Γ. Τεντζεράκης: "Το καταλάβαμε το έργο"

04.05.2011
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ και τις εμφανίσεις του στον Ρυθμό, ο Γιώργος μας μίλησε για αυτά που νιώθει και για αυτά που συμβαίνουν.. μουσικά και μη.

Ο Γιώργος Τενζεράκης είναι ο μόνος καλλιτέχνης που για κάποιο περίεργο και ανεξήγητο λόγο έχει τύχει επανειλημμένα να ακούσω μόνο live! Και γι αυτό, δε θα αλλοιωθεί και ποτέ η άποψη μου για τη φωνή του. Και η άποψη αυτή είναι πως πρόκειται για μία φωνή, πολύ 'γεμάτη' και πολύ ιδιαίτερη, με ένα ροκ μέταλλο που δε συναντα κανείς συχνά. Θα έλεγα μάλιστα πως η αξία της, δεν έχει πλήρως αναγνωριστεί...
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ και τις εμφανίσεις του στον Ρυθμό, ο Γιώργος μας μίλησε για αυτά που νιώθει και για αυτά που συμβαίνουν.. μουσικά και μη. Βάλτε στον υπολογιστή σας να ακούτε τη ΜΕΛΙΝΑ, τη νέα του συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και απλώς... απολαύστε. Αξιζει τον κόπο.
Και θα έρθει και 'πιο κοντά σας'...

Ε.Σ.

Κυκλοφόρησες το καινούργιο σου άλμπουμ με τίτλο “Πιο Κοντά Σου”, με αφορμή το οποίο εμφανίζεσαι στον Ρυθμό Stage. Τι έχετε ετοιμάσει για τις νύχτες στον Ρυθμό και τι θα έλεγες ότι είναι αυτό που κάνει αυτές τις εμφανίσεις ξεχωριστές?
Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον πρώτο δίσκο ‘’Ήλιε μου’’, φυσικά τα καινούρια τραγούδια αλλά και διασκευές άλλων καλλιτεχνών από την ελληνική και ξένη σκηνή. Σκοπός είναι να γνωρίσει ο κόσμος την καινούρια δουλειά αλλά και να περάσει μια όμορφη βραδιά τραγουδώντας. Κάθε εμφάνιση είναι ξεχωριστή και μια ανταλλαγή ενέργειας με σκοπό να αφήσουμε ό,τι μας απασχολεί εκτός μαγαζιού.

Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις από αυτό τον δίσκο?
Αγαπημένο μου είναι το ‘’Μελίνα’’ που κάναμε ντουέτο με το Β. Παπακωνσταντίνου.

Μετά τα Σάββατα του Μαΐου, έχεις προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις?
Θα κάνουμε με το Γιώργο Παπαδόπουλο εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία όλο το καλοκαίρι.

Η φωνή σου έχει μία ιδιαίτερη ροκ χροιά, ένα μέταλλο που στα Live αναδεικνύεται απόλυτα. Θεωρείς ότι θα μπορούσες να πεις όλα τα είδη τραγουδιών ή υπάρχει κάποιο που πιστεύεις ότι δε θα σου πήγαινε (ή ενδεχομένως δε θα σου άρεσε)?
Για μένα υπάρχουν δυο είδη τραγουδιών, καλό και κακό. Αν ένα τραγούδι είναι καλό δεν έχω πρόβλημα να το προσπαθήσω. Άλλωστε η προσέγγιση που κάνουμε σε ένα τραγούδι είναι αυτή που το χαρακτηρίζει και όχι η μουσική του απαραίτητα. Στο Ρυθμό λέμε από Παπακωνσταντίνου μέχρι Μπιθικώτση… με σεβασμό και αγάπη στην καλή μουσική.

Τι σε ενοχλεί στη σημερινή μουσική πραγματικότητα?
Η μουσική ανέκαθεν αντικατόπτριζε την κοινωνία. Άρα με ενοχλούν όπως όλους φαντάζομαι, αρκετά κοινωνικά θέματα που υπάρχουν. Η μουσική μόνο διέξοδος είναι. Θα μπορούσα να πω ότι αυτό που λείπει είναι τα διαχρονικά τραγούδια. Νομίζω όλοι έχουμε ανάγκη από μεγάλα τραγούδια με ουσία που θα μας συντροφεύουν.

Στήσε μας το ιδανικό σου live: Σε ποια σκηνή, με ποιους δύο συναδέλφους της γενιάς σου και σε τι πρόγραμμα?
Στο Ρυθμό φυσικά! Είμαστε με Εμιρλη και Παπαδόπουλο και κάνουμε ένα πρόγραμμα που ξεκινάει από ροκ και φτάνει λαϊκό. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που πηγαίνουν στον καθένα καλύτερα, χωρίς κόμπλεξ για το τι θα τραγουδήσουμε. Φαντάζομαι όλο το μαγαζί μια παρέα.

Θέλεις να μας πεις κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για σένα?
Νομίζω αυτά που πρέπει τα ξέρει… χαχα

Τι δεν αντέχεις να ακούς?
Ειδήσεις… φτάνουν οι ενέσεις μιζέριας. Το καταλάβαμε το έργο.

Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο χώρο του τραγουδιού;
Σε όλους τους τομείς νομίζω θα γίνει αυτό. Απλά γίνεται λίγο βίαια.

Με ποιο κομμάτι έχεις 'κολλήσει' τελευταία?
"Σώμα με Σώμα"…το φιλαράκι μου γράφει ωραία τραγούδια…

Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε θέλεις να ακούς μουσική?
Συνήθως το πρωί μετά το live θέλω απόλυτη ησυχία….

Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Μανο Χατζιδάκι - Oδός Oνείρων…

* * *

Κερδίστε προσκλήσεις για τα live του Γιώργου στον Ρυθμό!