της δημοσιότητας;

Ενιωθα ένα μεγάλο μπέρδεμα. Σαν να μην ήξερα αν αυτό που βίωνα ήταν τελικά η ζωή που ήθελα. Δεν προλάβαινα καν να σκεφτώ τι θα μου άρεσε στην καθημερινότητά μου ή στο θέατρο. Καμιά φορά όταν υλοποιούνται τα όνειρά σου σταματάς να ονειρεύεσαι, σαν να μην έχεις πια χρόνο για να το κάνεις. Πανικοβλήθηκα με τα παρελκόμενα της δημοσιότητας και «χάθηκα» μέσα σε αυτήν.

Ποιος σε βοήθησε να ξεφύγεις από αυτόν τον πανικό;

Θα ήθελα να σου πω ιστορίες για ακριβές κλινικές, φάρμακα και άλλα τέτοια χολιγουντιανά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πήγα μόνο τρεις φορές σε ειδικό γιατρό. Ταξίδεψα πολύ, για πολύ καιρό και ιδιαίτερα μετά την Ινδία συνειδητοποίησα πως, αφού έχω την υγεία μου, ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι και ανθρώπους που αγαπώ, κανένα πρωί δεν μου επιτρέπεται να ξυπνήσω μελαγχολικός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, επτά στους δέκα Ελληνες είναι πολύ κοντά στα όρια της κατάθλιψης. Τι θα ήθελες να τους πεις;

Ετσι όπως είναι ο κόσμος μας, θα ήταν ύποπτο το να δηλώνει κάποιος πολύ ευτυχισμένος. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε πράγματα για να αισθανόμαστε καλύτερα. Ακόμα και βοηθώντας άλλους που ζουν λιγότερο καλά από ό,τι εμείς...

Who is who
Στα 17 του χρόνια ήταν μοντέλο. Είναι ενεργό μέλος της Action Aid και της Greenpeace. Στο παρελθόν έκανε «τρέλες» για να πείσει μια γυναίκα για τον έρωτά του, όπως το να διασχίσει γυμνός έναν δρόμο. Στις 19 Μαΐου θα εμφανιστεί με την μπάντα του «Barbus» στο Tiki Athens.

Στη μεγάλη οθόνη
Τον Αύγουστο θα ξεκινήσει γυρίσματα (σε ένα μοναστήρι στην Πελοπόννησο) για την ταινία φαντασίας «The profit» του D. Poulos. Η υπόθεση αφορά στην επιβίωση επιζησάντων από μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή.

ΖΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ